Natalitet ili standard?

To je tako zasto sto nas narod nije izaso iz samoupravljackog metaliteta. MI smo stali na prvi stepenik tek sad, a svet je na 5-6 stepeniku razvoja...mi ne mozemo da se privikavamo jer mnogo nazadujemo i komplikujemo svaki nas dan, u nama je tezak problem, jer ne mozemo da savaladamo strahove, posto nam je uvek neko kriv

Pre bi se moglo reci iz komunistickog mentaliteta...

Ovo je tačno, pogledaj samo stranke u parlamentu, skoro sve pokušavaju da kombinuju neoliberalnu ekonomiju, državni intervencionizam i socijalnu državu kako je Šešelj dobro ukazao u ekspozeu Vučića iz prostog razloga što je socijalistički mentalitet još uvek ukorenjen kod većine Srba.

Novac.

Projekti bogatih psihopata koji su manjina i koji mrze i zemlju kojom hodaju. Projekti u naoružanju, projeti umobolnih ljudi koji prave nove migracije stanovništva, projekti kojima se uništava atmosfera, voda i vazduh..biljni, životinski, ceo svet...

h3z-avatar.gif

Из искуства могу да ти кажем да кад дођем кући с посла могу само да се стровалим у кревет.

Добро, пре тога мудрујем једно сат времена на крстарици.

А викендом морам даље да се усавршавам.

Просто, тако фунцкионишу послови у данашње време.

Da, tako stvari funkcionišu, ali je stvar navike mnogo raditi, a da se čovek ne umori...neko ko nije navikao da mnogo radi, umoriće se posle 5 sati. Za osudu su, normalno, neradnici, koji prave tone dece jer to svi znaju da rade..

Odlično što se usavršavaš, a sve još bolje funkcioniše u paru...već ti je rekao gore nešto slično, a to je činjenica. Život je lakši u paru.

Standard jedne drzave je u obrnutoj proporciji sa natalitetom: sto je natalitet veci - standard je manji i obrnuto!

Kome to treba veci natalitet u Srbiji kada i ovako svi zele da odu, a nezaposlenost je velika?

Sta bi bilo da ima duplo toliko ljudi koji traze posao, kakav bi onda bio standard u Srbiji?

Kao u Bangladesu, gde je natalitet veoma visok ili u nekim africklim drzavama....?

Pa KOME onada i ZASTO treba veci natalitet u Srbiji?

Popovima, pod broj jedan, da imaju vise ovaca za sisanje...

I agresivnim nacionalistima kojima uvek treba sveze topovsko meso.

Normalnim ljudima je vazniji STANDARD KOJIM SE ZIVI,

Skoro ste pisali da vam je bila ćerka sa unučićima (na temi o psovanju), pa pošto su u pitanju unučići, u množni, zašto svom detetu niste objasnili da je planeta prenaseljena i da je broj dece obrnuto srazmeran kvalitetu življenja?

Pa sad ako i mujagi daš da radi 10 sati pitanje je da li će imati energije za buljuk dece.

Ако је религиозан, муслиман ће имати децу колико год сати да ради, колико год пара да има, у каквом год стању (добром или лошем) живи. Имао или немао паре, он ће имати децу. Јер, његова религија подстиче наталитет и сваки религиозни човек (а муслимани су, већином, религиозни) имаће децу без обзира на новац, радно време или своје материјално стање.

Зато и богате и сиромашне муслиманске земље имају исти (велики) наталитет. У томе је поента.

Natalitet će opasti kod svih naroda na Balkanu jer uvode sistem koji dovodi do toga i u Zapadnoj Evropi. U suštini svi će se gomilati u gradove ili odlaziti sa Balkana u Zapadnu Evropu.

Pa čak i u takvom ireverzibilnom procesu, opet smo brojniji....

Meni taj scenario svi sa Balkana u Zap. Evropu nije nešto što bih tvrdio sa sigunošću.

Ако је религиозан, муслиман ће имати децу колико год сати да ради, колико год пара да има, у каквом год стању (добром или лошем) живи. Имао или немао паре, он ће имати децу. Јер, његова религија подстиче наталитет и сваки религиозни човек (а муслимани су, већином, религиозни) имаће децу без обзира на новац, радно време или своје материјално стање.

Зато и богате и сиромашне муслиманске земље имају исти (велики) наталитет. У томе је поента.

i JA IM TU SKIDAM KAPU

Pa čak i u takvom ireverzibilnom procesu, opet smo brojniji....

Meni taj scenario svi sa Balkana u Zap. Evropu nije nešto što bih tvrdio sa sigunošću.

Masovni odlazak Srba ka Zapadu se odvija već dugo i sve je veći. Ne vidim kako se može smanjiti...Pogledaj koliko već Srba živi u Americi, Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj...Isto se dešava i kod Hrvata, Albanaca i Bošnjaka.

U čemu je poenta, da žive kao životinje i nadaju se da će Alah da se pobrine za njih

To je takav "ideal" da se smrzneš, ne čudi me što među nemuslimanima imaju poklonike

U čemu je poenta, da žive kao životinje i nadaju se da će Alah da se pobrine za njih

To je takav "ideal" da se smrzneš, ne čudi me što među nemuslimanima imaju poklonike

Поента је у религији. Ислам је религија која апсолутно уређује сваки сегмент живота својих верника. Значи, све што га мучи у животу, све што треба да ради- све му је одређено у Курану. Алах и његов ,,посланик" (ал-расул) Мухамед су једини ауторитет. А Алах је јасан: добар муслиман мора да има децу. Деца су Алахов благослов.

Не може свако да разуме религиозну свест, она је таква, она не поставља питања, нема преиспитивања, ако Алах и ,,посланик" нешто кажу, то се не преиспитује, то мора да се тако ради. И нема те економије, тог радног времена или тог материјалног стања које ће муслиманама (муслиман-човек потпуно подређен Алаховој вољи) натерати да не извршава Алахову вољу.

То треба разумети, религиозна свест није условљена материјалним елементима, новцем радним временом или не знам чиме. То атеисти и агностици не могу да разумеју, али тако ствари стоје.

То треба разумети, религиозна свест није условљена материјалним елементима, новцем радним временом или не знам чиме. То атеисти и агностици не могу да разумеју, али тако ствари стоје.

Nije uslovljena materijalnim, ali je uslovljena najcrnjim životinjskim instinktima za besomučno razmnožavanje, što je još gore

Islam, ništa ne uređuje, on je stvoren po meri arapa, kod kojih je seksualno bilo uvek na nivou nižem nego u svetu životinja. Ogavno. Gade mi se ti žvalaci skupa njihovom religijom i oniima kojima su oni primer u 21 veku

Pa to jeste donekle tačno, sve više Srba ide na Zapad i tamo imaju po 2-3 dece a kada bi ušli u EU još više Srba bi pohrlilo ka Zapadu. Moja pretpostavka je da će Srbi na kraju koji ostanu u Srbiji biti samci bez braka i dece ili će se ženiti sa Albankama a ima i ta opcija da će se mnogi sjatiti u BG i NS i samo tu biti u mogućnosti da imaju porodicu sa više od 1 deteta.
Za 10-15 godina vise Serba ce da zivi u inostranstvu nego u Serbiji.

Izvodio sam ranije racunicu.

Nije uslovljena materijalnim, ali je uslovljena najcrnjim životinjskim instinktima za besomučno razmnožavanje, što je još gore

Islam, ništa ne uređuje, on je stvoren po meri arapa, kod kojih je seksualno bilo uvek na nivou nižem nego u svetu životinja. Ogavno. Gade mi se ti žvalaci skupa njihovom religijom i oniima kojima su oni primer u 21 veku

Условљено је религијом. То је поента. Није ни нагон за размножавањем, већ религија.

Ислам уређује њихов начин живота, изворни Ислам јесте настао по мери Арапа, али се касније ширио и примао многе утицаје, рецимо доста је примио од персијске културе и цивилизације (нарочито шитски Ислам) и многих других, у архитектури, музици, па и неким филозофским елементима, Ислам је имао те утицаје.

Али, изворни и суштински Ислам је, свакако, под највећим утицајем арапске културе и цилизације, идентитета и језика. Ислам је, и даље, арапска религија, са арапским идентитетом и менталитетом.

Nije tačno. Zapad je prenaseljen, ima veliki natalitet (doprinos muslimana) pa svejedno standard odličan, sa druge strane naš natalitet je među najnižima u svetu, pa svejedno standard katastrofalan.
Nije to merilo. Natalitet je bitan zbog opstanka nacije, ne treba nama visok natalitet, dovoljna je stagnacija, radna snaga je neophodna za razvoj privrede i ekonomije

Back