Natalitet ili standard?

Planeta je generalno prenaseljena tako da se postavlja pitanje šta bi se dogodilo kad bi novi svetski poredak više forsirao radjanje a manje rad na tome da se zaradi što više para.

Problem, nije u tome, šta forsira, po sebi. problem je u tome, na koga te mere, ispiranje mozga, nametanje trendova imaju uticaj

Imaju uticaj na Evropu, Japan, dobar deo severne Amerike itd. Pogledaj s druge strane Siriju, Avganistan, Nigeriju, Egipat ...

Žive, kao varvari, tretiraju žene i decu kao stoku, potežu noževe i ubijaju se zbog gluposti. Sada te varvarske krvoločne mase godopodari iz sene premeštaju u Evropu, da bi je trajno upropastile. Problem je u toj dispoziciji problema u sadašnjem vremenu. Da arapi žive u svojim zemljama, kao u vreme diktatora ili 18 veka ne bi bilo nikakvih problema. I oni nemaju nikakvu želju da se menjaju. Tamo se za osvetu smatra napastvovanje ženskog člana porodice. Njihov sistem vrednosti je neprihvatljiv svakom iole civilizovanom čoveku

Pa da, standard je preduslov za radjanje al većina Srba vidi perspektivu za troje ili više dece samo u okviru standarda Zapada al opet tamo moraš da rmbačiš mnogo više nego ovde za plate tako da opet ne možeš baš puno dece da imaš jer nema se vremena da se svima posvetiš u vaspitanju.

Standard jedne drzave je u obrnutoj proporciji sa natalitetom: sto je natalitet veci - standard je manji i obrnuto!

Kome to treba veci natalitet u Srbiji kada i ovako svi zele da odu, a nezaposlenost je velika?

Sta bi bilo da ima duplo toliko ljudi koji traze posao, kakav bi onda bio standard u Srbiji?

Kao u Bangladesu, gde je natalitet veoma visok ili u nekim africklim drzavama....?

Pa KOME onada i ZASTO treba veci natalitet u Srbiji?

Popovima, pod broj jedan, da imaju vise ovaca za sisanje...

I agresivnim nacionalistima kojima uvek treba sveze topovsko meso.

Normalnim ljudima je vazniji STANDARD KOJIM SE ZIVI,

Tebra to apsolutno zavisi od kulture drustva,u Indiji je normalno da imas milion dece bez obzira na nemastinu,a u Srbiji ljudi ne zele da se razmnozavaju ako nemaju sredstva za kvalitetan zivot..
Znaci u nasoj zemlji za povecanje nataliteta je potrebno povecanje kaliteta zivota,tj vise para,a u nekim istocnim zemljama je obrnuta prica tamo se non stop sire bez obzira na kes...Sto Turci,sto Kinezi sto Inijci..
U zapadnim zemljama akcenat je na udobnosti koju zivot pruza i osmehu dece jer su sita i podmirena,a u istocnijim zemljama je akcenat na sirenju svojih gena,prezimena,ili jednostavno im je bitnija velika porodica u odnosu na kv....

Poslednja izmena:
Nema u Srbiji ništa od nataliteta i dobro je što nema ...

Ljudi su se promenili, svest, društvena realnost. Nema više nikog da daje stanove i kredite za nameštaj šakom i kapom, nema više ni posla za mnoge koje bi hteli da rade

Ne razumem, kako neko zamišlja visok natalitet u današnjoj Srbiji jada, bede i nesreće. Da li su im ideal brazilske favele, nigerijski ljudožederi ili krimi kvartovi Johanseburga ...

Ljudi, svest, treba da se menja, a ne natalitet, kao da je ovo 19 vek. Samo još divljaci smatraju brojnost za bogatstvo. Treba olakšati život, živim ljudima, a ne stvarati novu nikom potrebnu sirotinju

Npr. kada razmislim ako ne bih imao dece uopšte, onda bih tražio da mi se ispune želje koje sada ne mogu da ispunim zbog toga što imam dece. A pošto niko živ (pa ni ja) ne može da mi garantuje ostvarenje takvih želja, onda je bolje što imam decu.

Da dodam, bolji standard ne bih imao da nemam dece.

Nema u Srbiji ništa od nataliteta i dobro je što nema ...

Ljudi su se promenili, svest, društvena realnost. Nema više nikog da daje stanove i kredite za nameštaj šakom i kapom, nema više ni posla za mnoge koje bi hteli da rade

Ne razumem, kako neko zamišlja visok natalitet u današnjoj Srbiji jada, bede i nesreće. Da li su im ideal brazilske favele, nigerijski ljudožederi ili krimi kvartovi Johanseburga ...

Ljudi, svest, treba da se menja, a ne natalitet, kao da je ovo 19 vek. Samo još divljaci smatraju brojnost za bogatstvo. Treba olakšati život, živim ljudima, a ne stvarati novu nikom potrebnu sirotinju

Ljudi koji zagovaraju natalitet se plaše nataliteta muslimanskih i istočnih naroda pa misle da će njihova brojnost na kraju da uruši ekonomski superiorniju manjinu i vide rešenje samo u tome da se i zapadni i hrišćanski narodi krenu razmnožavati. Videćemo ko će odneti pobedu u 21 veku, da li ekonomski superiorna manjina ili mnogobrojne siromašne horde istoka.

Da, to je istina ...

Ali, ne treba zaboraviti, da je period posle rata plaćen, velikim povećavanjem gradove gde je iole posle rata postojala neka industrija, a to je bio skoro svaki grad. Danas recimo beograd više nema mogućnosti, za drastično povećanje, kao 50 ih i 60 ih. Mnogi mali gradovi su ostali bez ijednog normalnog velikog poslodava, kao kombinati i fabrike nekada. Mnoga sela su ostala sa starcima

Treba se zapitati šta bi bilo, da nije tako, gde bi otišle sve te stotine hiljada tih zamišljenih mladih ko bi im dao makar neki posao, stan. To je tragikomedija. Ovako razvijena zemlja, ne može da izdrži ni stanovnike koje ima. Od 1994 Srbija je na osnovu priraštaja izgubila oko 560 000 stanovnika. Verovatno će izgubiti još oko 2 miliona, dok se ne preokrene plima istorije

Ljudi koji zagovaraju natalitet se plaše nataliteta muslimanskih i istočnih naroda pa misle da će njihova brojnost na kraju da uruši ekonomski superiorniju manjinu i vide rešenje samo u tome da se i zapadni i hrišćanski narodi krenu razmnožavati. Videćemo ko će odneti pobedu u 21 veku, da li ekonomski superiorna manjina ili mnogobrojne siromašne horde istoka.

Problem zapadnih i hrišćanskih naroda nije u niskom natalitetu. Njihov problem u elitama koje su ih izdale i koje su blagoslovile veliku seobu arapa u Evropi, poput Angele Merkel. Tu treba dodati i soroševske medije koje podstiču, lažno dušebrižništvo kod kojekakvih morona. Današnja sredstva, omogućavaju vrlo lako prekidanje izbegličkog talasa morskim putem. Samo, što politički korektna izdana Evropa to nikad neće uraditi ...

Lakše im je da hrane milione novih "sugrađana". Ovo je zvanično početak kraja Evrope, za koju se znalo do sada

Većina zemalja europe ima nizak natalitet.

Po meni, jug europe zbog gospodarstva ima razumljive razloge za nizak natalitet. No kod sjevernjaka je u pitanju neki konformizam i određene postmodernističke društvene promjene.

Nije baš biološki ili darvinistički razumljivo da netko živi poput lorda, ima osigurane sve uvjete za lagodan život (stan, posao, zdravstveno, jak državni obrazovni sustav, dobru plaću i jak socijalni sustav u slučaju nezaposlenosti), a nema nikakvo potomstvo iza sebe niti želju za istim. Svaka jedinka u prirodi ima poriv za širenje svojih gena.

Problem zapadnih i hrišćanskih naroda nije u niskom natalitetu. Njihov problem u elitama koje su ih izdale i koje su blagoslovile veliku seobu arapa u Evropi, poput Angele Merkel. Tu treba dodati i soroševske medije koje podstiču, lažno dušebrižništvo kod kojekakvih morona. Današnja sredstva, omogućavaju vrlo lako prekidanje izbegličkog talasa morskim putem. Samo, što politički korektna izdana Evropa to nikad neće uraditi ...

Lakše im je da hrane milione novih "sugrađana". Ovo je zvanično početak kraja Evrope, za koju se znalo do sada

Da, ali ekonomski gledano Merkelova smatra da što više uveze istočnih naroda koji hoće da rade nižerazredne poslove u Nemačkoj a koji Nemci neće da to dovodi do boljitka u ekonomiji Nemačke iako tu ima dosta ljudi koji će se u radnom smislu prilagoditi Evropi ali neće kulturno tako da je ona svesno preuzela taj rizik jer ona samo misli o ekonomiji uglavnom.

Ja i dalje ne razumem ZBOG CEGA I KOME treba vise dece?

Porodici ili NEKOM DRUGOM?

Da li Srbi treba da se SAMOZRTVUJU ZA NECIJE CILJEVE, pa zive ceo zivot u bedi sa gomilom gologuzana???

O cemu se radi? :think:

Pa sine vecina bi htela da ima vecu porodicu zbog licnih razloga(geni&ljubav) a ne zbog drzave,a drzava svojom losom ekon,polit.koci te zelje...TE vwecina ima samo jedno dete a neki ni to..

Ja ne branim nista nikome, ali ni ne insistiram na tome da porodice imaju vise dece.

Smatram da je idealno da imaju dvoje.

Protiv sam troje dece po porodici.

Zašto baš dvoje, ako imaju uslove da žive dobro i sa 3. Pitam jer si iskusan.

Ne kažem da iz lične perspektive mislim drukčije, ali samo iz lične i realne.stvar lične odluke....i mislim da je više dece pitanje države ako želi veći natalitet kao nacionalni projekat. Prvo uslovi, standard, pa će doći i više dece na svet.

Ja i dalje ne razumem ZBOG CEGA I KOME treba vise dece?

Porodici ili NEKOM DRUGOM?

Da li Srbi treba da se SAMOZRTVUJU ZA NECIJE CILJEVE, pa zive ceo zivot u bedi sa gomilom gologuzana???

O cemu se radi? :think:

Рецимо, ти имаш троја а ја четворо. То је много више пријатељства, љубави, среће... Него кад имаш два осуђеника, осуђених једно на друго.

Pa sine vecina bi htela da ima vecu porodicu zbog licnih razloga(geni&ljubav) a ne zbog drzave,a drzava svojom losom ekon,polit.koci te zelje...TE vwecina ima samo jedno dete a neki ni to..

Ako vecina ima samo jedno dete, onda verovatno tako i hoce, a ne da ima vecu porodicu...

- - - - - - - - - -

Рецимо, ти имаш троја а ја четворо. То је много више пријатељства, љубави, среће... Него кад имаш два осуђеника, осуђених једно на друго.

Nisam uveren da ako se ima vise dece ima i vise srece.

Zašto baš dvoje, ako imaju uslove da žive dobro i sa 3. Pitam jer si iskusan.

Ne kažem da iz lične perspektive mislim drukčije, ali samo iz lične i realne.stvar lične odluke....i mislim da je više dece pitanje države ako želi veći natalitet kao nacionalni projekat. Prvo uslovi, standard, pa će doći i više dece na svet.

Zato dvoje jer je to prosta reprodukcija.

I roditelja je dvoje i dvoje ce ih zamenuti.

Sa visim standardom NECE doci vise dece, vec bas obrnuto.

Da, ali tvoja deca će sada Umreti u siromaštvu, jer se ti nisi fokusirao na uspeh u životu nego na puku replikaciju postojećih luzera.

Tako da.

Da, ali ekonomski gledano Merkelova smatra da što više uveze istočnih naroda koji hoće da rade nižerazredne poslove u Nemačkoj a koji Nemci neće da to dovodi do boljitka u ekonomiji Nemačke iako tu ima dosta ljudi koji će se u radnom smislu prilagoditi Evropi ali neće kulturno tako da je ona svesno preuzela taj rizik jer ona samo misli o ekonomiji uglavnom.

Ona, ispunjava naloge svoje cionističko bankarske centrale. Misliš , da ukrajinci , srbi i bosanci ne bi radili nižerazredne poslove i još toliki sirotani iz Evrope ?

Kada bi se pravo na rad davalo automatski , iz ove zemlje bi verovatno za 5 godina otišlo minimum 300 400 hiljada ljudi i to samo iz srbije, a gde su ukrainci i ostali ...

Ali oni neće ljude željne normalnog života i rada sa svojeg kontinenta, nego uvoze ******e arape , koji smatraju da je ok ženu pretući i napastvovati, za glupost. Nema ti to veze sa ekonmijom. To je žvaka za seljaka, da opravdaju zločin nad evropom koji su smislili

Back