Nasilne video igre, filmovi, muzika i uticaj na psihu

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
I mi smo igrali nasilne igrice i mi smo gledali nasilne filmove, mi smo cak provele detinjstvo u ratovima.

Pa ne ubijamo roditelje radi neke banalnosti....

Amerikanci su bolesna vestacka nacija tako da za sve svoje devijantne pojave okrive neke trece banalne razloge.... Sada video igre....
Recimo Japan je vodeci po proizvodnji video igara i tamo se masovno igraju igrice pa se japanci ne rokaju zbog igrica....

Kompjuteri su interaktivne naprave te stoga nisu kao televizija koja samo šalje sliku bez da posmatrač može da utiče na bilo šta
Nasilne video igre verovao ili ne - smanjuju agresiju
Fliperi i auto trke umeju da pojačaju agresiju

što se televizije kao pasivnog medijuma tiče
Agresivni filmovi podstiču brutalnost ali i otupljivanje ka drugima, gledamo kako lete ruke i noge a grickamo kokice
ipak podsvesno pojačavanje straha kad individua upadne u životni prboblem jer su u podsvesti morbidne scene iz filmova

Ko nije procitao, da prepricam, majka mu kupila pistolj za 11-ti rodjendan, a klinac voleo da igra Call of Duty, keva se naljutila i uzela mu disk, on je uzeo pistolj koji mu je ona kupila i ubio ju je. Da stvar bude gora, pokusao je i da je siluje. :bljak:

Nasilja je bilo oduvek, pa i Tom i Dzeri, macola pa u glavu, Dusko Dugousko, puska u lice i BOOOOM (mada ovaj novi Dusko Dugousko nema tih nasilnih fora, ili su svedene na minimum) i svi smo gledali te crtace i nikom nista ne fali. Ja ceo zivot gledam nasilne filmove i video igre i za sada sam dobar.

I mi smo igrali nasilne igrice i mi smo gledali nasilne filmove

jeste, igrali smo se rata, 'pikali' mortal kombat i gledali krvavi sport; al' smo radili i druge stvari. ai bilo je vreme drugačije, tj. postojao je autoritet, tako da je prekomerna količina nasilja koja se emituje kroz medije, komp itd. samo jedan deo problema koji je sistemski.

Davno je to bilo,u ratno vreme...Moj komšija od 17 godina zaigrao ruski rulet i poginuo...
Adolescentni fatalizam i mnoštvo oružja po kafićima...Kašikare tukle ko na frontu...
Otprilike je to situacija u USA koje stalno negde ratuju...
A virtuelna zavisnost (i ovo! ! !) još nije objašnjena...
Verovatno je; poput narkotika,lažno ishodište,ali je i lažni život...
(Sve sam manje na netu-trudim se...)

Ko nije procitao, da prepricam, majka mu kupila pistolj za 11-ti rodjendan, a klinac voleo da igra Call of Duty, keva se naljutila i uzela mu disk, on je uzeo pistolj koji mu je ona kupila i ubio ju je. Da stvar bude gora, pokusao je i da je siluje. :bljak:

Nasilja je bilo oduvek, pa i Tom i Dzeri, macola pa u glavu, Dusko Dugousko, puska u lice i BOOOOM (mada ovaj novi Dusko Dugousko nema tih nasilnih fora, ili su svedene na minimum) i svi smo gledali te crtace i nikom nista ne fali. Ja ceo zivot gledam nasilne filmove i video igre i za sada sam dobar.

:eek::eek:C,C,C,

verovao ti ili ne problem nije niti u igrama, niti u filmovima, niti u muzici, niti u roditeljima, vec u robovima i njihovoj averziji prema nasilju. nasilja je uvek bilo i uvek ce biti.

iz Orgije Volje:

Medijska sklonost prema malim tragedijama (malim, jer se velike tragedije desavaju samo velikim ljudima, a novinari nemaju blagu predstavu o tome sta je velicina a kamo li tek gde da je nadju) jos uvek nije objasnjena. Dakle, "ubijeno deset dece" to je vest, a "milioni dece zavrsavaju srednju skolu, osvajaju sportska prvenstva, uce nove jezike, sticu visoko obrazovanje" to nije vest. Da je izvestavanje stvarno reprezantativno onda bi cak i potcovek ukapirao da su "lose" stvari samo kap u moru (i to NEOPHODNA kap) i da jedva zasluzuju da se pomenu. Ali dobre vesti pogorsavaju RESSENTIMENT podljudi -- ko od njih zeli da sazna o milionima mladih ljudi vise klase koji dobijaju doktorate, skijaju na Alpima i provode svoje praznike surfujuci na Havajima? To je ista ona psihologija koja se krije iza tabloida koji prikazuju ruzne slike poznatih licnosti kako bi ublazili besnu ljubomoru rulje koja ih cita. I upravo tako se stvara opsti utisak o haosu i nazadovanju civilizacije koja, u svim osnovama, ocigledno cveta.

--

Lik uzeo masinku i pokosio 69 "norvezanskih" studenata; kako protumaciti ovaj dogadjaj? Podljudi zapomazu i uvode red. Njihovo glavno pitanje je: "Kako jedno takvo zlo delo moze da se desi u danasnje vreme?" Ali jedno takvo zlo delo moze da se desi SAMO u danasnje vreme jer masinke pre toga nisu ni postojale. Stoga je podljudksa neverica odraz njihove niske kulture, a posebno njihovog potpunog i krajnjeg nedostatka istorijskog znanja, kao da se iznenadni, brutalni i ludi dogadjaji kao sto je ovaj nisu nikada pre desavali. Ali malo proucavanja odmah razotkriva da je takvih dogadjaja uvek bilo, i ne samo kroz zabeleznu istoriju, i u svim kulturama, vec i kod nizih zivotinja (lavica koja jede svoje mladunce, naprimer, je jos uzasniji dogadjaj od ovog, posto ubica nije otac dece koju je pobio.) Prosto receno, "zla" dela kao sto je ovo nisu novi fenomen, vec norma kroz celu istoriju; njihov poviseni intenzitet je samo posledica povisene moci sredstava koja postoje svuda oko nas. Isto kao sto su se nesrece desavale i ranije (npr. covek pao sa konja) a danas izgleda kao da nisu jer su danasnje nesrece mnogo intenzivnije (npr. srusio se putnicki avion.) Onaj ko zeli potpuno istrebljenje nesreca i "ludila" zeli determinisan, dosadan, mrtav zivot. -- Druga stvar je nacin na koji se ovakvi dogadjaji preuvelicavaju. Sa lavicom se nista ne dogadja; ona je pojela svoje mladunce i to je to. Nema negodovanja od strane drugih lavova, nema uvodjenje reda. Kod starijih kultura nije bilo medija zbog cega su "ludi" dogadjaji cirkulisali samo u krugu blizih poznanika, bili prihvaceni kao cinjenica zivota, ili, u najgorem slucaju, kao razlog da se sujeverni "pomole svojim bogovima" ili stavec, i zivot ide dalje. U drustvu robova, na drugu stranu, postoji nesto sto se zove "mediji", koji, iz cisto sebicnih razloga (promocija, novac, takmicenje sa drugim medijima) "uzimaju" dogadjaj i projektuju ga na planetu. Sva ta spika o "drustvenoj odgovornosti" je samo varka; niko od njih ne je be ni dva posto za tu odgovornost, jer kad bi postala realnost svi bi ostali bez posla. Onda su oni koju su na vlasti prakticki i psiholoski primorani da deluju, na jednu stranu retorikom, koja samo povecava stetu, preuvelicavajuci dogadjaj jos vise, i na drugu stranu uvodjenjem reda. E sad, uvodjenje reda jos vise pogorsava situaciju, jer sto se vise ogranicava sloboda kretanja, to je vise onih koji ne mogu da se prilagode (terorizam slabosti) ili onih koji ne zele (terorizam snage.) Stoga se stopa "ludih" dogadjaja moze smanjiti zahvaljujuci uvodjenju reda, ali intenzitet i eksplozvnost onih koji se desavaju raste, cineci neto rezultat u oba slucaja jednakim. -- Stavise, mozemo reci da norvezanin nije uspeo u poredjenju sa svojim prethodnicima, jer je proizvoljno ubijanje nekoliko hiljada godina pre, kada se populacija zemlje merila u milionima, bilo mnogo vece nego 69 u sedam milijardi; ako nista drugo, mozemo okriviti norvezanina sto nije pobio jos vise dosadnih malih glupih kopilasto razmeznih derista.

"Ali kako mozes da budes tako zao prema deci?" Deca ce umirati, sta god mi radili. Deca su uvek umirala i uvek ce umirati. Tako funkcionise svet. Jer da deca nisu umirala, i da je postojao nekakav magican stapic koji bi ljude ispod 18 godina ucinio besmrtnim, svet ne bi bio toliko imerzivan, i deca bi mislila da su bogovi. Da ne pominjem sta bi se dogodilo kad bi ta ista deca resila da napadnu, recimo, nuklearne instalacije SAD-a iz ciste zajebancije, da vide sta bi se desilo "kad bi ispritiskali sva crvena dugmeta". Tako da je ipak dobra stvar to sto mladi ljudi nisu nepobedivi, a direktna posledica toga je to sto mogu, i sto cesto, umiru. Hajde onda da bar jednom u zivotu budemo srecni sto deca umiru! Hajde da zahvalimo bogovima sto zivimo u svetu u kojem deca nisu besmrtna! Jer Bog neka nam je na pomoci u suprotnom...

(Usput, sasvim je prirodno to sto se zene, po pravilu, uzasavaju smrti dece. Ono sto nije prirodno je to sto su muskarci postali isfeminizirani do te mere da se osecaju isto, i sto su dozvolili zenskoj ogranicenosti -- koja je sama po sebi, a i zbog svrhe zbog koje su zene evolucijski oblikovane, za svaku pohvalu -- da obuhvati svet i tiranise ga vrednostima sitnih stvorenja.)

Ja evo, sat i po neku ratnu igricu igram, samo lete udovi na sve strane i krv kada ih cepam kalasnjikovim, a kada dobijem priliku, dodjem i zabijem im noz u glavu. Nemam zelju da to probam u stvarnom svetu, ne bih nikada uzeo pusku u ruke, a imao sam prilike, ali jednostavno me oruzje odbija. Ceo zivot gledam nasilje, i nista mi ne fali, osim sto imam ogromnu toleranciju prema tome na filmu, ovako u realnom zivotu ga se gnusam u svakom obliku.

Odrastao sam uz "Rane" i "Lepa sela lepo gore" kao klinac, slusao death metal (tona nasilja i udova) i ne secam se da sam se nekada potukao ili bilo sta resio nasiljem, jer sam tako vaspitan. Problem je sto te mlade ljude niko ne vaspitava, "evo ti sine pistolj, ti volis te ratne igre, mama nema vremena za tebe", a mali majmun obicno bez uzora odraslih ono sto vidi to i radi.

Back