Nasilje u OŠ "Jožef Atila" u Novom Sadu

Stvarno nije normalno šta se danas dešava u školama...koliko ima nasilnika i ludaka...Direktori škole i svi nastavnici uglavnom brade te učenike koji su,navodno''jadni i bolesni''...Smešno!Ima kod nas u školi jedan takav-malttretira druge učenike,tuše ih..A školska uprva,ništa!Samo ga brane....i neće da ga izbace iz škole...za sve to su krivi roditelji...njihova je anjveća greška...:besan2:

Slazem se u potpunosti da ima krivice i nas roditelja ali zato treba da postoji strucna pomoc za sve, nema povlascenih, kada se covek uhvati u kostac sa problemom ima i sansu da resi. Ovde je ocigledno najveci problem sto su direktori jedino u kostacu sa sopstvenom foteljom..nepustaju ih!! Ok, hajde nekako i to da progutamo, nece da idu ali treba da rade odgovorno svoj posao. Svaki od njih treba da je prvi među jednakima, uzor!! A ono u praksi, mrka kapa..
Svi bismo voleli da nemamo nikakvih problema to je jasno i ljudski je i tesko je suociti sa sa tim da je između ostalog dete nasilno ili nesto drugo ali ukoliko nemozemo sami ili neumemo pa tu su sluzbe, postoje protokoli, psiholozi, pedagozi, Centar za socijalni rad itd.
Gde su te sluzbe kad zaskripi??
Misevi stidite se!!

To će sve trajati dok direktor škole bude ima svoje ljude koji mu štite zaleđinu!školski odbor ne sme da mu se usprotivi jer ga se plaše,savet roditelja mu se verovatno usprotivio,jer stalno im inspekcija duva za vratom!

Kada su roditelji osmaka trazili preispitivanje rada nastavnice matematike naprasno ju je( velika verovatnoca da je on ko bi drugi) prebacio u drugu skolu(u jednom danu-isti dan kada je i inspekcija bila u skoli).

Kakva nebuloza!!
:udriglavu::udriglavu:

Poslednja izmena:
Šta je on? Babaroga? Da li se radnja dešava u nekakvoj pećini, a oni mala deca, pa može da ih zaplaši? Ne razumem...

Zalosno je sto je puno takvih..samoprozvanih Babaroga..skola po skola, Pandorina kutija po kutija, zna li ministar kakav mu kadar vodi ispostave? Sumnjam!!
Da se razumemo nisam za silu, nikako, nisam da se deca vaspitavaju klececi na kukuruzu jos uvek imam nade da ce kocnice proraditi i da ce se tocak bezumlja zaustaviti. Trpljenje, saginjanje glave, cutanje, valjda cemo se svi jednom probuditi..
Hej, ja ne agitujem samo pozivam svakoga na savest, polazim od sebe..moramo dati da bi nam se vratilo, ulazuci u svoju decu i uceci ih pravim vrednostima radimo za nekoliko generacija unapred..ali uvek neki "divlji" rasteraju pitome..Kazimo Babarogama-Buuuu!!!!! Trenirajmo strogocu na kvaziautoritetima i licemerima.-Buuu!!!
Nismo mi Teletabisi..

Svugde ima krivice sigurno ali sustina je da nadlezni sve zataskavaju zarad licnog ko zna vise kakvog interesa..

Nadlazni.. Predppostavljam da mislis na profesore i direktora?
Naravno. No i oni su osetljivi i ranjivi . Narocito na stanglu, motku i slicna sredstva ocigledne nastave. Kao covek moram da ti kazem da ja zaista prezirem svaku vrstu nasilja uopste, A volim decu onako kako inace svi krupni i ljudi vole decu. Kao otac troje dece, moram da ti kazem da bi za dobro moje dece rado i bez kalkulisanja dao svoj zivot, Pa bi za isto svhu i uzeo tuđ zivot. Ako se sve to unapred zna, onda je , verujem to jedna stvar o kojoj moraju da razmisljaju roditelja dece koja su nasilna. Da je otac malog Jankovica samo jednom presreo nekog od roditelja te dece koja mu maltretiraju sina, verujem bi svi od jednom postali pragmaticni, razumni i da bi prestali da maltretiraju dete i da bi svakako nasli drugu zabavu. Doduse, moarm priznati da je i zbornica u ovom slucaju jedno sasvim dobro metsto za opamecivanje okoline. Ne daj Boze nikome da mora da brani svoje dete na ovaj nacin, No po nekad , i to se mora.

Poslednja izmena:
Naravno. No i oni su osetljivi i ranjivi . Narocito na stanglu, motku i slicna sredstva ocigledne nastave. Kao covek moram da ti kazem da ja zaista prezirem svaku vrstu nasilja uopste, A volim decu onako kako inace svi krupni i ljudi vole decu. Kao otac troje dece, moram da ti kazem da bi za dobro moje dece rado i bez kalkulisanja dao svoj zivot, Pa bi za isto svhu i uzeo tuđ zivot. Ako se sve to unapred zna, onda je , verujem to jedna stvar o kojoj moraju da razmisljaju roditelja dece koja su nasilna. Da je otac malog Jankovica samo jednom presreo nekog od roditelja te dece koja mu maltretiraju sina, verujem bi svi od jednom postali pragmaticni, razumni i da bi prestali da maltretiraju dete i da bi svakako nasli drugu zabavu. Doduse, moarm priznati da je i zbornica u ovom slucaju jedno sasvim dobro metsto za opamecivanje okoline. Ne daj Boze nikome da mora da brani svoje dete na ovaj nacin, No po nekad , i to se mora.

Moram da priznam, da sam roditelj, i ja bih tako reagovala.
Branila bih svoje dete i poslednjom kapi krvi, ako treba.

Nasilje u školama je toliko raširena pojava, ali to ne treba posmatrati na lokalnom nivou.
Direktor jedne srednje škole je u istoj stranci kao i očevi školskih siledžija...to dovoljno govori. Ta deca nikad nisu bila prekorena i do kraja svog školovanja su izazivala nesreće. Slobodno se može reći nesreće, nisu male stvari uopšte. Jedno dete se pre nekoliko godina ubilo, a ne tako davno, jedno drugo dete (u pitanju je devojčica) se ispisala posle tro i po godišnjeg maltretiranja. Samo jedna od vidljivih posledica: razvoj malignog tumora na mestu ožiljka, tj. povrede (jedne od brojnih) koju joj je u školi naneo dečak siledžija. Sve to bez i jedne sankcije. Kako školske tako i zakonske.

Skroz si u pravu, mada su veci nasilnici po meni i to isticem u prvi plan upravo oni koji treba da su prvi u zastiti osim nas roditelja- ovde mislim na vec pomenutu kliku uprave koja je po pravilu (vidimo iz mnogih primera) svugde ista. Doticna direktorka iz Aleksine skole ali i direktori iz drugih skola pa i ovaj iz skole mog deteta koji nasilje naziva "decijom salom" su jos uvek na funkcijama-Hej!! Jos uvek!! Nezamenljivi!! Moralnog li paradoksa!!
Zakoni su puni rupa kao svajcarski sir i oni to ocigledno vesto koriste. Savest spava zimski san. Zasto nigde nisam naisla na slucaj obrnutog sleda stvari? Da li je to nemoguca misija?
Nacija na antidepresivima, deca naoruzana, kuda plovi ovaj brod?

E sad znas, zasto je u mnogim zemljama zapadne Evope i u Velikoj Britaniji zabranjeno favorizovanje losih vesti. Stalon zatrpavanje ljudi losim vestima vodi u samo-prezir i depresiju, a to dalje vodi u uspavanu svest. no opet, diretor skole jne moyda beybedan od vlasti, al nije niti moze biti bezbedan od presretanja roditelja. A o tome bi trebalo da brine.

Nasilje u školama je toliko raširena pojava, ali to ne treba posmatrati na lokalnom nivou.
Direktor jedne srednje škole je u istoj stranci kao i očevi školskih siledžija...to dovoljno govori. Ta deca nikad nisu bila prekorena i do kraja svog školovanja su izazivala nesreće. Slobodno se može reći nesreće, nisu male stvari uopšte. Jedno dete se pre nekoliko godina ubilo, a ne tako davno, jedno drugo dete (u pitanju je devojčica) se ispisala posle tro i po godišnjeg maltretiranja. Samo jedna od vidljivih posledica: razvoj malignog tumora na mestu ožiljka, tj. povrede (jedne od brojnih) koju joj je u školi naneo dečak siledžija. Sve to bez i jedne sankcije. Kako školske tako i zakonske.

Nikako na lokalnom, odavno je globalno..evo ni ovo nije sankcionisano i? Alo psiholozi, gde ste? Strajk majstori, strajk..slaba plata.
Strasno!! Sta mislite koliko je potpuno sakrivenih slucajeva, sigurno puno..gospoda po skolama izgleda ne skoluju buduce doktore, naucnike vec mafijase, neke nove Sarice i Bojovice..

E sad znas, zasto je u mnogim zemljama zapadne Evope i u Velikoj Britaniji zabranjeno favorizovanje losih vesti. Stalon zatrpavanje ljudi losim vestima vodi u samo-prezir i depresiju, a to dalje vodi u uspavanu svest. no opet, diretor skole jne moyda beybedan od vlasti, al nije niti moze biti bezbedan od presretanja roditelja. A o tome bi trebalo da brine.
Trebalo bi izgeda i tako razmisljati, precica.........

Tužno, ali nema drugog načina. Manja je žrtva da nastrada direktor, nego da nastrada dete. U stvari, to možda i nije neka žrtva. Akt plemenitosti. Šta reći.
Eto i prosveta je neiscrpna tema vazda. Mogla bih srati po njima doveka. Institucija nesposobnih degenerika i bogalja.

Moralni cin u Japanu je harakiri a kod nas je i "IZVINITE" mnogo vece i nažlost ređe..doduse ima jos casnih ljudi, bar hocu da verujem u to, samoj sebi to verovanje ne smem uskratiti a ni detetu..casnim ljudima se preti, mobing cveta..
Upravu si da je ovo neiscrpna tema nazalost stvarno prepuna govnarije( Ups, pardon!)..

Tužno, ali nema drugog načina. Manja je žrtva da nastrada direktor, nego da nastrada dete. U stvari, to možda i nije neka žrtva. Akt plemenitosti. Šta reći.
Eto i prosveta je neiscrpna tema vazda. Mogla bih srati po njima doveka. Institucija nesposobnih degenerika i bogalja.

U opste ne mora da bude direktnr skole ,ili prosvetni ranik. Može da bude i roditelj nasilnoka, tojest nasilnog deteta. A to je i najpravednije.

vatever. neko mora odgovarati. lepo bi bilo da odgovaraju svi. govna neradna

Da, konacno bi neko trebao da odgovara!! Nadam se da ce bar ova buduca predizborna kampanja dovesti do toga da ce se "lideri" stranaka zgroziti nekih dela svojih piona koji "rukovode" skolama..mozda..
Evo im predloga za kampanju, pa neka im je i reklama ali neka donese pozitvnu promenu..

ja sam tek sada saznala za to u ovoj skoli,starsno a jos strasnije je sto svi zatvaraju oci i usi,jer niko ne zeli da se mesa.iz novog sada sam i moje dete je blo zlostavjano od strane drugova u cetvrtom razredu.ja sam prosla kroz pakao bila sam na ivici nerava,ali nam je uciteljica mnogo pomogla,sve sam joj rekla.ne treba cutati treba naglas govoriti da svi cuju i znaju,treba biti uporan i bezobrazan,zbog svoje dece bi i nebo prevrnula.

ja sam tek sada saznala za to u ovoj skoli,starsno a jos strasnije je sto svi zatvaraju oci i usi,jer niko ne zeli da se mesa.iz novog sada sam i moje dete je blo zlostavjano od strane drugova u cetvrtom razredu.ja sam prosla kroz pakao bila sam na ivici nerava,ali nam je uciteljica mnogo pomogla,sve sam joj rekla.ne treba cutati treba naglas govoriti da svi cuju i znaju,treba biti uporan i bezobrazan,zbog svoje dece bi i nebo prevrnula.

Politika nemesanja je omiljena stranacka destinacija vecine..kvorum cutanja i saginjanja nazalost..

U toj nesreci imali ste srecu da vam je uciteljica pomogla i uzela vase dete u zastitu. A sta raditi kada se i odeljenski staresima prikloni nasilnicima? A nasilje ne mora biti samo fizičkko...podjednako je teško i traumatično i psihičko nasilje...pa još kad ono dolazi od direktora i njegove klike...
Jožika je moralno i stručno posrnula škola u celini, izuzev pojedinih učiteljica i veoma malog broja nastavnika...Ostali su ispod nule. Moje dete je prošle godine izašlo iz ove škole. Katastrofa. Kada bi se radila stručno-psihološka procena nastavnika, prošlo bi možda 10% njih. Ali na žalost, ne radi se. Kada se to bude uvelo, da vidite kako će se škole očistiti od prljavštine.

U toj nesreci imali ste srecu da vam je uciteljica pomogla i uzela vase dete u zastitu. A sta raditi kada se i odeljenski staresima prikloni nasilnicima? A nasilje ne mora biti samo fizičkko...podjednako je teško i traumatično i psihičko nasilje...pa još kad ono dolazi od direktora i njegove klike...
Jožika je moralno i stručno posrnula škola u celini, izuzev pojedinih učiteljica i veoma malog broja nastavnika...Ostali su ispod nule. Moje dete je prošle godine izašlo iz ove škole. Katastrofa. Kada bi se radila stručno-psihološka procena nastavnika, prošlo bi možda 10% njih. Ali na žalost, ne radi se. Kada se to bude uvelo, da vidite kako će se škole očistiti od prljavštine.

Bojim se da bi se mnoge skole zatvorile nakon psiholosko-strucnih procena..

Back