nash svet

ok vidim da ljudi pljuju po choveq koji je to uslikao....dakle nemojte suditi o njemu....on je verovatno bio u nekom vojnom konvoju(mislim da je tad tamo bio neki gradjanski rat i neshto)...dakle verovatno nije bio u stanju da mu pomogne....da ga je bolelo uvo ne bi se ubio maq mu....verovatno je chovek video na stotine takvih scena....a recimo da je u konvoju i da ga ne bi chekali jer ako stoje u mestu ima neki likovi iz dzungle da ih masakrijaju dok pucnesh prstom....ja sam sad previshe veseo za ovu snuzhdenu temu...al eto.....dakle svaka chast novinaru ja bi mu dao sve nagrade sveta

Ma, najlakse je pljuvati po novinaru, zavaljen u svoju udobnu fotelju, drkati neku stvar i ne mrdati ni malim prstom da pomognes, bilo kome ugrozenome, na bilo koji nacin...
Jasno, na taj nacin u sopstvenim ocima ispadas covjek...

Gazdarica:
Ma, najlakse je pljuvati po novinaru, zavaljen u svoju udobnu fotelju, drkati neku stvar i ne mrdati ni malim prstom da pomognes, bilo kome ugrozenome, na bilo koji nacin...
Jasno, na taj nacin u sopstvenim ocima ispadas covjek...
Ne razumem zasto si ti toliko besna! :?
I odkud tebi to da neko od nas nije pomogao? :roll:

pa to da je kasnije i pomogao tom detetu , opet ne bi nisha promenilo chinjenicu da je to dete bilo tu i u takvom stanju iz nekog razloga za koje novinar nije odgovoran :?

Nervira me licemjerje, a kod 99% onih koji osudjuju u ovakvim situacijama, radi se samo o tome i ni o cemu drugome...
Pljunu po covjeku, kako bi olaksali sopstvenu savjest i cim se okrenu, zaborave na ono sto su vidjeli...
Toliko o covjekoljublju...

Ljudi svi ovde pricamo o stvarimo koje na razumemo. Takvih situacija, ajde da kazemo foto reporteri, vide svaki dan na desetine. Sta mislite da u ratu na nasoj teritoriji nije bilo takvih i jos groznijih stvari. Profesionalci izdresiraju sebe da oguglaju na to ako zele da zavrse posao za koji su placeni, nazalost nadju se ljudi kod kojih emocije nadvladaju i onda imamo ovakvu situaciju.

marlon:
Ljudi svi ovde pricamo o stvarimo koje na razumemo. Takvih situacija, ajde da kazemo foto reporteri, vide svaki dan na desetine. Sta mislite da u ratu na nasoj teritoriji nije bilo takvih i jos groznijih stvari. Profesionalci izdresiraju sebe da oguglaju na to ako zele da zavrse posao za koji su placeni, nazalost nadju se ljudi kod kojih emocije nadvladaju i onda imamo ovakvu situaciju.

E moj prijatelju niko nije toliki profesionalac da može da bude neosetljiv na ovakve stvari to je zabluda...znam iz iskustva......pozdrav

Supertajni:
E moj prijatelju niko nije toliki profesionalac da može da bude neosetljiv na ovakve stvari to je zabluda...znam iz iskustva......pozdrav

E dragi moj, znam ja neke da se nisu ni osvrnuli kad su im neki zatrazili pomoc. Bili stranci da ih ne imenujem, takodje iz iskustva. Pozdrav takodje.

Stajao je užasnut prizorom koji je zatekao u selu koje su upravo napustili tuđini isterani snagom ognja....stajao i plakao zajedno sa kišom koja mu se slivala niz umorno i ogaravljeno lice....puklo je i srce ratnika čoveka koji se hiljadu puta pekao što od života što od ove ***** mržnje koja ga je okruživala magleći mu put.....plakao i stezao pušku proklinjući što se zatekao prvi i moleći gospoda boga da nedozvoli osveti da se rodi iz ovog pakla i izrodi još veće zlo......stajao i plakao........

Aphroditi:
Ma nemoj, ubio se zbog depresije?!?!? :shock:
Pa i trebalo je da se ubije, kad nije to jadno dete poveo sa sobom.
Ma zato nam i jeste tako, otvara svetu oci, obavlja svoj novinarski posao, a sopstvene oci drzi zatvorene i okrece glavu od nesrece. Ne mogu da verujem. Uzas jedan. :evil:

da ne kucam kad isto tako mislim...

Gazdarica:
Koji time sto ukazuje na ono sto se desava, daje svoj doprinos...
Sad kad ste vidjeli sta se desava, izvolite mrdnite dupe i, i sami dajte svoj doprinos... Makar u vidu ceka od 5 eura...

pa jeste, ja to redovno radim.....ispunim cek (suma nije bitna), posaljem...al nesto cisto sumnjam da taj novac ode u prave ruke :confused:

ne krivim novinara, to je samo jedno od mnooooogo dece kojoj se ovo desava. al nekako mi je lase da verujem da ga je makar sklonio od onog lesinara....bar do neke kucice...bilo gde :cry:

Prvi impuls svima posle pogledane fotografije i procitanog teksta ispod, je ogorcenje i bes. Jer mi zamislimo novinara-profesionalca, koji hladnokrvno skljocne aparatom i uskoci u dzip u potrazi za novim senzacionalnim fotkama.

Naravno, mi ne znamo pod kakvim je uslovima radio covek koji je fotografisao i ne znamo sta se sve tacno dogodilo tamo. Ako je samo fotografija ostavila ovakav utisak, ne mogu ni da zamislim kako je tek bilo videti to uzivo... Mozda se ubio jer je spoznao svu bespomocnost i nemogucnost da utice na to da se stvari promene... koliko malo vredi ljudski zivot.

JOVANA77:
ne krivim novinara, to je samo jedno od mnooooogo dece kojoj se ovo desava. al nekako mi je lase da verujem da ga je makar sklonio od onog lesinara....bar do neke kucice...bilo gde :cry:
pa to sam i mislio kada sam rekao da je mogao da ga zbrine...nisam mislio da ga usvoji ili ne znam shta...samo da ga smesti negde na sigurno

da znate samo kako je bilo meni dok sam na EXITu slikao tipa koji se trese i grchi na zemlji.. overava najgore moguce odvaljen od ko zna chega. Nije sve jedno. Mnogi bi rekli narkoman manje, ali ne mozhe chovek a da se ne potrese bar malo

da....hvala ti bozhe....kakva izjava....hvala ti bozhe shto to nisam ja....heh....e bozhe do jaja si....bravo care....super je shto mene nije pojeo leshinar a ono dete jeste.....

da ga skloni do qtjice...jeah

Tune, sorry što ću da odem od teme, ali moram... Vrlo sam popizdela.
Dakle, neverovatni ste vi ljudi. Imate GOMILU MIŠLJENJA, EMOTIVNIH REAKCIJA na osnovu jedne fotografije. Na osnovu digitalnog prikaza stvarnosti.

Ne znate ko je i pod kakvim okolnostima ovo snimio, ali biste ga čerečili da možete.
I svi ste jako ganuti. Ne primetih nešto tu dozu ganuća kada se pričalo o tome gde da se smeste Cigani u Beogradu.
Većina bi ih liferovala negde. Što dalje, to bolje...

Tun lepo kaže /neću citirati nego tumačiti njegov iskaz onako kako ga kapiram/: nisam pomagač na daljinu,
pomažem deci u svom kraju, i u osnovi se trudim da ne uzimam /ja to kažem: trudim se da ono što radim ne pravi dodatnu štetu/...
ne sudite čoveku jer pojma nemate pod kojim okolnostima je napravljen snimak.

A ja ću da dodam: ne formirajte MIŠLJENJE prebrzo, i ne formirajte ga NIKADA na osnovu televizije i fotografija.
Zanima vas Sudan? Idite u Sudan - pa onda da pričamo o tome...
Želite da pomognete deci? Ima jako puno dece u vašoj sredini kojoj je pomoć preko potrebna.

P.S. Primer jednog mišljenja: u proleće 1999. stiže meni ICQ porukica od nepoznatog lika, advokata iz Njujorka: "Vas Srbe sve treba poklati. Vi ste svinje koje ne zaslužuju da žive."
Čovek je gledao TELEVIZIJU. I imao JEBENO MIŠLJENJE na osnovu tri fotografije prikazane na CNN-u.
Naravno, nekoliko razgovora kasnije, čovek je promenio svoje mišljenje za 180 stepeni i krenuo da šalje brižna pisma...
Taj čovek glasa na izborima.
Taj čovek misli da misli.
Kao i većina vas.
A to što mislite je čist kič i, ponekad, licemerje.
Šteta što toga niste svesni.

Calimero apsolutno si u pravu. Pozadinu fotografije niko ne zna, ni da li je aranzirana ili ne. Ako smo posle trideset godina saznali da je cuvena fotografija Roberta Cape is Spanskog gradjanskog rata bila namestena, ne treba sve odmah uzimati zdravo za gotovo.

Covece Boziji mogao si naci neku sliku od celog Mb pa nju da okacis.
i kako mislis u "kome sta probudi"
Pa sta sad treba kao da kazem da mi je zao sto gledam ovu slike.
Posteno da ti recem i nije.Video sam i mnogo potresnijih situacija.
pozz

Back