Tune, sorry što ću da odem od teme, ali moram... Vrlo sam popizdela.
Dakle, neverovatni ste vi ljudi. Imate GOMILU MIŠLJENJA, EMOTIVNIH REAKCIJA na osnovu jedne fotografije. Na osnovu digitalnog prikaza stvarnosti.
Ne znate ko je i pod kakvim okolnostima ovo snimio, ali biste ga čerečili da možete.
I svi ste jako ganuti. Ne primetih nešto tu dozu ganuća kada se pričalo o tome gde da se smeste Cigani u Beogradu.
Većina bi ih liferovala negde. Što dalje, to bolje...
Tun lepo kaže /neću citirati nego tumačiti njegov iskaz onako kako ga kapiram/: nisam pomagač na daljinu,
pomažem deci u svom kraju, i u osnovi se trudim da ne uzimam /ja to kažem: trudim se da ono što radim ne pravi dodatnu štetu/...
ne sudite čoveku jer pojma nemate pod kojim okolnostima je napravljen snimak.
A ja ću da dodam: ne formirajte MIŠLJENJE prebrzo, i ne formirajte ga NIKADA na osnovu televizije i fotografija.
Zanima vas Sudan? Idite u Sudan - pa onda da pričamo o tome...
Želite da pomognete deci? Ima jako puno dece u vašoj sredini kojoj je pomoć preko potrebna.
P.S. Primer jednog mišljenja: u proleće 1999. stiže meni ICQ porukica od nepoznatog lika, advokata iz Njujorka: "Vas Srbe sve treba poklati. Vi ste svinje koje ne zaslužuju da žive."
Čovek je gledao TELEVIZIJU. I imao JEBENO MIŠLJENJE na osnovu tri fotografije prikazane na CNN-u.
Naravno, nekoliko razgovora kasnije, čovek je promenio svoje mišljenje za 180 stepeni i krenuo da šalje brižna pisma...
Taj čovek glasa na izborima.
Taj čovek misli da misli.
Kao i većina vas.
A to što mislite je čist kič i, ponekad, licemerje.
Šteta što toga niste svesni.