nash svet

CaLiMeRo:
Tune, sorry što ću da odem od teme, ali moram... Vrlo sam popizdela.
Dakle, neverovatni ste vi ljudi. Imate GOMILU MIŠLJENJA, EMOTIVNIH REAKCIJA na osnovu jedne fotografije. Na osnovu digitalnog prikaza stvarnosti.

Ne znate ko je i pod kakvim okolnostima ovo snimio, ali biste ga čerečili da možete.
I svi ste jako ganuti. Ne primetih nešto tu dozu ganuća kada se pričalo o tome gde da se smeste Cigani u Beogradu.
Većina bi ih liferovala negde. Što dalje, to bolje...

Tun lepo kaže /neću citirati nego tumačiti njegov iskaz onako kako ga kapiram/: nisam pomagač na daljinu,
pomažem deci u svom kraju, i u osnovi se trudim da ne uzimam /ja to kažem: trudim se da ono što radim ne pravi dodatnu štetu/...
ne sudite čoveku jer pojma nemate pod kojim okolnostima je napravljen snimak.

A ja ću da dodam: ne formirajte MIŠLJENJE prebrzo, i ne formirajte ga NIKADA na osnovu televizije i fotografija.
Zanima vas Sudan? Idite u Sudan - pa onda da pričamo o tome...
Želite da pomognete deci? Ima jako puno dece u vašoj sredini kojoj je pomoć preko potrebna.

P.S. Primer jednog mišljenja: u proleće 1999. stiže meni ICQ porukica od nepoznatog lika, advokata iz Njujorka: "Vas Srbe sve treba poklati. Vi ste svinje koje ne zaslužuju da žive."
Čovek je gledao TELEVIZIJU. I imao JEBENO MIŠLJENJE na osnovu tri fotografije prikazane na CNN-u.
Naravno, nekoliko razgovora kasnije, čovek je promenio svoje mišljenje za 180 stepeni i krenuo da šalje brižna pisma...
Taj čovek glasa na izborima.
Taj čovek misli da misli.
Kao i većina vas.
A to što mislite je čist kič i, ponekad, licemerje.
Šteta što toga niste svesni.
Mogu samo da se slozim sa tvojim misljenjem.
Predivno napisano!
Pozdrav Cali:-)

ala si nervozna i iskljuchiva...
ma koliko te to zachudilo, ima nas i sa iskustvom iz prve ruke iz sudana..
i iskustvom o "humanitarcima"..tamo i drugde..
i dosijeom javnih i lichnih dela dobre volje..
i istim mishljenjem i stavom koje ljudi ovde navode..

ne mozesh stici svuda, da sve proverish..
ali ovoj slici potpis nije potreban..
da nema potpisa, iz 50 puta bi pogodili da je to sudan '93..
bede i nesrece ima svuda..
i da nije snimljena, da ovo dete umire daleko od svachijih ochiju, bilo bi manje tragichno..
tragichno je shto se to deshava toliko blizu (kampa, fotografa, humanitaraca, kako hocesh),
a toliko daleko od svake pomoci..left the place as soon as photo is taken..bravo, majstore..

Mislim... sta zelis da cujes?

Uzasno mi je zao. Sve mogu da podnesem sem pomisli da neko dete, tamo negde, pati...
Bilo koje i bilo cije dete.

Pazi kad ova tema ima 6 strana, a tema o decaku kojem mozemo da pomognemo (dobro taj primer i nije nesto ,a li bilo je slicnih boljih primera) ima 5 odgovora.
To samo dokazuje koliko na ovoj svastari ljudi vole da "trle lan" :mad:

ma ne zhelim ja nishta da prochitam....mislim nisam neshto ciljao kad sm postavljo....samo mi nekako zapade za oko da ljudi mnogo vishe pominju fotografa neko neq recimo nebesq nepravdu il neshto univerzalno za ovaj svet/zhivot...mene to nekako na to tera....manje na neq prichu o slici kao slici....no i nije preterano bitno

loop:
Pazi kad ova tema ima 6 strana, a tema o decaku kojem mozemo da pomognemo (dobro taj primer i nije nesto ,a li bilo je slicnih boljih primera) ima 5 odgovora.
To samo dokazuje koliko na ovoj svastari ljudi vole da "trle lan" :mad:

pa jesi li uplatio?
ja jesam, popodne, sa uplatnicom za vrtic..
shta ima da se pricha na tu temu?

Ne ja na tu temu nisam uplatu, jel je vrlo moguce da je ono neki prevarant koji je ostavio svoj broj ziro racuna.
No danas sam video temu i u ponedeljak cu bash proveriti da li se neko drznuo da to uradi.
A ako je tema tacna, onda cu podrzati akciju.

A ne razumem vashu potrebu da komentarisete dete u Sudanu, kojem vi ni na koji nacin ne mozete pomoci, a da tamo gde mozete tu da zanemite.
I sad je svima Boze moj jako zao sto je takva situacija u svetu.
E pa nije dovoljno samo da Vam bude zao!
Treba i nesto da ucinite tim povodom.
A tom tamu detetu niko od nas ne moze pomoci.A i da moze treba da pomogne prvo Srpskoj deci.

AntunTun:
pazi kad se ljudi foqsiraju na jebenog fotografa....neverovatno....

ebi ga, mene je prvo potresla sama scena, a posle sam se fokusirao na fotografa...pa taj fotograf bash i predstavlja nas sve....video je strasnu scenu, snimio je, potresao se, okrenuo i otishao

bundeva:
ebi ga, mene je prvo potresla sama scena, a posle sam se fokusirao na fotografa...pa taj fotograf bash i predstavlja nas sve....video je strasnu scenu, snimio je, potresao se, okrenuo i otishao

a šta je sa onima koji su doveli da do toga dođe ... jesu li se oni bar potresili?
ja ne verujem.

... ja ću uvek kada god mi se za to pruži prilika pljuvati po političarima i velikim biznismenima ...govnima koji poštuju samo svoj debeli buđelar ...
... jer oni su krivi za to dete i još milione dece i nesrećnih ljudi koji ne bi morali ali pate zbog nezajžljivih umobolnih surovih debelokožaca koji se rukovode samo svojim kontom u banci ...

ok, gigo...znas da se nisu potresli...a to sto cemo ih mi pljuvati-njih bash zaboli *****...ti ili ja mozemo da resavamo stvari na nasem mikronivou...recimo, kad naidjemo na bespomocno dete pred lesinarom da uzmemo i da ga sklonimo...bem mu, ko da pricam engleski

Smuchi mi se kad cujem kako su najbogatiji otpisali Africi toliko i toliko dugova, a prethodno joj isisali svu krv, pa sad umire od gladi. Na toj nesreci pociva bogatstvo pljackasha i zelenasha na Zapadu.
Lopov ne bi bio lopov da ume da daje, a ne da samo otima.
Izraelci od pustinje prave plodno zemljiste, jer su finansijski jaki, sirotinji ostaje samo da gleda kako joj susha unistava useve.

SINDI:
zar mislis da se covek koji brine o dvoje dece moze ikad razumeti sa nekim jos jos zivi kod mama i tate?zasto trosis energiju:wink:

vec sam se malo umorio...ali ne zamerim ja....i nije to tudjim qu...znam sebe: ne razmisljajuci bih uzeo to dete i poveo nekud...ne bih ni razmisljao kud...e, sad ko hoce nek veruje, ko nece ne mora..

shta je konkretna situacija ?

ljudi umiru u svetu, od razno raznih stvari i na najgore moguce nachine
neko to uslikao jer mu je to posao
posle se ubio kad je shvatio da je sve lazh i prevara,i da je uzimao pare za 'zabavu' shirokih narodnih masa prodajuci svoj miran san i chistu savest

i shta sad, 7 strana rasprave o tome dal je nechija smrt mogla biti odlozhena za 3 sata ili tri dana ?

evo ja pokupila vrapca koji je lezhao na sred puta i donela ga kuci, posle dva dana on se udavio u akvarijumu :?
i shta sam ja tu sad bitno promenila tok stvari ?
bio je dehidriran, a umro od davljenja

pojeo ga leshinar , crvi u zemlji ili ga raznela neka granata posle 3 godine, nikakve bitne razlike...

al ako vam je lakshe mozhda je angelina jolie , bash posle 5 minuta protrchala tuda, zbrinula dete i ono sad zhivi u raskoshi, dok neku drugu decu razvlache shakali :?

Back