NASA laze u vezi spustanja na Mesec!!!

kako bre nije znala za radijaciju.
Najkriticniji u svemu je bio van Alenov pojas, za koji se inace naslucivalo da postoji dosta dugo, a to je i potvrdjeno krajem pedesetih. Da, u njemu je zracenje prilicno jako, ali su astronauti kroz njega prosli vrlo brzo, tako da nisu mogli da prime vecu kolicinu zracenja. Inace, radijacija na samom Mesecu je daleko od toga da je smrtonosta...

uf, to je skakljivo :) pitanje, najvece rasprave se vode oko 'njene' velicine. Namerno kazem 'njene', zato sto je bilo vec nekoliko kandidata za 10 planetu, a najpoznatija je Sedna. U svakom slucaju jos nije zvanicno, astronomi se jos nisu slozili.
Dakle, ima nekoliko kandidata, ali niko jos do sad nije dobio mandat :)

jeste, Pluton je najmanji do sada, a drugi faktor je orbita. kao sto rekoh....Sedna (al sam se uhvatio sa nju) ima ohohoho elipticnu putanju, i u svojoj najdaljoj tacki je poprilicno udaljena od sunca....
Inace, ja pricam samo o Sedni, al se slicne polemike vode i o ostalim planetoidima i uglavnom se koplja lome oko velicine.

hihihihih.. ali sam se nasmijao nekim komentarima..

Pa polemisete dal NASA govori istinu ili LAZE...

Moje je misljenje i govoto sam ubijedjen da LAZE...

Zasto tako mislim.. Nekada su me veoma interesovala granicna podrucja nauke i ta vrsta literature... U mnostvu literature koje sam procitao bilo je mnooooogo tvrdnji da je ovaj dogadjaj bukvalno namontiran negdje u pustinjama Nevade...

Sad sve je rekla kazala, bez bitnih dokaza, no i pored toga, ako je bio uspjesan let onda zasto takvi ili bar jos jedan isti let nije ponovljen, jer ne vjerujem da su iz samo jedne misije mogli da uzmu sve sto je eventualno moglo da ih zanima..
Jedan let, eto bili smo tako i kraj..

Dakle ako se negdje ide iz razloga istrazivanja i otkrica pa prva mislija bude uspjesna, zasto takvu misiju ne ponoviti i prosiriti vidokruge znanja, nauke, tehnike i sl..

Dakle koliko god je onih ZA mozda jos vise ima i onih PROTIV...

Slucaj sa pocetka price, moje je duboko ubjedjenje da je namontiran...

Poz.

Back