- Poruka
- 131.190
Rekao sam ti da je to odlično, a ti još proveravaš, ne veruješ mi, sram te bilo!Kakva je Hladna Ruka?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rekao sam ti da je to odlično, a ti još proveravaš, ne veruješ mi, sram te bilo!Kakva je Hladna Ruka?
Dobro nemoj da nam nabijaš komplekse, izbaci samo favorite.Spremiću spisak, mislim da ove godine imam najviše pročitanih knjiga.
Koji si posesivni muž satrap, ne smem bez tvog znanja da se konsultujem sa drugima!Rekao sam ti da je to odlično, a ti još proveravaš, ne veruješ mi, sram te bilo!![]()
Ja razmišljam da mi new year resolution bude da u narednoj godini čitam samo nefikciju. Čitavog života sa strašću čitam beletristiku, možda je vreme da jednu godinu posvetim nečem "korisnijem", da naučim stvari koje ne mogu iz romana i priča. Čitao bih knjige iz psihologije, ekonomije i biznisa, sociologije, ezoterije i duhovnosti, autobiografije...
Šta mislite o ovoj ideji?
Имаш ли конкретан списак књига?Ja razmišljam da mi new year resolution bude da u narednoj godini čitam samo nefikciju. Čitavog života sa strašću čitam beletristiku, možda je vreme da jednu godinu posvetim nečem "korisnijem", da naučim stvari koje ne mogu iz romana i priča. Čitao bih knjige iz psihologije, ekonomije i biznisa, sociologije, ezoterije i duhovnosti, autobiografije...
Зашто? Мене живо интересује, уосталом спискови су углавном били са оценама књига.Dobro nemoj da nam nabijaš komplekse, izbaci samo favorite.![]()
![]()
Pazi, na goodreadsu imam posebnu "policu" gde stavljam naslove iz ne-fikcije na čitanje. Imam ih ko zna koliko. Treba samo da izaberem. A i na polici kod kuće imam par stvari koje bi mi prvo došle pod ruku. Tako da nije problem u nalaženju naslova, nego da li bih izdržao godinu dana a da ne omirišem roman ili priču. To bi bio jak izazov.Имаш ли конкретан списак књига?
Znam da ja ne bih mogao da ne čitam beletristiku. Štaviše, non-fiction čitam dosta rijetko i redovno se zaželim fikcije i prije nego što pročitam šta god da čitam od non-fictiona.Ja razmišljam da mi new year resolution bude da u narednoj godini čitam samo nefikciju. Čitavog života sa strašću čitam beletristiku, možda je vreme da jednu godinu posvetim nečem "korisnijem", da naučim stvari koje ne mogu iz romana i priča. Čitao bih knjige iz psihologije, ekonomije i biznisa, sociologije, ezoterije i duhovnosti, autobiografije...
Ma dobro, mislio sam da je jasno da se šalim. Naravno da ću rado pogledati Bodrijarov spisak.Зашто? Мене живо интересује, уосталом спискови су углавном били са оценама књига.
Zašto bi postavljao izazove, kreneš da čitaš pa kad te smori vratiš se na fikciju.Pazi, na goodreadsu imam posebnu "policu" gde stavljam naslove iz ne-fikcije na čitanje. Imam ih ko zna koliko. Treba samo da izaberem. A i na polici kod kuće imam par stvari koje bi mi prvo došle pod ruku. Tako da nije problem u nalaženju naslova, nego da li bih izdržao godinu dana a da ne omirišem roman ili priču. To bi bio jak izazov.
Hvala.Za ovu godinu:
Oslobođenje
Devojka sa bisernom minđušom
Žene koje trče s vukovima
Druga žena
Žudnja za životom.
I ja čitam iz hedonizma, ali baš zato možda je vreme da nešto promenim. Ne treba samo povlađivati sebi (jesti čokoladu ako je brokoli zdraviji).Znam da ja ne bih mogao da ne čitam beletristiku. Štaviše, non-fiction čitam dosta rijetko i redovno se zaželim fikcije i prije nego što pročitam šta god da čitam od non-fictiona.
Ali, sve zavisi od toga zašto zapravo čitaš. Ja više ne čitam da bih nešto naučio, čak ni da bih saznao nešto što ne znam. Uglavnom čitam iz sasvim hedonističkih poriva, jer volim da uživam u dobro napisanoj prozi.
Ok, kako god ti misliš da je ispravno.I ja čitam iz hedonizma, ali baš zato možda je vreme da nešto promenim. Ne treba samo povlađivati sebi (jesti čokoladu ako je brokoli zdraviji).
Oslobođenje je besteler, rađen po liku i životu žene koja je bila u pokretu otpora za vreme II.sv.rata i nakon istog, najodlikovanjija žena u istoriji ratovanja.Hvala.
Samo, bilo bi lijepo da svako napiše koju riječ o knjigama koje mu se dopadaju.
Ili bar da ime pisca.
Volim da čitam esejistiku, najviše onu koja je posvećena upravo književnosti, inače ni ja ne čitam da bih nešto naučio, zapravo užasavam se toga i didaktičke književnosti, za mene je čitanje užitak u tekstu, bez ikakvog utilitarnog cilja. Kako reče Sioran na jednom mestu: "Niko ne čita da bi znao, već da bi zaboravio".Znam da ja ne bih mogao da ne čitam beletristiku. Štaviše, non-fiction čitam dosta rijetko i redovno se zaželim fikcije i prije nego što pročitam šta god da čitam od non-fictiona.
Ali, sve zavisi od toga zašto zapravo čitaš. Ja više ne čitam da bih nešto naučio, čak ni da bih saznao nešto što ne znam. Uglavnom čitam iz sasvim hedonističkih poriva, jer volim da uživam u dobro napisanoj prozi.
U poslednje vreme uglavnom tako i čitam. Dosta mi je pomoglo da navežbam engleski, npr, mada trenutno čitam na srpskom što se odavno nije desilo i baš je osveženje.Ja razmišljam da mi new year resolution bude da u narednoj godini čitam samo nefikciju. Čitavog života sa strašću čitam beletristiku, možda je vreme da jednu godinu posvetim nečem "korisnijem", da naučim stvari koje ne mogu iz romana i priča. Čitao bih knjige iz psihologije, ekonomije i biznisa, sociologije, ezoterije i duhovnosti, autobiografije...
Da više čitam na engleskom mi je još jedan cilj.U poslednje vreme uglavnom tako i čitam. Dosta mi je pomoglo da navežbam engleski, npr, mada trenutno čitam na srpskom što se odavno nije desilo i baš je osveženje.
Pa eto, Sioran, može.Kako reče Sioran na jednom mestu: "Niko ne čita da bi znao, već da bi zaboravio".
Lepo je videti da se tema podigla iz mrtvih, još da se vrate oni koji već dugo ne dolaze.
I ja volim pisma. Čitao sam mnoga, npr prepisku između Oto Vajningera i Artura Gerbera.Čitam pisma poznatih istorijskih ličnosti.
Da, ili "vertikalna životinja, čovek"Читао сам О незгоди званој рођење Емила Сиорана. Одлична је.
Запад: трулеж која лепо мирише, напарфемисани леш. (Сиоран)![]()