Oprostite ako pitanje bude dva puta, sa telefina iz prevoza pisem pa ne vidi baba sine :-)
Drugo ime Septologija da li je neko citao?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ја нисам. Од њега, Фосеа, читао само Меланхолију.Oprostite ako pitanje bude dva puta, sa telefina iz prevoza pisem pa ne vidi baba sine :-)
Izdala me je koncentracija u prvih 50 starana.Хвала, Козета, исто и ја теби желим, уз читање добрих књига. Шта је било, јеси ли почела Септологију?
![]()
aufff @Наутилус kakvo osveženjeНешто је овде замрло. Да освежимо:
New Pashto Maidani Song Baidar bacha 2018 بیدار پاچا - YouTube
Женама је строго забрањено да играју и певају, али зато могу дечаци и млади голобради момци.![]()
Ако си већ код Толстоја а ниси читао Карењину сад је читај. Веома дубока и увијек акуелна анализа човјека који се налази у дилеми "шта ће свет рећи" и срца које има своје жеље. Давно сам је читао и размишљам да је узмем поново, али недавно сам гледао филм урађен по књизи. Снимљено је, колико знам,седам филмова по овом роману али ово је кажу убиједљиво најбоља верзија, руски филм из 1967. Глумци одлични, атмосера мрачна, дубока психологија. Јако ме погодио.Завршавам "Рат и Мир" мишљења сам да је то можда и нешто најбоље што сам прочитао. Јуче сам код уличног продавца узео две књиге. Толстојеву "Три смрти и друге приповетке" и од Достојевског "Понижени и увређени". Сад, не знам да ли да наставим са Толстојем (мој омиљени Рус), или да се хватам у коштац са Достојевским (редовно ме убије у појам)...
Карењину сам читао у средњој школи, као лектиру, али мислим да јој се нисам превише посветио, ваљда сам у таквом добу био.Ако си већ код Толстоја а ниси читао Карењину сад је читај. Веома дубока и увијек акуелна анализа човјека који се налази у дилеми "шта ће свет рећи" и срца које има своје жеље. Давно сам је читао и размишљам да је узмем поново, али недавно сам гледао филм урађен по књизи. Снимљено је, колико знам,седам филмова по овом роману али ово је кажу убиједљиво најбоља верзија, руски филм из 1967. Глумци одлични, атмосера мрачна, дубока психологија. Јако ме погодио.
Рано је то читати у средњој школи. Човјек је превише зелен у том добу и појма нема ни очему. Нпр.Карењину је пожељно читати када ти је 40+ и када си већ дубоко ожењен и искусан у тим брачним стварима. А онда се појави неко трећи. Толстој је маестрално описао тај троугао.Карењину сам читао у средњој школи, као лектиру, али мислим да јој се нисам превише посветио, ваљда сам у таквом добу би
Ja nisam i počela sam skoro. Nego "pogolema" pa mi je teška za torbu, a van kuće najviše čitam. Pauziram dok ne završim Orvela.Карењину сам читао у средњој школи, као лектиру, али мислим да јој се нисам превише посветио, ваљда сам у таквом добу био.
Ваља ли Орвел? Никад га нисам читао. А каним се већ неко време да узмем фарму и 1984.Ja nisam i počela sam skoro. Nego "pogolema" pa mi je teška za torbu, a van kuće najviše čitam. Pauziram dok ne završim Orvela.
Da. Dopada mi se. Farmu dugo imam i pročitala sam je prvi put ne tako davno, a sada prvi put čitam 1984... i nerviram se... sve tako zvuči - skoro pa kao naše trenutno stanje.Ваља ли Орвел? Никад га нисам читао. А каним се већ неко време да узмем фарму и 1984.
Не желим да читамо томе, онда. Добољно је што морам да га живим!Da. Dopada mi se. Farmu dugo imam i pročitala sam je prvi put ne tako davno, a sada prvi put čitam 1984... i nerviram se... sve tako zvuči - skoro pa kao naše trenutno stanje.
Odličan.Ljudi bez gorobova autora Enesa Halilovica.
Tek sam na pocetku, ali ovaj autor za mene je bio nepoznat![]()
Sad onda ziva nisma dok i nju ne procitam. Ljudi bez grobova ceo dan je citam, ostavila sam ukucane i bez rucka. Malo je reci da sam odusevljena.Odličan.
Citala sam tu i, "Ako dugo gledas u ponor". Ta me samlela.
Davno sam čitala i bila sam tada užasnuta mogućnošću takvog obima kontrole nad ljudima.Da. Dopada mi se. Farmu dugo imam i pročitala sam je prvi put ne tako davno, a sada prvi put čitam 1984... i nerviram se... sve tako zvuči - skoro pa kao naše trenutno stanje.
Него ме подсети Исус овим сижеом на "Самртно пролеће" од Зилахија. То ми је била омиљена књига, тамо негде у мојим дведесетим. Уопште, Зилахи ми је био омиљени писац у то време. Читали?