Медеја
Zainteresovan član
- Poruka
- 179
Nemam ništa značajno da kažem, osim da čitam pripovetke Edgara Alana Poa.
Više sam došla da citiram Medeju.
Red je da nas dve antičke junakinje stojimo jedna uz drugu.![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Моје реаговање није било у смислу да сам супротног мишљења, већ усхићење како си одговорила, како си се снашла (а нова на дискусијијама).Дајте један филм који је бољи од књиге, хаха.
Није ми први родео, што би рекли Амери. Није ми први форум.Моје реаговање није било у смислу да сам супротног мишљења, већ усхићење како си одговорила, како си се снашла (а нова на дискусијијама).
Узгред, мислим да је бољи филм Лет изнад кукавичјег гнезда.
И ја сам све прочитао. Такође ми се свиђа и његова поезија.Pročitao sam sve njegove pripovetke, ima izuzetnih, najbolje su mi one koje žanrovski pripadaju gotskom hororu, upravo se te i najčešće nalaze po raznim antologijama.
Да, да, прочитао сам је, на твоју препоруку.Nautilise,
bas mi je drago da ti se dopala knjigaFlavijan ima i nastavke ali njih nisam citala.
Vec sam ti preporucivala knjigu, posto ako se dobro secam volis istoriju, Meri Daram "Kroz srpske zemlje''
https://www.decani.org/sr/kroz-srpske-zemlje
Mislim da bi ti se dopala. Ono sto je zanimljivije od njenog putopisa i crteza
je njena biografija - od njene odusevljenosti Srbima i narodima sa ovih prostora do spijunuranja na stetu tih istih Srba koje je toliko hvalila.
Kapije poljubaca, Makenzi Ford, Evro-Giunti 436 str.
Mnogo mi se svidela njegova/njena (ne znam jel žensko il muško, to mu/joj je pseudonim)
Читао сам ту књигу, стварно је добра.Isak Basevic Singer ROB Predivna ljubavna prica .Trenutno sam u toj fazi![]()
Sklonost ka ovom književnom žanru kod Poa, veoma interesantno, sa psihološkog stanovišta su pojasnili Vladimir Stanojević u knjizi "Tragedija genija" i Vladimir Adamović u delu "Umetnik i bolest".Pročitao sam sve njegove pripovetke, ima izuzetnih, najbolje su mi one koje žanrovski pripadaju gotskom hororu, upravo se te i najčešće nalaze po raznim antologijama.
I Dejan Ognjanović u svojoj knjizi Poetika horora ima odlično poglavlje o Pou. Inače to mu je doktorska disertacija, jedini u Srbiji koji je doktorirao na temu horora u književnosti.Sklonost ka ovom književnom žanru kod Poa, veoma interesantno, sa psihološkog stanovišta su pojasnili Vladimir Stanojević u knjizi "Tragedija genija" i Vladimir Adamović u delu "Umetnik i bolest".
Ova dvojica lekara su kroz delo i biografije znamenitih ličnosti iz sveta kulture rasvetlili poluge koje su pokretale stvaraoce na rad.
Pročitaj je i možda promeniš mišljenje o hororu.
Volim esejistiku i književnu kritiku, zaintrigirao me je naslov, pa ću najverovatnije da potražim knjigu.Pročitaj je i možda promeniš mišljenje o hororu.
Ako se i od Kingovih romana plašiš onda definitivno nisi za horor, šta bi tek bilo da čitaš Barkerove Knjige krvi.Uh. Počela ja da čitam jednom Potpaljivačicu (tako mi se čini da je naziv) Stivena Kinga.
Ma nikada neću zaboraviti taj strah
Za malo pa da gledam uveče ispod kreveta
Ma idi bre. Malo mi horora u svakodnevnici još da ga dodajem preko knjige.
Neka. Dobro je meni u ovom svetu knjiga koji konzumiram.
Neš me ubedit![]()
To je dobra knjiga, nije uopšte akademski suvoparna, vrlo je zanimljiva, Ognjanović je i prozni pisac.Volim esejistiku i književnu kritiku, zaintrigirao me je naslov, pa ću najverovatnije da potražim knjigu.