[email protected]
Elita
- Poruka
- 15.631
Kako si se lepo izrazio o Fokneru.

E hvala, već neko vreme želim da čitam ovo. Kako opisa, meni će se verovatno svideti 😊Italo Kalvino: Nevidljivi gradovi - Nekima je ovo najvažnija knjiga koju su u životu čitali, ali ja se uglavnom nisam mogao povezati sa tekstom. A nije da mi se alegorija u književnosti povremeno ne dopada. Uostalom Kalvinov Baron na drvetu bio je mi je originalna i zanimljiva knjiga.
Možda u biblioteci može da se nađe novela Medvjed, koja je centralni dio zbirke koju sam ja čitao. Znam da postoji naše staro izdanje, čitao sam svojevremeno.Fokner mi se cini primamljivim za citanje. Odnos prema prirodi nije bio cest motiv u knjigama koje sam citala, a kada je bio to je bio pun citalacki pogodak.
Videcemo da li ga ima moja biblioteka.
Pocela prosle godine 🤣Ti si super kad si na 4. delu!
Ma jok, lagali su te, nije to uliks. Ako znas argonaute, to ti je otprilike dovoljno. Istorijske prilike u Srbiji su ti verujem vecinom poznate.Nisam ni probala. Neki kažu da je teška i da zahteva dosta predznanja. Super što je tebi zabavna i nezahtevna. Sad si me malo ohrabrila.
Meni je Zlatno runo (samo sam prvu knjigu pročitao, istina), nešto najbolje što sam od Pekića čitao i jedina njegova knjiga koju još imam želju da čitam.Nisam ni probala. Neki kažu da je teška i da zahteva dosta predznanja. Super što je tebi zabavna i nezahtevna. Sad si me malo ohrabrila.
Prva knjiga je mozda i najzahtevnija, jer tu se uvodi cela ta velika familija pa dok se popamti ko je ko i kakve su im relacije. Ja sam tu napravila belesku ali kasnije sam shvatila da mi nije ni bila toliko potrebna, ali eto, nije na odmet popisati ih. I vrvt pola prve knjige prodje u tome.Meni je Zlatno runo (samo sam prvu knjigu pročitao, istina), nešto najbolje što sam od Pekića čitao i jedina njegova knjiga koju još imam želju da čitam.
Мила Марта, зар је србски толико сиромашан па мораш да употребљаваш енглеске речи?!I ko je citao Hodocasce, evo jedan[B]hint [/B]
- Arsenije uopste nije ono sto svi mislimo da jeste na osnovu Hodocasca 😂
DaМила Марта, зар је србски толико сиромашан па мораш да употребљаваш енглеске речи?!