Svaka ovakva priča (koja ne kažem da nema smisla) dovešće nas do istog: Sve prema sopstvenoj savesti i odgovornosti.
Ovde ima onih koji su duže tu pa su već zapamtili da ja ko' papagaj ponavljam: čokolada je - čokolada (Unchi

)belgijska ili domaća - nije zanemarljivo ali je mnogo manja razlika nego između table i čokolade. Izvodila sam i računicu - po meni se jednostavno
ne isplati štedeti na tome. ali... to je moja logika i samo je obrazlažem - svako ima pravo na sopstvenu.
Sa druge strane, svi znamo da živimo u vremenu koje je sve samo ne blagostanje.
U takvim okolnostima - važi i za pominjane torbe i automobile, ali i za hranu: najbolje se prodaje ono najskuplje i ono najjeftinije.
Znate da se na svakom Sajmu automobila oni najskuplji eksponati unapred prodaju.
Isto važi i za hranu.
I mušterije nam se prema tome i formiraju.
Ja ne radim mnogo, ne bih ni stigla čak i da hoću. Ali ono što radim stvarno pristojno naplatim jer moja noć nespavanja toliko košta, pa ko voli - nek' izvoli. Mušterije su mi takve da više i ne pitaju koliko šta košta. Sve manje imaju i zahteve: uglavnom kažu za koliko osoba i koju priliku i ostalo prepuštaju meni. Kad hoće torte, ako je prvi put, naglasim da znam više žena čije torte izgledaju mnogo bolje i često ponudim i da ih sa njima povežem. Poverenje je čudo: odgovor je najčešće: "Važno je šta je unutra!".
I da ne bude zabune, ne pričam o ljudima koji leže na parama, već o onima koji žele da znaju šta plaćaju i cene tuđ rad. One ostale uglavnom uputim negde drugo. Ili sami odu bez da bilo šta naruče.
I još nešto: TO što se neko opredelio da pravi jeftine kolače-torte-peciva je njegov izbor, kao što je moj (ili bilo čiji drugi) izbor da pravim onako kako bih za sebe (a prilično sam probirljiva, priznajem). Isto tako onaj ko kupuje ima izbor da li će kupiti to ili nešto drugo. Mi tu ništa ne možemo menjati. Samo se opredeliti i svoju ponudu formirati u skladu sa svim onim što nam je važno.
I bez ljutnje: Čitajući ovaj forum, ispadne da svi pravimo torte samo od putera, čokolade, lešnika, plazme, badema, slatke pavlake... niko ne koristi table, margarine, jeftine šlagove, keks koji nije plazma...