Naruto

• Začetnik teme Začetnik teme miXed
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovaj basic nivo kineskog mogu da održim bez gugl prevodioca. xD Mada, u neki veći nivo se nisam ni upuštao, lol.

Japanski je, or so they say, teži od kineskog, tj. ima više gramatike (gde u kineskom nema, tipa ne postoje vremena - ima samo nekih članova koji određuju vreme, ali nema promene glagola isl).

Mada ko zna. Ako se nastavi planirano kako sam zamislio, ja u Japan na master odoh.

Ovaj basic nivo kineskog mogu da održim bez gugl prevodioca. xD Mada, u neki veći nivo se nisam ni upuštao, lol.

Japanski je, or so they say, teži od kineskog, tj. ima više gramatike (gde u kineskom nema, tipa ne postoje vremena - ima samo nekih članova koji određuju vreme, ali nema promene glagola isl).

Mada ko zna. Ako se nastavi planirano kako sam zamislio, ja u Japan na master odoh.

Ja kako sam posao zavrsicu skorz na drugoj strani, u Americi... Ili Kanadi, za koju vec i imam neku ponudu, i to ne na masters vec preko nekih prijatelja da upisem neki fax tamo. Takodje sam dobio ponudu iz NY Timesa , koju sam odbio jer nisam imao net na kompjuteru i jos dve ponude neke za firme. Sve zbog znanja engleskog i toga sto dobro pisem :P A fax cu ovde upisati, engleski jezik, mozda cak i privatni koji je akreditovan i ne treba nostrifikacija diplome. U svakom slucaju dobro je krenulo. Cak sam navatao i nekog rodjaka, sta li je vec u Washingtonu koji ima parice i rece da ce da me primi xD

A meni je zelja Japan, a sve ide obrnuto. Mislim nije lose, ali ja ocu na istok. Isto tako moram da odem na Filipine. Mozda cak i da zivim tamo, mnogo mi se svidja.

Beži u Ameriku, zajebi faks ovde i ovu državu i sve. Ja odo' sad u Avgustu na godinu dana u SAD, pa ćemo videti kako će se dalje razvijati priča, radiću na tome da ostanem. Planiram da apliciram za MEXT stipendiju, ali to je još long run, moguće da ću u SAD da jurim graduate studije.

Beži u Ameriku, zajebi faks ovde i ovu državu i sve. Ja odo' sad u Avgustu na godinu dana u SAD, pa ćemo videti kako će se dalje razvijati priča, radiću na tome da ostanem. Planiram da apliciram za MEXT stipendiju, ali to je još long run, moguće da ću u SAD da jurim graduate studije.

Nije nemoguce da cu otici u Washington. Mislim da za to moram ovde da upisem na budzet da bi me tamo primili. Tako nesto, ja slabo kapiram dok ne mora da se uradi. A svidja mi se inace Washington, plus imam par online prijatelja tamo, ukljucujuci jednu koja upravo sad tamo zavrsava masters iz engleskog jezika i knjizevnosti. A znam i par ljudi koji su dosli u Nis kao turisti, na putu za BG i koje znam uzivo i sada odrzavam kontakt sa njima. S te strane je krenulo, trebalo bi ja da se potrudim malo...

Mislim da oni transfer ne prihvataju (čudo, zbog priznatosti našeg fakulteta u svetu? :D) već moraš da radiš normalno njihove ulazne testove. Skupi su faksovi po Americi, to je glavni problem. Ti si beše sad maturant? Mislim da je već kasno, da su prijave i testovi uveliko u toku. :T

Mislim da oni transfer ne prihvataju (čudo, zbog priznatosti našeg fakulteta u svetu? :D) već moraš da radiš normalno njihove ulazne testove. Skupi su faksovi po Americi, to je glavni problem. Ti si beše sad maturant? Mislim da je već kasno, da su prijave i testovi uveliko u toku. :T

Ne znam kako to ide, zaista xD U Kanadu mogu sigurno da odem, imam tamo mnogo dobre prijatelje, tj. moji roditelji imaju. Trebao sam s njima jos pre otici u Kanadu, kad sam bio mali. Nego moja keva nije htela...

Back