Ja vec citam x mangi, tako da mi je Naruto samo jedan u nizu. A nadam se da ce Kishimoto posle Naruta napraviti jos jednu dobru mangu, jer ima mogucnost. Nije on Kubo, one time wonder.
Bleach je poceo da smara onog trenutka kad je zavrsen Soul Society arc. Problem je samo sto ti volis Bleach, pa te subjektivna privrzenost sputava u 100%tnom posmatranju nedostatka Bleacha. Kad je Soul Society arc zavrsio, Espada arc je bio samo kopija [novi prijatelj u nevolji, novi set protivnika [u SS su bili kapetani, u Arrancar arc su Espade]. Onda kad je i Espada arc zavrsio, opet je napravljen copy-paste [sad imamo Fullbringere]. To je kao paradox, konstantno se prica vrti u krug i krug, bez kraja i pocetka.
Fairy Tail anime ili manga? Meni Fairy Tail odgovara, nisam uocio neke velike probleme u FT-u. :t Ne znam zasto bi bio bezveze, vecina stvari se lepo objasnjava, Hiro ne zaboravlja likove, ubacuje nove periodicno, ali skoro nikad ne ispusta stare. To je po meni veoma dobro, jer u mangama shounen tipa, obicno side likovi mnogo ispastaju, dok je u FT ceo Fairy Tail Guild zastupljen lepo, svi su dobili parce prostora [naravno, akcent je na glavnoj 5ci, ali i Elfman i Raijin tribe su prikazani, i Gajeel je tu, itd. Dok i u Narutu side likovi se gube, cesto prodje dosta chaptera a da se zaboravi postojanje svih Konoha clanova sem tima 7 [cesto se zaborave i Sakura i Yamato i Sai], itd. U tom polju, FT je mnogo bolji od Naruta.]
Naruto samo ima veoma dobru pricu, pa to sve izvlaci nagore.