Napad nožem u Nišu na dekanku Nataliju Jovanović, policija odvela ženu koja ju je napala

• Začetnik teme Začetnik teme mast
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Očevici su rekli za N1 da su čuli kako je govorila da će baciti kiselinu na nju, a naveli su i da je napala nožem.

Ljudi su sklonili dekanku u kladionicu, a navode i da je povređena

https://n1info.rs/vesti/zena-nozem-napala-dekanku-nataliju-jovanovic-policija-je-odvela/
mogu vam reći da ovaj snimak u režiji N1 iz Niša liči na američku reportažu

ko da su snimali crnačke ili narkomanske kvartove Nueva Yorka
svaka čas za kameru i poštene Crnce iz priliga :rtfm:

Kad su mnogo pre ovoga anarhisti na radnom mestu napali Profesora Antića nije bilo nikakvih jadikovki.

Kakvi anarhisti, sa Vucicem je jedno savrseno jasno.

Taj covek nije diktator. On nije cak ni uspesan politicar. Nije ni vojnik. Nije ni pravnik.

On je umno zastrasnio muljator u sivim zonama osiromasene zemlje na obodu Evrope koji se od mladih nogu valjao po muljevima kriminala, korupcije, ratova i nasilja.

I zato kada pada svi njegovi poverioci dolaze na naplatu.
I zato nas uvodi u haos.

I tek ce haosa biti sa njegove strane jer on ne ume da ode kao covek.

Da bar jednu stvar uradi kao covek u zivotu.

sve što se tiče vučića od kako je počeo da se bavi politikom se svodi na maniplacije laži izazivanje sukoba gebelsovsku propagandu..vođenje monologa netrpljenje drugačijeg mišljenja ..ja se plašim da on uživa u ovome a uživao bi i iu nekom sukobu proglasio bi sve koji su prptiv bjega za neprijatele države i izdajnike kaa i ona dekanku i sve koji mu stoje na putu doživotne vladavine

1000023442.webp

List Danas je došao u posed video-snimka sa sigurnosne kamere na ulazu u dvorište zgrade, gde je tokom akcije pravljenja buke u utorak uveče, na svojoj terasi, pirotehničkim sredstvom pogođena profesorka Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Dragana Budakov, koja je zadobila teške povrede ruke.

Na video snimku, koji poseduje i policija, vide se četiri mlađa muškarca, koja ulaze u dvorište zgrade u 19.37 časova, u vreme dok su građani sa svojih terasa pravili buku.

Prema rečima povređene profesorke Budakov i očevica događaja Milene Femić, vreme ulaska ovih muškaraca u dvorište se poklapa sa trenutkom kada su ih njih dve uočile.

Ovi muškarci su se pozicionirali naspram terasa sa kojih su građani pravili buku, i najpre počeli da skandiraju „Vučiću, Vučiću“ i „Mr`š na spavanje“.

"Oko 19.30 sam stajala na terasi na šestom spratu zgrade koja je okrenuta ka dvorištu i pravila sam buku zajedno sa ostalim komšijama. U dvorište je ušlo oko pet momaka obučenih kao navijači u tamnom i sa kapuljačama, i vikali “Vučiću, Vučiću”, “Marš na spavanje” i “Ćutite”. Zvučalo je i izgledalo kao da su terali ljude koji su pravili buku. To je trajalo 5 do 10 minuta. U jednom trenutku sam čula šištanje rakete, videla svetlost, a onda osetila da me nešto pogodilo u desnu ruku“, rekla je te večeri Budakov za Danas.

Milena Femić, koja se nalazila nekoliko terasa pored Draganine, videla je šta se desilo i pozvala je policiju, međutim, policija se uopšte nije pojavila, sve dok Hitna pomoć nije došla da je odveze povređenu u Urgentni centar. Na mesto događaja je došao samo jedan policajac, koji nije ni ulazio u dvorište, već je zajedno sa Hitnom otišao u Urgentni.

Da policija nije izašla po prijavi građana, potvrdila je Milena Femić te večeri za Danas.

„Kada sam pozvala prvi put pitali su me šta se desilo i ja sam im objasnila. Pitali su me da li je žena povređena, a ja sam odgovorila da ne znam, već da sam samo čula da je vrisnula. Rekli su mi da će poslati patrolu. Pošto je od tog poziva prošlo 10 minuta, i niko se nije pojavio, ja sam ponovo pozvala, a policajac koji se tada javio bio je vrlo neljubazan. Rekao je kako nema koga da pošalje, da imaju puno posla, da ih zadržavam, da su primili prijavu i uputio me da se javim u stanicu Stari grad“, rekla je tada Femić.

Ona je za Danas ispričala šta je videla u utorak uveče.

Kaže da se zajedno sa suprugom u to vreme spremala za viđanje sa prijateljem, pa vreme događaja procenjuje malo po sećanju, a malo po vremenu poruka i poziva sa njim.

"Buka je počela oko 19:40. Polako počinje, zvuk zviždaljki i lonaca tu i tamo. Brzo postaje jača i mi se takođe pridružujemo pištaljkama s prozora. Tad čujemo da neko u dvorištu viče ‘Tišina’ nekoliko puta, ali buka se u inat tome samo pojačala. Ubrzo vidim grupicu od četiri-pet momaka s kapuljačama kako se skupljaju iza garaža (obeleženo na slici pod brojem 1), i pomišljam da su samo klinci, jer se tamo redovno skupljaju da duvaju“, prepričava D.D.

Navodi da su zatim ti momci prestali da viču i da su se njen muž i ona u tom momentu okrenuli da smire mačku koja se uznemirila zbog buke.

„Tada čujemo jako glasno šištanje koje je trajalo sekundu-dve. Mislila sam da se urušio krov neke garaže, jer je zvuk nadjačao svo lupanje i pištanje. Pogledali smo napolje kad tamo iza drvene šupice (br 2 na slici) izlazi ogromna količina dima. Shvatam da se ništa nije srušilo i da to ne može biti prašina. Oblak dima je bio veći nego što sam ikad videla od petardi, vatrometa i druge pirotehnike“, navodi svedokinja.

Čula je vrištanje, nije mogla da proceni tačno odakle, „delovalo je daleko, i utopljeno u buku koja se nastavlja“.

„Razmišljali smo da li da siđemo u dvorište, ali iskreno uplašili smo se i samo smo nastavili sa bukom iz stana. Za par minuta videla sam grupicu od troje ljudi, s kapuljačama kako dolaze iz pravca (na fotografiji naznačen brojem 3) i zadržavaju se kod šupe (broj 2 na fotografiji) i vraćaju se ka poljani u dvorištu gde ih više nisam videla od drveća“, kaže D.Đ.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/snimak-napada-na-profesorku-u-novom-sadu/

---------

Stanje postaje sve gore i gore. Sve su češće upotrebe metoda pokušaja zastrašivanja inteligencije.

Poslednja izmena:
Вућићевић, Шешељуга, шјор Брнаба, Вучић итд својом реториком изазивају мржњу из које се повређују људи широм Србије. За такве ствари се иде у прдекану. :kafa:

Back