Nalaženje posla preko Linked In

Paula

black cat
VIP
Poruka
38.748
Nešto gledam... linked in bi trebalo da služi za povezivanje ljude što se posla tiče. Međutim, sve više vidim da postaje kao facebook, kače se i političke pričice, neke šale, mišljenja...

Pa me zanima da li je zaista produktivno nalaženje posla koristeći ovu mrežu? Da li neko ima korisna iskustva i savete? Šta treba uraditi pa da se bude više vidljiv i da te "nađe" ko traži takav profil?

Nešto gledam... linked in bi trebalo da služi za povezivanje ljude što se posla tiče. Međutim, sve više vidim da postaje kao facebook, kače se i političke pričice, neke šale, mišljenja...

Pa me zanima da li je zaista produktivno nalaženje posla koristeći ovu mrežu? Da li neko ima korisna iskustva i savete? Šta treba uraditi pa da se bude više vidljiv i da te "nađe" ko traži takav profil?
Kod nas sticem utisak da nije nesto popularan Linkedln u smislu da hr agencije traze ljude preko toga medjutim u drugim drzavama za ozbiljnije poslove je itekako popularan.
Ja sam imala vise ponuda preko Linkedln-a a totalno mi je zapusten profil. Pise samo gde sam radila. Tako su mi platili smestaj 3 noci i put avionom do Krakova + besplatnog vodica po gradu zbog razgovora za posao. Naravno morala sam da prodjem 2 kruga razgovora preko neta pre toga.
Zvali su me i u Pepsi u BP na neku visu pozijicu i slicno.
Definitvno ozbiljna i odlicna platforma. Barem je bila. 3 godine se nisam logovala na nju.

Registrovao sam se na Linkedin prije 5 godina a možda i 6.
Zadnji put se logovao na taj sajt 2021 godine i nikad više. Od 2021 idem od firme do firme kucam na vrata i tražim posao. Tako sam radio sve do jeseni 2022 kada sam zasnovao radni odnos u jednom tc gdje sam i danas.
Sajt šminka a rezultata 0,bar što se mene tiče. Ne znam više ni koji mi je mejl tu ni pasword.

Kod nas sticem utisak da nije nesto popularan Linkedln u smislu da hr agencije traze ljude preko toga medjutim u drugim drzavama za ozbiljnije poslove je itekako popularan.
Ja sam imala vise ponuda preko Linkedln-a a totalno mi je zapusten profil. Pise samo gde sam radila. Tako su mi platili smestaj 3 noci i put avionom do Krakova + besplatnog vodica po gradu zbog razgovora za posao. Naravno morala sam da prodjem 2 kruga razgovora preko neta pre toga.
Definitvno ozbiljna i odlicna platforma. Barem je bila. 3 godine se nisam logovala na nju.
Znam dvojicu koji su dobili posao preko LinkedIn-a
Obično ide preko posrednika (headhunters) koji pročešljaju šta gde ima i preporuče firmama koje traže (strane firme uglavnom tako rade)

Moja supruga redovno trazi posao preko Linkendina i mozda je uspela 2 puta da se tako zaposli (napomena, preko 15 god je user tog portala). Tamo je redovna, apdejtuje svoj profil na mesecnoj bazi it.

Ja nisam imao nikad linkedin profil, nije mi trebao/ne treba mi, zaposljavao sam se na osnovu licnih poznanstava ili na preporuku. I mogu da vam kazem da se na Zapadu ljudi uglavnom zaposljavaju na neke bolje pozicije od pocetnih na taj nacin, licne konekcije. Konekcije ili jos iz srednje skole a najcesce sa studija ili na osnovu kolega sa prethodnih poslova.

Uzgred, pogledao sam na Linkedinu profile par mojih drugara koji su tamo useri, svi odreda lazu ili za skolu ili za iskustvo. Pogledao sam i profile nekih drugih ljudi koje znam i retko ama bas retko naidjes na nekog ko daje bas istinite podatke o sebi. Tako da su profili na Linkedinu mozda i 75% lazni.

U sta je na kraju bilo .

Ja sam tamo napravio nalog u vreme kad sam bio nezaposlen i nisam imao koristi od toga. Otkad sam na sadašnjem poslu, od dec2013, Linkedin mi realno ne treba, ali ga nisam obrisao za svaki slučaj. Dokle god ovde budem radio, nije me briga za privatne firme, daleko im lepa kuća :)

Back