Највише породица у Србији има 1 дете

Koliko sam ja upucen, to jedino moze kad je slava....tu se ne poziva u goste, tu moze i kurta i murta da ti bane na gajbu. A inace, ne otvaram nikom ko se nije najavio. :mrgreen:

Al si se ti posvabio!Ccccc!Nisi ti uzeo samo drzavljanstvo,posto si svaba!U Srbi se gosti nenajavljuju,druzba nam jedino ostala!
A za tvoju informaciju,ja imam troje dece,meni dosta!
A baksuz ne otvara nezvanom gostu!A isalu neshvatas!Jadno!

Al si se ti posvabio!Ccccc!Nisi ti uzeo samo drzavljanstvo,posto si svaba!U Srbi se gosti nenajavljuju,druzba nam jedino ostala!

A eto...ja imam preca posla od kafenisanja i tracaranja. ;)
Ja salu ne shvatam? E do moga... :roll:

Pusti ti to, Pivo, kada ti dođu položajnici, iz Haškog tužilaštva, na Božić, džabe si zamandaljivao vrata, puštao bradu, skidao one tetovaže ... :lol::lol::lol:

Za Dr. Dabica moja su vrata uvek sirom otvorena. :cool: :mrgreen:

... a tek i ja, kada povedem svu decu u posetu kod čika - Piva, ima ceo Švarcvald da odjekuje od dečijih zvonkih glasića : " Selo moje, lepše od Pariza ... " :lol:

Kad budem imala malo više vremena nastaviću(mora nešto i da se radi u ovoj kancelariji:)), ali koliko znam zadravstvena zaštita je besplatna,osnovno školovanje obavezno, a srednja škola takođe besplatna. Da se nije nešto promenilo?

Zdravstvena zaštita nije besplatna. U teoriji možda. U praksi plaćaš pregled, popravku zuba, snimanje, analizu krvi, participacije, mnogi lekovi nisu na listi, da ne pominjem gužve, neljubazno osoblje i neispravne aparate, prljavštinu i bube.
Osnovno školovanje jeste obavezno. Ali državu nije briga i ako dete ne upišeš u prvi razred, knjige do 4. razreda su besplatne (u većini opština) ali gde su tu sveske, olovke, lenjiri, bojice, tašna, oprema za fizičko, odeća, obuća, ekskurzije, izleti, vanškolske aktivnosti?
Srednja škola je sve samo ne besplatna, fakultet da ne pominjem.

Savršeno razumem porodice koje imaju jedno dete. Dok završiš faks, zaposliš se, omogućiš osnovne stambene uslove (a ne da se vas 10 gura u 5 kvadrata), većina parova napuni 35 godina. Od stresnog života, loše hrane, svih onih ratova i bombardovanja što preturismo preko glave, a život u zemljici Srbiji je sve samo ne spa centar, većina jedva napravi i to jedno dete (i sami znate koliko parova ide na vantelesnu ili se leči od steriliteta). I onda željeno dete stigne oko četrdesete. Kad ćeš drugo?
Ili se neki odluče za jedno u mlađim godinama ali onda sleduje borba za preživljavanje od prvog do prvog, borba da se tom jednom pruži kakav takav kvalitetan život, jer dete ne hraniš hlebom,vodom i ljubavlju, treba mu i meso i voće i povrće, i da ima neki hobi i da ide na letovanje i zimovanje, i nikada se ne stvore uslovi za još jednog potomka.

U svakom slučaju bolje i jedno voljeno i negovano nego desetoro gladnih, bosih i zapuštenih.

Poslednja izmena:
Kad budem imala malo više vremena nastaviću(mora nešto i da se radi u ovoj kancelariji:)), ali koliko znam zadravstvena zaštita je besplatna,osnovno školovanje obavezno, a srednja škola takođe besplatna. Da se nije nešto promenilo?

pile ti je vec dala odgovor, a ja cu da dopunim.
skola nikad nije bila besplatna, ono sto je kao besplatno se placa porezima(oduzima od male, tesko zaradjene plate). sta se dobija? dobija se mesto da u nekoj zatvorenoj prostoriji gluvaris ne uceci nista. za to nista treba da platis jos dosta toga dodatno(van onog "besplatnog") sto je pile vec navela, da ne ponavljam. iako nista nisi naucio, to je obavezno skolovanje odnosno obavezno moras da placas a da nista ne dobijes. posto nista nisi naucio, onda roditelji moraju da ti placaju privatne casove, a ako nemaju para onda moraju da placaju svojim vremenom tako sto ce uciti sa tobom. doduse, da budem u potpunosti posten, ako je ucenik iole normalan(nije retardiran) moze sve sam da nauci, nije mu skola(osnovna, srednja, pa i dobar deo fakulteta) uopste potrebna. medjutim, to sto svaki prosecan ucenik ima sposobnosti da nauci sam, ne znaci da on to sam moze da zapocne(odnosno da osmisli ucenje, neko bi trebao u pocetku da mu pomogne, a nema nikog), plus sto nema ni motivaciju. samo pojedini ovo mogu da shvate i sami da nauce, drugima je nazalost jalovo gluvarenje u skoli neminovnost. skola je nuznost i zbog diplome, jer cak ako sve sam mozes da naucis, niko nece gledati samo tvoje znanje, vec i diplomu. znaci placas besplatno, placas dodatno, placas privatno, placas vremenom i placas sve vise progresivno sto se vise skolujes. deluje mi da je to dosta placanja za nesto sto je besplatno?
zdravstvo nije besplatno, isto kao za skolovanje, oduzimaju ti od zarade. iako su ti vec jednom naplatili, naplatice ti jos mnogo puta, sto je takodje pile objasnila. gomila analiza zahteva odlazak kod privatnika, ili zato sto se to ne radi u drzavnim ustanovama ili nesto nije ispravno ili se jako dugo ceka(a ti cekaj na ultrazvuk srca 6 meseci, ako imas problem sa srcem), zatim tu je korupcija da bi se dobio odgovarajuci tretman i slicno. ako ti se desi da obolis od neke teske bolesti koja se u srbiji ne moze leciti, onda ti je potreban neverovatno ogroman novac da bi se lecio u inostranstvu. to mogu biti desetine, stotine hiljada, cak milioni evra. ako si mlad i sladak ili dete, onda mozes da prosis u medijima, da ti dobri ljudi daju pare, i mozda ces uspeti skupiti vise desetina hiljada, ali verovatno ne vise od toga(ako si mator i ruzan, neces ni toliko). ako ti jos fali para da se lecis, nista, boze moj, crkni.
dakle, sve ovo mnogo, mnogo kosta...

Poslednja izmena:
Aha...samo mogli bi i o rasporedu...negde ih (=dece) ima po desetak u porodici a negde ni jedno....uostalom, batali me planete....radi se o tome da mi, Srbi, izumiremo....j*be mi se za planetu, da ti kazem iskreno. I pusti te mitologije o tome kako nas je previse na planeti, blablabla....suplja prica prodana naivcinama kroz medije, i naravno zbog interesa. ;)

Ako te "batalim planete", gde ces ti to da odesf? Imas alternativu?
Ako ti se " j'be za planetu", a koliko daleko ispred vrhova svojih cipela mozes da sagledas?
Previse glasno pred drugima ubedjujes sebe da ti je stalo o "izumiranju Srba". Pre ili kasnije ces uspeti da ubedis svoju savest koliko si Ispravan Srbin, ali to nece nikom od Tvojih doneti bas nikakav prosperitet.
Ni nacija, ni drzava, ne postoje bez zadovoljnih jedinki. Otuda ni zakon velikog broja nece pomoci da dodje progres i Opsta Sreca na Opste Mesto (koje je, btw, prekrojeno u zadnjih dvaJes godina nekoliko puta:rotf::rotf::rotf:

Znam ja da ti mene ne cujes, ali i ja volim da zabavljam samog sebe, pa pisem svasta
:klap::klap::klap:

Znam ja da ti mene ne cujes, ali i ja volim da zabavljam samog sebe, pa pisem svasta
:klap::klap::klap:

Ma, samo udri... :lol:

Ono "j*be mi se za planetu" je svesno preterivanje s´moje strane. Drugim recima sam mogao i ovako: o.k. je to sto se ti brines za planetu, ali mislim da izumiranje naseg naroda predstavlja veci problem od navodne prenaseljenosti planete Zemlje. ;)

I da... i ja cu sebi da aplaudiram.... :klap::klap::klap:

:mrgreen:

Aha...samo mogli bi i o rasporedu...negde ih (=dece) ima po desetak u porodici a negde ni jedno....uostalom, batali me planete....radi se o tome da mi, Srbi, izumiremo....j*be mi se za planetu, da ti kazem iskreno. I pusti te mitologije o tome kako nas je previse na planeti, blablabla....suplja prica prodana naivcinama kroz medije, i naravno zbog interesa. ;)

Koji to MI,Srbi?Ja sam srpkinja,ali ti nisi od 93 cini mi se!
Batali kvazi nacionalizam,druzi se sa svabama,a nas preostale srbe pusti da izumremo kako mi hocemo!

NAzalost,jedno dete u porodici je postalo nesto poput prestiza,mode..Sta znam..Zaista jasno a sve nas je manje :(

Možda je u pitanju moda, možda samo komoditet, a možda ipak praktičnost i briga da ono što rodiš, treba i da odgajiš kako valja. Nedavno mi je jedna mlada majka rekla doslovce: - mogla bih ja da rodim i petoro dece, ali zašto, samo da Srbija ne bude u minusu sa natalitetom, ne hvala, imam stan od 52m2 i jedva stignem da ga picnem onako kako volim da bude, da imam 100m2 mislim da bih se ubila ili od spremanja ili od muke, pa što bih rađala više od jednog deteta kad i ovom jednom jedva uspemo da obezbedimo sve što mu je neophodno, a vremena ponajmanje -.:(

Mene vala zabole i za srpstvo i za planetu kad je odluka o rađanju dece u pitanju.
Neću ih rađati ni srpstvu ni planeti, nego sebi, iz svoje želje, čak mislim da onome ko ih rađa ili ne rađa iz ovih razloga fali neka daska, što u glavi, što u srcu....čuj daska, cela drvna industrija.

Nigde nisam tvrdio da to treba da bude motiv i razlog da se deca prave tj. radjaju. ;)

Koji to MI,Srbi?Ja sam srpkinja,ali ti nisi od 93 cini mi se!
Batali kvazi nacionalizam,druzi se sa svabama,a nas preostale srbe pusti da izumremo kako mi hocemo!

Ajde, nemoj vise preko moje grbace da lecis svoje frustracije. Zahvaljujem unapred.

jako zelim jos jedno dete....imam predivnog coveka pored sebe, zdrava sam i sposobna da brinem oko deteta....solidno smo situirani ali nije da nismo razmisljali....losa vremena, deluju sve losija i jedino nas ludi optimizam drzi....i kazu nam: pa bice nekako a mene to ne zadovoljava....ali, nemam izbora nego da se uhvatim za bice nekako i za to da mi deca nece biti gladna.....kao da je samo to dovoljno.....a opet, da ne rodim dete sa covekom koji je izuzetan i kako da sprecim materinski instinkt koji mi je poceo raditi punom parom??????......

Back