Najveći fašistički skup u poslednjih 80 godina

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kao da vas netko i zove. Nećemo propasti ako ne dođete. Idite u Grčku, Bugarsku, Tursku. U kakvom ste odnosu sa Crnogorcima,?
Pa i idemo, šta je problem? Ne znam zašto mislite da se svi mi u Srbiji samo bavimo Hrvatskom...možemo ovde na forumu da se zezamo inače, baš nas briga šta se radi kod vas
Ako me nešto interesuje, popričam sa kolegama iz Hrvatske i dobijem prave info.

Uuuuu..sunce ti žarko...ovi su baš "crna legija"

thompson-nepalci11.jpg

Pričao mi je jedan moj profesor da je za vrijeme rata jedna njegova jedinica zapela na jednoj čuki u okolici Dubrovnika. Moraš čuvat položaj, ne smiješ mrdnuti nikamo, na drugoj strani su početnici, a nestalo hrane. Ljudi ogladnili, teško je, sati prolaze... Kad vidjeli ovi na suprotnoj čuki, neprijatelji, da Hrvati nešto šuškaju, vrpolje se, neki vrag se događa. Viću oni sa svoje strane da što im je, što se događa, a ovi pokunjeno da su ostali bez hrane. I ništa. Komunikacija zamrla, prolaze minute, kad čuje se paljba sa srpske strane. Naši se sklonili da spase glavu, kada ono počele im konzerve padati po glavama. I tako su se spasili. Nevjerojatno je kakvih sve užasnih, a evo ponekad i dobrih priča ima u ratu. :mrgreen:
Ma ima priča gomila. Ja ni svojih ne mogu sve da se setim, a kamoli tuđih. Mada, ne bi to bila loša tema da se otvori, al teško bi se izdržalo a da u jednom trenutku ne počne prepucavanje.
Evo, iz prve ruke, 2 komada, jedna što mi pričao jedan lik, a druga je moja.
Ovo od drugara. Bio taj lik u jesen 91. nahvatan kao rezervista. Skoro cela jedinica onih koji su tu, gledaju da što manje ulaze u bilo kakav sukob. I išli oni tako, kroz nekakvu (hrastvu) šumu kakvih već, po Slavoniji ima i, između drveća spaze suparničku vojsku. I sad, svi stoje, niko ne diše, čeka se ko će da potegne prvi, a nikome se, očigledno, to ne radi. I tek, s hrvatske strane se čuje "Vaši su u suprotnom smjeru". Srpska strana odgovara "Hvala". I svi se fino raziđu. Suština ratovanja na delu.
Moj doživljaj nije tako dramatičan. Negde sredinom leta 91., kad se situacija malo relaksirala od onoga s početka maja u Borovom selu i kad je bilo tu ii tamo puškaranja (najviše kod nas, na relaciji Vinkovci - Mirkovci, tu se već i ginulo na obe strane), ali, generalno, još uvek se na regularnu vojsku JNA u Hrvatskoj gledalo kao na nužno zlo i većina ljudi stvarno nije na nas gledala s nekom mržnjom, idemo mi, ne znam, negde od Vinkovaca ka Đakovu. Bio sam u oklopnom vozilu kao pratnja jednog kamiona, ono, neki redovni transport (ma, rakete za bacače, standardno... zezam se, ma neka hrana, konzerve, neke gluposti), a ispred i iza nas po jedan auto hrvatske policije. To je bio uobičajen postupak kretanja JNA u to vreme. I sad, diođemo ti mi do barikade u nekom selu. Stoje tu "Zenge". Kažu oni, "Ne garantiramo da možete sada proći bezbjedno, sačekajte sat - dva, pa ćemo vidjeti". Dobro, iziđemo mi svi napolje, šta ćeš u onoj limenki da sediš, da se kuvaš na suncu. Vidimo tu seoska prodavnica, pa pitamo kapetana dal možemo d' odemo i neki sok i neke grickalice da kupimo. A on, lečeni alkos (a pio je krišom u svom kabinetu), kaže, može, al nemoj slučajno neko pivo da je kupio. Slučajno? Šta slučajno, namerno ćemo da kupimo. Na moju nesreću bilo samo ono bljutavo Osiječko pivo, ali šta je tu je (ja sam cepao isključivo Karlovačko, Žuja kod mene nije prolazio iz principa, to je bilo za martovsku klasu). Kupimo mi i za policiju i za "zengiste" i za kapetana lečenog alkosa, ma niko ne odbija, svima treba osveženje. Nama, vojsci je najnormalnije bilo da skinemo okvir s municijom s puške i da zupcem na njemu, otvorimo pivsku flašu. Kad zengisti to videli, ono, opšte oduševljenje. Kao, daj pokaži mi to, kako se to radi. Hoću brate, al nemam više neotvorenih flaša. Trče Zenge u prodavnicu, donose gomilu flaša i kažu, daj pokaži, otvaramo mi, provale i oni foru i to je to. Razmena iskustva. Ej, provedosmo kvalitetno vreme, mislim da smo ostali i duže nego što smo morali na barikadi, zapismo se, malo je falilo i da zapevamo. Ne znam dal bi se baš oko repertoara složili, no, ne mari, bitno da je veselo (kako nas je najveći sin Kumrovca i svih naših naroda, učio).

Ma ima priča gomila. Ja ni svojih ne mogu sve da se setim, a kamoli tuđih. Mada, ne bi to bila loša tema da se otvori, al teško bi se izdržalo a da u jednom trenutku ne počne prepucavanje.
Evo, iz prve ruke, 2 komada, jedna što mi pričao jedan lik, a druga je moja.
Ovo od drugara. Bio taj lik u jesen 91. nahvatan kao rezervista. Skoro cela jedinica onih koji su tu, gledaju da što manje ulaze u bilo kakav sukob. I išli oni tako, kroz nekakvu (hrastvu) šumu kakvih već, po Slavoniji ima i, između drveća spaze suparničku vojsku. I sad, svi stoje, niko ne diše, čeka se ko će da potegne prvi, a nikome se, očigledno, to ne radi. I tek, s hrvatske strane se čuje "Vaši su u suprotnom smjeru". Srpska strana odgovara "Hvala". I svi se fino raziđu. Suština ratovanja na delu.
Moj doživljaj nije tako dramatičan. Negde sredinom leta 91., kad se situacija malo relaksirala od onoga s početka maja u Borovom selu i kad je bilo tu ii tamo puškaranja (najviše kod nas, na relaciji Vinkovci - Mirkovci, tu se već i ginulo na obe strane), ali, generalno, još uvek se na regularnu vojsku JNA u Hrvatskoj gledalo kao na nužno zlo i većina ljudi stvarno nije na nas gledala s nekom mržnjom, idemo mi, ne znam, negde od Vinkovaca ka Đakovu. Bio sam u oklopnom vozilu kao pratnja jednog kamiona, ono, neki redovni transport (ma, rakete za bacače, standardno... zezam se, ma neka hrana, konzerve, neke gluposti), a ispred i iza nas po jedan auto hrvatske policije. To je bio uobičajen postupak kretanja JNA u to vreme. I sad, diođemo ti mi do barikade u nekom selu. Stoje tu "Zenge". Kažu oni, "Ne garantiramo da možete sada proći bezbjedno, sačekajte sat - dva, pa ćemo vidjeti". Dobro, iziđemo mi svi napolje, šta ćeš u onoj limenki da sediš, da se kuvaš na suncu. Vidimo tu seoska prodavnica, pa pitamo kapetana dal možemo d' odemo i neki sok i neke grickalice da kupimo. A on, lečeni alkos (a pio je krišom u svom kabinetu), kaže, može, al nemoj slučajno neko pivo da je kupio. Slučajno? Šta slučajno, namerno ćemo da kupimo. Na moju nesreću bilo samo ono bljutavo Osiječko pivo, ali šta je tu je (ja sam cepao isključivo Karlovačko, Žuja kod mene nije prolazio iz principa, to je bilo za martovsku klasu). Kupimo mi i za policiju i za "zengiste" i za kapetana lečenog alkosa, ma niko ne odbija, svima treba osveženje. Nama, vojsci je najnormalnije bilo da skinemo okvir s municijom s puške i da zupcem na njemu, otvorimo pivsku flašu. Kad zengisti to videli, ono, opšte oduševljenje. Kao, daj pokaži mi to, kako se to radi. Hoću brate, al nemam više neotvorenih flaša. Trče Zenge u prodavnicu, donose gomilu flaša i kažu, daj pokaži, otvaramo mi, provale i oni foru i to je to. Razmena iskustva. Ej, provedosmo kvalitetno vreme, mislim da smo ostali i duže nego što smo morali na barikadi, zapismo se, malo je falilo i da zapevamo. Ne znam dal bi se baš oko repertoara složili, no, ne mari, bitno da je veselo (kako nas je najveći sin Kumrovca i svih naših naroda, učio).
Jbg, poklali smo se, sad je tako, kako je. Nije bilo potrebno, naročito ne nakon međunarodnih priznanja Slovenije i Hrvatske 1992. godine kada je zapravo sve bilo gotovo. Ne razumijem koje su to budale gurale rat do 1995., a znalo se da se granice neće promijeniti.

hrvati nemaju problem sa terorizmom ni ustašama...u Vodicama pokraj šibenika podigli spomenik ubojici ambasadora rolovića a zvati hrvata ustašom je znak patriotizma za njega i uzvišena počast.
Није тај Роловић био неки посебан цвет честитости. Масовни убица. Колико знам, српска дијаспора је платила усташе да га убију. Но то је друга тема. Ја мислим да они тамо славе и Хркача, ( оног што је посставио бомбу у биоскоп " 20 октобар.".

Усташе нису фашисти. У другом светскомм рату, само су Италијани били фашисти. Усташе су хрвати, и то је сасвим довољно.
ustaše su nacisti...u ww2 italijanski fašisti su spašavali srpsku nejač od ustaškog noža...klanje 41. je nastalo tek nakon što su italijani napustili prostor korduna,banije i bosanske krajine i prepustili prostor hrvatskoj vlasti...ustaški logor na pagu je zatvoren tek nakon što su italijani preuzeli vlast na otoku pagu...mnogi srbi što su ispuzali iz jama spašeni su od italijanskih fašističkih lječnika koji im je šio vratove...meni je zanimljivo da nakon neuspješnog erilskog napada na pljevlja 41 ili 42...italijani fašisti su pokupili ranjene gerilce sa ratišta i zalječili ih i poslali ih u logore u italiju...nisu ih dotukli na licu mjesta.

Back