Sto se tice napoada na Britaniju...to 1940-te sa tehnikom koju su tada Nemci imali...nije bilo moguce,prosto
Pritom...utrosilo bi se sila ljudstva i sila resursa za ostrvo,koje je potpuno bilo nevazno.........nikakvu funkciju britanija nije imala do 1944 i to sredine,odkada pocinje invazija na Francusku
Glavni zadatak je bio,pomlatiti SSSR......to je bio cilj i Cercilu...zato niko nije smetao Hitleru nista znacajnije,sve dok Staljin nije stigao do Varsave maltene a Nemci bili u teskoj defanzivi
Sto se tice Staljina..on je cekao napad na Englesku...i trljao ruke...to je javna tajna,on ni nije krio,da mu je cilj da sve te zemlje postanu komunisticke,a savrseno bi bilo da se dohvate Nemci i Englezi,te da se ekonomski i vojno razbucaju...tada bi na scenu nastupio on i doneo "mir" zaracenoj evropi
Sve bi to bilo dobro po druga brku,da Nemci i Englezi nisu to sto jesu.....ja cak,licno verujem,da je Francuska predata Hitleru sve sa ciljem da mu se uspostavi dalja sigurna baza za napad na SSSR,jer je suvise lako pala,nekako,meni licno,to deluje ko onaj penal sto je pucan sloveniji,a golman mahnuo glavom na koju ce stranu...stim ciljem su mu date i sve ostale zapadno-evropske zemlje...koje su vrlo lojalno radile za tu stvar...cak i tamanjenje jevreja i davanje elitnih dobrovoljaca,sve sem Jugoslavije da ne kazem Srba
U to vreme,Staljinova vojska nije bila na znacajnom nivou..ali od 1939-1940 oni drasticno krecu sa modernizacijom vojske...cak napadaju i Finsku,kako bi prosirili tampon zonu ka Nemcima a uzimaju i deo Poljske,sa tim istim ciljem.....Brka je bio ipak mnogo prefriganiji nego sto se misli danas ovde na forumu,toliko prefrigan,da je smenio i pobio sve vodje revolucije,koji su bili mnogo jaci autoritetom od njega i mnogo mnogo visprenbiji od Hitlera koji cak nije ni krio da mu je cilj da naseli Nemcima Ukrajinu i deo Rusije....Brka je to znao....ali je kupovao vreme,dok osposobi vojsku za ono sto ga ceka
Isto je pak radio i Hitler.....kupovao vreme,kako bi u zaledjini napravio dobru pripremu za napad na SSSr...Engleska je tada,do ulaska Amerike u rat,bila totalno nebitan faktor za velikoscenska zbivanja.....a zbivanja su predvidjena da budu na istoku
Cuveni mit.....da nije poslusao i poverovao Zorgeu,da ce 22.6 biti napadnut...meni licno,kad razmislim,a znajuci iz knjiga otprilike nivo Staljinovog uma...inace vrlo bistrog ali i vrlo bolesnog istovremeno,govori,da je on znao,tj,ne samo on,da ce napada biti......te ih ta vest nije iznenadila,a verujem da su Sovjeti,svoju strategiju gradili ne na sukobu na granici,vec po napoleonskom receptu....pustiti ih sto dublje unutra,ako je moguce bez velike borbe...tek kod Smolenska krece otpor.....do Moskve se stiglo,a onda krece zima te velika kontraofanziva
koju,kada sam procitao i razmotrio,te proucio malo karte toga vremena,kao neki,kobajagi oficir,shvatio sam da posle te kontraofanzive,sve su se redjale jedna za drugom sve do Berlina.....Nemacka inicijativa je bila smesna i kod Kurska i kod Staljingrada
Staljingrad je bila bitka na juznom frontu...gde su Nemci ubacili sve sto su imali...kada se krenulo sa kontraofanzivom,krenulo se na sva tri fronta...stim sto je severni i centralni front te grupe armija koje su tamo bile,bile toliko oslabljene da su ti frontovi bili cisto rasulo.....cak je i Manstajnova akcija spasavanja dela grupe armija Jug,morala biti prekinuta zbog kriticne situacije na severu....tolika je zapravo bila snaga crvene armije u poredjenju sa vermahtom tada
Zato.....istorija se tek polako otvara...toga vremena,tek sad saznajemo neke stvari