Najveca tragedija ljubavi je...

• Začetnik teme Začetnik teme RadeS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Patetičke solotragike....

JA.JA sam odlučio/la da nekog zavolim , ja , što mi ni bog nije ravan.....i to stvori najveću sreću meni i najveće blago svetu, (i najveći davež poznanicima)

Taj neko je dostojan, šta više DOVREDAN meni , tj MENI.

I onda ta visoka oda sebi , da je ljubav nesretna svima koji vole mnogo i velikim srcem.

--------------------------------------------------
A tu stoje ljudi koji igraju igru, igru ljubavi. Za njih niko ne pita, jer sebičan krči sebi put, oko njega se okreću ljudi , oko njega se stvara moć , moć stvorena imitacijom i ulizivanjem i oponašanjem nemoćnijih.....

Za igrače ljubavi tu su koraci koje treba znati , ali i uigranost i sklad izmedju dve osobe, dva igrača , koja se stvara vremenom.
Simpatija, jaka simpatija, čak i ljubav , sve je to valcer, tango, engleski valcer, mambo, igre kroz koje se prati partner koji nije partner i koji može da igra sa drugima i vidi koju igru voli najviše i sa kim da pleše.....
A to je igra srodnih duša , a ne igra "o bože što je volim, ti si sića naspram meni".

Naravno , sve je ovo samo mogućnost ili nerealnost za patetičare solotragike....

Što više ljudi jure moć to im je privlačniji "Bog koji voli", te je sve manje plesača, a i beda duha i mentalne slobode je sve veća....

Za igrače ljubavi tu su koraci koje treba znati , ali i uigranost i sklad izmedju dve osobe, dva igrača , koja se stvara vremenom.
Simpatija, jaka simpatija, čak i ljubav , sve je to valcer, tango, engleski valcer, mambo, igre kroz koje se prati partner koji nije partner i koji može da igra sa drugima i vidi koju igru voli najviše i sa kim da pleše.....
A to je igra srodnih duša , a ne igra "o bože što je volim, ti si sića naspram meni".

Tako je, patak. :razz:8-)

.......u tome sto nama nikada nije dovoljno!
Kada nas vole, mislimo da nas ne vole koliko bi trebalo, da to ne pokazuju dovoljno........samo se nesto zalimo! Narodu je tesko udovoljiti!
A svi ti pisci mnogo drame, pesimisticki gledaju stvari, ispade da ne postoji prava ljubav, da ne mozemo voljeti a da ne patimo.................da je tako, zivot ne bi imao smisla!

Back