Kada je veza ozbiljna?

Šta podrazumevaš pod planom?

Zašto planovi moraju da postoje da bi veza bila uspešna? Zar ne može samo tako lagano i opušteno da se samo "plovi" kroz vezu?
Meni sada kada bi neko zacrtao dugoročne planove mislim da bih "kiss kiss" bez "bang bang" adio amore... nešto me steže oko vrata ja bih dalje sama.

Mislim da je rec “plan” pogresna ovde.
Tacnije je CILJ. Zajednicki ciljevi,…

U zajednickom zivotu moramo imati nekakav zajednicki plan/cilj/stremljenje..

(makar to bio kredit za stan :lol:)

Ja npr. ne umem da zamislim takav zivot gde sve prepustam slucaju.

Nismo deca :lol:

Mislim da je rec “plan” pogresna ovde.
Tacnije je CILJ. Zajednicki ciljevi,…

U zajednickom zivotu moramo imati nekakav zajednicki plan/cilj/stremljenje..

(makar to bio kredit za stan :lol:)

Ja npr. ne umem da zamislim takav zivot gde sve prepustam slucaju.

Nismo deca :lol:
Pa možda je i do godina. Možda zato što sam sve svoje planove ostvarila (osim par koji nisu vezani za vezu, lično su moji) i sada bih samo... kao list na vetru. Daj da uživamo i mani me planova. Dan po dan, zahebi sve ostalo.:sampanjac:

Šta podrazumevaš pod planom?

Zašto planovi moraju da postoje da bi veza bila uspešna? Zar ne može samo tako lagano i opušteno da se samo "plovi" kroz vezu?
Meni sada kada bi neko zacrtao dugoročne planove mislim da bih "kiss kiss" bez "bang bang" adio amore... nešto me steže oko vrata ja bih dalje sama.

I to je plan, da se zajedno uživa. Da se koliko smo u mogućnosti viđamo, uživamo i da u principu taj odnos nema granicu osim koja spontano dođe

Naprotiv, ukoliko na početku znaš da nema budućnost onda ne može biti ozbiljna.
primer: u vezi je sa nekim ko želi da se oženi i ima decu. Ona to ne može da ostvari. Mogu da se vole ali trajaće dok se ne pojavi osoba koja će pokazivati znake da sa njom može ozbiljno. Znači da veza nije nikako mogla biti ozbiljna. Iako je mogla da ima razne lepe elemente.

Ista stvar je sa ljubavnicima raznih vrsta, mogu da se puno vole, ali ne može se reći da je sama veza ozbiljna.
Prosto, u pitanju je karakter veze, sam pojam to kaže.

I to je plan, da se zajedno uživa. Da se koliko smo u mogućnosti viđamo, uživamo i da u principu taj odnos nema granicu osim koja spontano dođe

Naprotiv, ukoliko na početku znaš da nema budućnost onda ne može biti ozbiljna.
primer: u vezi je sa nekim ko želi da se oženi i ima decu. Ona to ne može da ostvari. Mogu da se vole ali trajaće dok se ne pojavi osoba koja će pokazivati znake da sa njom može ozbiljno. Znači da veza nije nikako mogla biti ozbiljna. Iako je mogla da ima razne lepe elemente.

Ista stvar je sa ljubavnicima raznih vrsta, mogu da se puno vole, ali ne može se reći da je sama veza ozbiljna.
Prosto, u pitanju je karakter veze, sam pojam to kaže.
Uživanje možeš da želiš, da stremiš ka njemu ali ne možeš da ga planiraš. Ono je spontano.

Naravno, ako ne vidiš budućnost u vezi, tu neke ozbiljnosti nema. Ne može je biti.
Ja nisam mislila na takve planove koji nešto guše, nego koje ljudi prave jer žele biti zajedno.
Ali i takvi planovi mogu da guše jer mogu biti i obaveza.

Ali i takvi planovi mogu da guše jer mogu biti i obaveza.
Cupcake Choking GIF by MOODMAN

Kad se uspesno realizuju zajednicki planovi na duge staze.
Po meni ozbiljnu vezu cini trajanje.
Planove prave i 15-ogodisnjaci :lol:
Da između ostalog, ali ne bilo kakvo trajanje.
Evo recimo npr.moja kćerka i njen vjerenik-sljedeće godine je svadba. Razmirica je bilo, ali to je sasvim normalno tokom prilagođavanja i upoznavanja. Nakon par godina hodanja, već nam je svima postalo jasno da je to za ozbiljno. Jer oni se dobro uklapaju, imaju ista interesovanja, pomažu jedno drugome, dogovaraju se. Nema durenja, inata, nerazumijevanja-oni pričaju. Sve kod njih teče spontano, milina ih je gledati i teško riječima dočarati kako vezu uspjevaju održavati lako postojećom. Da li će tako uvijek biti, tu nema garancija, ali sad i godinama unazad dobro im ide.

Back