Najuspešniji Srbi današnjice?

The Life Architect

Aktivan član
Poruka
1.404
Dakle, tema je jasna, navedite maksimum 30 najvećih Srba današnjice, a kada mislim na današnjicu, mislim na žive legende u oblastima sporta, medicine, obrazovanja, nauke, umetnosti...

Ukoliko ova tema zaživi, možda uskoro bude napravljena uz podršku moderatora i sveobuhvatnija tema sa anketom gde bi odabrali glasanjem stvarno najuspešnije po mišljenju forumaša... :)

Evo, ja ću početi, komentare neću bar zasad ostaviti, ali bi bilo dobro da u narednim postovima i uopšte na temi svako obrazloži makar ukratko svoj stav i mišljenja zašto baš misli da su te ličnosti za njega najznamenitije i najuspešnije Srpske ličnosti današnjice.

Dakle:

Novak Đoković,
Jasmina Vujić,
Dragan Bjelogrlić,
Miroslav Lazanski,
Emir Kusturica,
Boris Malagurski,
Bora Đorđević,
Branislav Ivanović,
Zdravko Šotra,
Siniša Pavić,
Saša Đorđević,
Dejan Bodiroga,
Željko Obradović,
Dušan Ivković,
Miodrag Stojković,
Vlade Divac,
Slobodan Trkulja,
Vladimir Lazarević,
Vanja Grbić,
Milorad Čavić...

Dodaću još nekoga ako se budem setio, imam više od 10 opcija u glavi, a ne bih da nekog zaboravim, tako da, ostatak liste zajedno sa mojim komentarom iste, ubrzo... dotad, red je na Vas... :)

Po meni Novak Djković, pa deset mesta prazno, pa tek onda neko drugi.

Divac je bio legenda, ali ono što je Novak Djković uradio je nešto neverovatno. Da jedna mala Srbija bude prva ili druga po nečemu dobrom. Mnogo je uradio i radi na promovisanju zemlje u pozitivnom smislu

Dakle, tema je jasna, navedite maksimum 30 najvećih Srba današnjice, a kada mislim na današnjicu, mislim na žive legende u oblastima sporta, medicine, obrazovanja, nauke, umetnosti...

Ukoliko ova tema zaživi, možda uskoro bude napravljena uz podršku moderatora i sveobuhvatnija tema sa anketom gde bi odabrali glasanjem stvarno najuspešnije po mišljenju forumaša... :)

Dodaću još nekoga ako se budem setio, imam više od 10 opcija u glavi, a ne bih da nekog zaboravim, tako da, ostatak liste zajedno sa mojim komentarom iste, ubrzo... dotad, red je na Vas... :)

Ja osim Djokovica, Kuste i Divca nikoga ne poznajem, a oni su za mene sve drugo samo ne neki uspesni Srbi. Kusta i nije Srbin, ali nema sada veze.
Djokovic i Divac su sportistii, kakve oni veze imaju sa PDF Politika?
I nadam se da ovaj tvoj glupav topik nece da zazivi i da ce ga modoci skloniti na sport jer bi tu bio i Sekularac, Dzajic, beara ali is ilni
drugi poznati fudbaleri i kosarkasi tipa Korac.

Има нека двојица наших људи, инжењера, који раде у наси, не сећам се имена ал нису тамо тек случајно, раде озбиљне ствари.
После њих све Србе који су преживели претходних 14 година дос-ове власти.
:lol:
Да знаш...

Evo, ja ću početi, komentare neću bar zasad ostaviti, ali bi bilo dobro da u narednim postovima i uopšte na temi svako obrazloži makar ukratko svoj stav i mišljenja zašto baš misli da su te ličnosti za njega najznamenitije i najuspešnije Srpske ličnosti današnjice.

Dakle:

Novak Đoković,
Jasmina Vujić,
Dragan Bjelogrlić,
Miroslav Lazanski,
Emir Kusturica,
Boris Malagurski,
Bora Đorđević,
Branislav Ivanović,
Zdravko Šotra,
Siniša Pavić,
Saša Đorđević,
Dejan Bodiroga,
Željko Obradović,
Dušan Ivković,
Miodrag Stojković,
Vlade Divac,
Slobodan Trkulja,
Vladimir Lazarević,
Vanja Grbić,
Milorad Čavić...

Sem Đokovića ostali ne zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
Praktično danas nema "velikih" Srba, što je tema za razmišljanje i brigu.

Jedino što principijelno "glasam" za J. Vujić i po istom principu dodajem Gordanu Vunjak-Novaković https://undergrad.admissions.columbia.edu/explore/faculty/gordana-vunjak-novakovic

- - - - - - - - - -

A seljak prestolonaslednik...
Jel se on racuna :lol:

Ipak ne...:mrgreen:

Salih Selimović iz Sjenice!Istoričar!

Intervju: Salih Selimović

PROF.-SALIH-SELIMOVIC.jpg

http://www.koreni.rs/wp-content/uploads/2014/02/PROF.-SALIH-SELIMOVIC.jpg

Poslednja izmena:

Back