Najsnazniji i najjaci znak zodijaka

• Začetnik teme Začetnik teme Dave
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta će postati Sunce u Škorpiji, pa Sunce u Škorpiji... U početku neće biti baš toliko to... Jer Jarac i Saturn govore o izgrađivanju... Pa, gde god se nađe taj znak (Jarac/Saturn), govori o tome da taj neki arhetip (ovde Škorpija) nije skroz otelotvoren, izgrađen, nema strukturu... Vremenom ta Škorpija dobija svoju totalnu škorpijsku strukturu... Pa tu sve ono što ide uz pravu izgrađenu Škorpiju... Ne neku slabu, nego izgrađenu..
Помешала си Сатурна са Плутоном. Плутонова функција је реизградња, трансформација. Плутон регенерише и апгрејдује, он Шкорпији дарује побољшавање квалитета (али и мана) кроз време.

Da, ok, ali nisam mislila na reizgradnju, na transformaciju, nego na jačanje strukture kroz vreme, osnaživanje vremenom što je Saturn. Kao što kroz teškoće jačamo, tako i struktura, skelet postaje gušći vremenom pod opterećenjem. Ako nema opterećenja, skelet slabi. Odgovornost, struktura... Svaki arhetip ima svog Saturna i svoju strukturu. U svakom arhetipu to simboliše Saturn. Pa bila to i Škorpija. Transmutacija je Škorpija, a to nije samo rušenje strukture, nego i promena sastava.

Време не спада у домен Сатурна, о томе ћемо неком другом приликом. Кости јесу домен Сатурна, али и оне након одређеног времена, када човек закорачи у озбиљне године (поодмаклу старост), губе на својој ''јачини'', постају слабије, крхке. Телесна конституција, снага, виталност, мишићи, све наведено спада у домен Марса и Сунца. Током пубертета и адолесценције (Марс) човек сазрева, његови физички и ментални капацитети расту, да би у зениту (Сунце) свог живота постао оформљена личност, како у домену психичког тако и телесног (физичког) састава. Сатурн као нешто што означава јаловост, неплодност, болест, се појављује у финалној етапи човекове егзистенције. Тада ћелије изумиру, метаболизам постаје спорији, имунитет је слабији, либидо се гаси, срце је све слабије, мождане ћелије се гасе.

@ olympea :

Koja je razlika između naglašenog i jakog?

Pa evo analogije npr. Sunce je u prvoj kuci ako je vreme rodjenja oko zore, a u desetoj oko podneva. Sunce u sedmoj bi bilo otprilike vreme rodjenja oko sumraka. E sad naravno da Sunce najjace sija u podne(kada je na Mc-u) to je njegov zenit. Ali zamisli to isto Sunce u aprilu i u oktobru recimo. Mnogo je jace u aprilu, nego u februaru recimo kada je u najboljem slucaju zubato. :mrgreen:
To je razlika izmedju jacine i naglasenosti. Naglaseno je najvise ako je podne(Mc) i zora(Ac), ali nije toliko jako u februaru(izgnon Sunca u Vodoliji) u poredjenju sa Avgustom recimo(Sunce u Lavu). Slozices se da je u Lavu mnogo jace.
Valjda si me nesto razumeo. z:)

Pa evo analogije npr. Sunce je u prvoj kuci ako je vreme rodjenja oko zore, a u desetoj oko podneva. Sunce u sedmoj bi bilo otprilike vreme rodjenja oko sumraka. E sad naravno da Sunce najjace sija u podne(kada je na Mc-u) to je njegov zenit. Ali zamisli to isto Sunce u aprilu i u oktobru recimo. Mnogo je jace u aprilu, nego u februaru recimo kada je u najboljem slucaju zubato. :mrgreen:
To je razlika izmedju jacine i naglasenosti. Naglaseno je najvise ako je podne(Mc) i zora(Ac), ali nije toliko jako u februaru(izgnon Sunca u Vodoliji) u poredjenju sa Avgustom recimo(Sunce u Lavu). Slozices se da je u Lavu mnogo jace.
Valjda si me nesto razumeo. z:)
Упрошћено - Сунце је наглашено у кардиналним кућама, а јако у фиксним. z:)

Moze i jos da se razvodni onom podelom na Solarni vs. Lunarni tip osobe. z:)

Lunarni tip:
-Asc u kardinalnom ili promenljivom znaku uz Mesec u istom
-Stelijum u trecem polju
-Stelijum u sedmom polju bez ikakve veze sa Saturnom,Jupiterom
-Mars u vezi sa Mesecom, opet u kardinalnom ili promenljivom znaku u kadetnim poljima
-Mars u 7 kuci
-Mesec u 9k
-Sunce u 3k
-Slabo naglasene ugaone kuce i fiksni znaci

Solarni tip:
-Asc u fiksnom znaku, Mesec u fiksnom znaku
-Stelijum u 9,10 i prvom polju
-Sunce na Ascedentu, Mc-u, Ic-u ili devetom polju
-Saturn u prvom polju ili na Mc-u, ili u vezi sa Suncem
-Stelijum u Lavu,Ovnu,Strelcu(u dnevnim rodjenjima)
-Muske planete na Asc
-Stelijum u fiksnim znacima i ugaonim kucama
-

Da, ok, ali nisam mislila na reizgradnju, na transformaciju, nego na jačanje strukture kroz vreme, osnaživanje vremenom što je Saturn. Kao što kroz teškoće jačamo, tako i struktura, skelet postaje gušći vremenom pod opterećenjem. Ako nema opterećenja, skelet slabi. Odgovornost, struktura... Svaki arhetip ima svog Saturna i svoju strukturu. U svakom arhetipu to simboliše Saturn. Pa bila to i Škorpija. Transmutacija je Škorpija, a to nije samo rušenje strukture, nego i promena sastava.

izvini, ali...
saturn se u mom slučaju trudi da ubije sve od škorpije... čak i ono malo dobrog. :mrgreen: :lol:
da me savije, da me slomi... promena sastava, ili suštine je po meni ravno silovanju.

preko konjukcije ve/pl 2x, preko so čini mi se i 3x, preko asc x puta, sada je ativirao t kvadrat opozicijom na ma, kvadrati ve/mo... inače ne pratim sebi, ali je jezivo loš osećaj, promene raspoloženja bez razloga, ne dešava se nužno ružno konkretno, ali se dešava u glavi. i to traje i traje... pa će za mesec dva da popusti da bi se vratio da overi još jednom svom silinom na proleće i yebaće kako ne volim do jeseni.
ali on tu završava za neko duže vreme, a ja i dalje teram... mada često gubim volju. ako mu je to poenta ***** ga u mudrost.
niko ne može da me ubedi u njegove ''učiteljske sposobnosti''... ne sazreva se na silu, i nikome ništa ne možeš da ukažeš ako on to sam ne vidi i ne priznaje.
odgovornost i jačanje... ama ne znam ranije naučenu osobu odgovornosti i padanju i dizanju i tako u krug od sebe.
sad će neko da mi kaže da menjam način podizanja, jel tako? :lol:
mislim, po saturnovskoj definiciji je tako... a ja ću umreti glupa i neprosvetljena.

Poslednja izmena:
Kao kod onih Šaolin monaha kad lupe štapom. Samo što Saturn udara i kad naučiš kako treba da se ponašaš. :)

Ne brini, čovek uči čitav život i umre glup.

da je neki učitelj završio bi taj posao na vreme.

sa kao dominant u karti često ukazuje na ''sudbinu'' (u koju ne verujem).
i moš ti da dubiš na glavi i da se usavršiš na svaki mogući način on će te klepiti onako kako je planirao i tu nema kompromisa i izbora.

Solarni tip:
-Asc u fiksnom znaku, Mesec u fiksnom znaku
-Stelijum u 9,10 i prvom polju
-Sunce na Ascedentu, Mc-u, Ic-u ili devetom polju
-Saturn u prvom polju ili na Mc-u, ili u vezi sa Suncem
-Stelijum u Lavu,Ovnu,Strelcu(u dnevnim rodjenjima)
-Muske planete na Asc
-Stelijum u fiksnim znacima i ugaonim kucama
-
Ово је једина апсурдна тачка на списку.

astrologija kaže da treba popustiti i naći drugi način.
a ja tvrdim, iz svog bogatog iskustva :lol: da bi sada mirisala lale odozdo i to popom neopevana da sam ga pustila.

:lol:

Škorpionski stav. :zcool:

Meni se čini da i kada se borim najviše, da to nikad nije dovoljno. Valjda zbog konjukcije Marsa i Plutona.

Mada imam periode kada se baš opustim, i te periode ne podnosim.

DjavoljaNevesta, kakve aspekte ti pravi Saturn u natalu? Ili samo tranzitno (m)uci? :mrgreen:

u natalu se pravi fin. :lol:

trigon mesec
sextil venera
trigon neptun
trigon asc
sextil mc

kvadrat uran (generacijski)
kvadart Merkur (orbis 10)

- - - - - - - - - -

:lol:

Škorpionski stav. :zcool:

Meni se čini da i kada se borim najviše, da to nikad nije dovoljno. Valjda zbog konjukcije Marsa i Plutona.

Mada imam periode kada se baš opustim, i te periode ne podnosim.

nijedan škorpion ne voli te periode opuštanja... kreirani su za borbu.
tačnije... nisu navikli na periode opuštanja. :lol:

u natalu se pravi fin. :lol:

trigon mesec
sextil venera
trigon neptun
trigon asc
sextil mc

kvadrat uran (generacijski)
kvadart Merkur (orbis 10)

- - - - - - - - - -

nijedan škorpion ne voli te periode opuštanja... kreirani su za borbu.
tačnije... nisu navikli na periode opuštanja. :lol:

Da, ja i kad nemam šta da radim, ja ne mogu da se opustim, već stalno mislim kako treba ovo, kako treba ono.
Baš ne znam kako da iskoristim te periode.

Najveći neprijatelj mi je dokonost. Ali i najveći pokretač.

Zbog cega mislis?
Сатурн је сува и хладна планета, Сунце је топла и сува планета. Да не говорим о физичким и психичким карактеристикама соларног типа, са којима је у дијаметралној супротности Сатурн.

Back