Najruzniji automobili

Mislio je na ovo:

ford-edsel-m.jpg

Kakva njuska, kao da je pravljen za grobare u penziji.

Kad bi moj cale davao 2 plate za auto ja bi McLaren F1 vozio. Dobro mozda ne bas F1, ali bi imao auto koji kosta 6 cifara.

Ali kao sto rekoh, kompanije uglavnom nude iste cene vozila po celoj Evropi. Neverujem da je taj Forester ista skuplji/jeftiniji u recimo Nemackoj.

Pa da, cene u Evropi su približne, ako ne i iste za jedan model auta. Verujem da se malo koriguje u zavisnosti od tržišta, ali malo se i auti razlikuju. Kvalitet materijala i ne znam šta sve ne.
A za ćaleta si dobro rekao. Pa ti vidi kako je ovde...

Meni je cale kamiondzija i oni dobro zaradjuju, inace da radi u nekoj fabrici nebi plata bila toliko dobra.
Ali zato nikad nije kuci. Pa ti sam zakljuci dali je njegov posao dobrar ili los.

U Evropi su auto generalno malo skuplji nego u Americi, ali zato vi u Evropi imate daleko bolji izbor jeftinijih auta. Recimo Dacia Logan za 5,000 evra, a u Americi najjeftiniji je Hyundai Accent i Chevrolet (Daewoo) Aveo za $11,000.

Koliko para - toliko i muzike.

U Srbiji ima dosta auta sa visokom miljazom i ne kvare se mnogo. Moji su imali '83 VW Golf kad smo ziveli u Srbiji ('96-'99) i nije se bas nikad kvario.

A ovde '97 Dodge Intrepid, tad je bio 5 godina star sa 50,000 milja na satu pa jedno vece cale zove da je ostao u kvaru u Illinoisu. Tad nas je kostalo preko $1,000 popravka.
Amerikanci su napravili takav sistem, da moras menjati auto svakih 5-6 godina. Ili ce ulagati u njega non stop sto ti je rupa bez dna.

Znaci 7,000 evra, podeljeno na 60 meeci, izadje te oko 115 evra mesecno. Dodaj jos malo za kamatu i mozda bi te izaslo 150 evra mesecno. To nije bas velika cifra.
E sad, ako radis u nekoj rupi za minimalne pare i nemozes ocekivati da ces voziti novo auto. Nego samo u Srbiji nego bilo gde u svetu.

Back