Najruzniji automobili

Iskreno, oba su mi ruzna na poseban nacin.
K se malo modernizovao, videla sam neke novije modele, ali onaj stari model mi je bas ruznog dizajna. Tockovi su mu previse razmaknuti, cela skoljka ima tako ruzan oblik, napred nizak. .
A multipla mi je jedino za taxi, ne znam ko bi to kupio kao privatni automobil. 😁
Jedna forumašica ga je imala.

Imao jedan moj drugar, stvarno ne znam sta mu bi da to kupi. U zivotu nisam sela u taj auto. 😁

Meni je i smart ruzan. 😁
I meni, ali za te jako male automobile treba imati razumevanja jer su tu dizajneri veoma ograničeni. Ali veliki, a ružan, e to je stvarno za osudu ili smenu, kao što su u Folksvagenu šutnuli dizajnera Pasata B6. Zasluženo. S boka još kako - tako, spreda i nazad - nikako. Zato su njega i najkraće proizvodili.

Gledam sad po ovoj temi i ne mogu da se ne zapitam kako nam je ovaj promakao:

1620997848005.png

1620997869746.png

Moguće je da su BMW - ovi inženjeri namerno hteli narodu da ogade električna kola.

Pa to i kažem niko nije hteo kepeca sa olimpijskim krugovima. Jedino zameram audiju što je ubacivao trocilindrični tdi motor koji je po meni promašaj. Uz premium ne možeš da poturaš motor od kosilice za travu kao motorizaciju ni pod razno.

A sta je falilo tom trocilindrasu?
Stizu VW Polo 1,2TDI vec u vise navrata 2011-2012 sa 500k km iz Holandije i dalje rade.
Taj 1,4TDI u Polu se bas dobro pokazao i sem zvuka nista mu ne fali a bas zbog 3 cilindra ima dobar obrtni moment i povlaci iz niskih obrtaja.

I meni, ali za te jako male automobile treba imati razumevanja jer su tu dizajneri veoma ograničeni. Ali veliki, a ružan, e to je stvarno za osudu ili smenu, kao što su u Folksvagenu šutnuli dizajnera Pasata B6. Zasluženo. S boka još kako - tako, spreda i nazad - nikako. Zato su njega i najkraće proizvodili.
P da, za male, gradske, tu se ne očekuje ne znam šta... ja BiH vozio IQ-a po gradu..

Gledam sad po ovoj temi i ne mogu da se ne zapitam kako nam je ovaj promakao:

Pogledajte prilog 925684
Pogledajte prilog 925685

Moguće je da su BMW - ovi inženjeri namerno hteli narodu da ogade električna kola.
Video ja jedan pre 2 meseca na Novom BG-u. BStao čovek u sred raskrsnice. Svi prolaze pored i trube, jedan otvorio prozor i pita "Šta bi?" a vlasnik sleže ramenima i reče "Nemam pojma, neće dalje"

Meni nisu uopšte jasni pojedini proizvođači automobila što sebi dozvoljavaju ovako teške faulove. Pogotovu kada je dizajn u pitanju koji, u poslednjih 30-ak godina, najviše prodaje proizvod (automobile). Shvatam da neki niže rangirani brendovi imaju promašaje jer njih, uglavnom, i ne kupuju ljudi zbog dizajna ali ovi vodeći brendovi u koje su uprte sve oči javnosti sebi ovakve gluposti da dozvole nemam komentar. Da li imaju neku kontrolu pre puštanja u proizvodnju? Kako to neko ne pogleda, neko da ih pita šta rade i da li su normalni? Jer zbog takvih propusta firma može da uđe u ozbiljne finansijske probleme zbog smanjenja prodaje. Ne prave oni nogicu za građevinska kolica nego prestižne automobile. Najluđe je to što niže rangirani brendovi izgleda prave manje dizajnerske promašaje nego ovi "veliki". Ovi slabiji plate jednom vrhunskog dizajnera, naprave hit i posle samo malo modifikuju taj oblik i ispada da oni bolje izgledaju.

Back