Najlon pijaca

He he, pa zbog Najlon pijace bi i išao :D Skupljam novčiće, znaš, a ne volim da pazarim kod derikoža....
Ne znam kolika je tvoja ekspertiza u takovim stvarima. Ono svakako treba preturati, tražiti. Nekada pronađeš što ti treba, nekada ne. Tu je jednostavno caka da ugrabiš priliku, ukoliko još i poseduješ neka znanja, da dođeš rano i da preturaš. Da probaš da nađeš ono što ti treba pre drugih.

Tradicionalno, odlazim u "cigansku malu" da sa ostalim entuzijastima se utrkujem u pronalaženju knjiga. Na svu sreću, sem ovih prodavaca knjiga, ne poklapa mi se literarni ukus sa većinom tih entuzijasta, pa mogu na miru da kopam.

Daj mi sunca, i lepo jutro! Pa čoveče, tamo sam se upoznao, sada sam se setio, sa Dilanom Tomasom!
Može se reći da najlon može čoveku da promeni život ili bar da ga povrati na put i da ga utvrdi na putu koji mu je bliskiji, a sa kog je skrenuo. Pa ja sam literarno otkrovenje doživeo jednog sunčanog dana dok sam preturao po gomilama knjiga. Iščeprkao sam Dylana, a da nisam ni pretpostavljao kakav će mi prijatelj postati. Nešto kao zvezda istomišljenica. Ludak odvaljen od iste komete, od istog mesa kao i ja.

Ja sam za fakultet pronašla knjige koje nema ni biblioteka na fakultetu. Kada sam ljudima pozajmljivala oni nisu verovali da te knjige postoje. A profesori su se čudili odakle mi sve to. E ali samo da si mogao da im vidiš face kada sam im otkrivala gde sam pronalazila sve te knjige!

Dobro stari široki Dostojevski kada je u pitanju Najlon spada u drugu priču. Da je samo znao da sam se (doduše samo zato što sam imao isključivo toliko para) cenkao oko njega i spuštao cenu sa trideset dinara za Idiota na dvadeset kotrljao bi se od smeha u grobu. Ima jedan mali zgureni cigan. Mlađi je ali sav se osušio, i ima unezveren pogled.

e,a znate sta meni treba...?
odeca i drangulije za sobu
nikako ne mogu da nadjem disko kuglu odgovarajuce velicine, a ako mi se nudi da narucim, preskupa je :(, pa sam mislila mozda naletim na neku na najlonu..
a za odecu sam cula da dolaze ljudi i prodaju markiranu odecu iz inostranstva sa sve etiketom :) pa bih otisla i to da vidim ;)

Super stvar ima puno precenjenih stvari ali ima i puno podcenjenih. Ako znas sta da trazis mozes super proci, preturas pa tragas pa gledas i tako to. A cenkanje uffff obozavam da im spustim cenu sa npr 50 eu, na 600 din.
1.Visim na starudijama, najcesce tragam za starim novcem (papirom i metalom) ali cige su bezobrazne ima puno falseva koje prodaju kao prave. Deda Milan sto se tice novca najbolji na Najlonu.
2.Visim na kucnim ljubimcima.

Tema znači da smo slični, zar ne? Na Najlon idem od kada znam za sebe tj.od gimnazijskih dana 1972-3-4. Menjam se, vreme donosi iskustvo ali na Najlonu uvek pronalazim nešto novo, ne materijalno.

Kada i kako će ove poruke stići do vas, auditorijuma, ne znam. Nastaviću ... Očigledno su nam slični doživljaji i asocijacije (potraga za skrivenim blagom na prašnjavom tavanu; fragmenti detinjstva i ...), primetio sam, takođe, mogućnost da se bude neko drugi, drugi od običnog, svakodnevnog, ali što mi je najlepše, najbliži sebi, izvornom sebi. Vidim to i kod sebe i kod poznatih, na Najlonu i sa Najlona.

I u toj nekoj poplavi ludila,sumraku racionalnog, našao sam u Najlonu, ostrvo. Hajde da pokušamo nešto, da preporučimo jedni drugima mesta ili manifestacije u gradu. Obzirom da nam je Najlon zajednička tema, obećavam da ću pažljivo pročitati i razmotriti sve preporuke i poruke.

I u toj nekoj poplavi ludila,sumraku racionalnog, našao sam u Najlonu, ostrvo. Hajde da pokušamo nešto, da preporučimo jedni drugima mesta ili manifestacije u gradu. Obzirom da nam je Najlon zajednička tema, obećavam da ću pažljivo pročitati i razmotriti sve preporuke i poruke.

Drago mi je što delimo istu 'strast' ;) prema Najlon pijaci. Ja bih samo mogao da te posavetujem i da ti predložim da i dalje odlaziš, jer nikada se ne zna šta na tom čudesnom tavanu može da se pronađe.

Pozdrav! :bye:

Divno jutro (pozdrav iz firme),slušam DELUXE RADIO (www) koji preporučujem. Kasnije ću na Najlon. Nisam stigao da pogledam izložbu depoa Vojv. muzeja; prošli put (nameštaj i predmeti svakodnevne upotrebe !) je bilo izuzetno i ovom prilikom se zahvaljujem Muzeju. Prijatan vikend i svako dobro !

Da li ste razmišljali o vezi vaše kreativnosti i iskustva sa Najlona ? Kreativnosti u svim vidovima iskazivanja (poslu, komunikaciji...)? Kao student sam statirao u SNP i zavirivao u svaki ćošak i zgrade pozorišta (kod parka) i magacina (oko Bele njive). Neprevaziđeno !
Srdačan pozdrav !

Back