Najlon pijaca

Sad mi nešto pade na pamet. Ponekad na Najlonu preturam i tražim stare fotografije, a onda zurim i unosim se u ta lica, i ovlaš smišljam njihove biografije. Pokušavam da uhvatim emociju koju su tada imali dok su fotografisani. Jednom sam tako čini mi se pola sata gledao u fotografiju nepomerajući se, a onda me prepao jedan prijatelj i rekao kako me posmatrao i mislio je da sam totalno odlepio. Bio je lep i sunčan dan i smejali smo se posle toga.
Čudesna je ta Najlon pijaca.

Ja sam volela uvek posle kupovine da odem na one masne mekike sa kecapom i izrendanim sirom....to je bio nekakav ritual....i naravno, da posetim moje prijatelje Ruse I Ukraince....

Hvala, hvala....:D:D

Ali nikad necu zaboraviti scenu kad sam kupovala neku suknju...i sad, jos nisu postojale one kabine za probanje, a ja tvrdoglava i moram da probam....KAO sakriju oni mene da se ja skinem i okrenem se...sa druge strane, sa ledja nisam imala nikoga i nista...ceo najlon je video moje debelo meso...ahahah.....ali, suknjicu sam kupila !

Ma šta te briga. Moja devojčica kada nešto kupuje i ne ide u kabine jer je mrzi da čeka u redu. Oni je kao nešto sakrivaju... Simpatični su mi ljudi dok posmatraju šta se dešava, a i ona je slatka jer je baš zabole. Znaš kako se svaki put slatko ismejem svemu tome.

E, Novosađani, kako stoji stvar sa starim novčićima i uopšte starinama na Najlon pijaci? Čuo sam da tamo može da se nađe dosta toga, a jesu li prodavci ozbiljni trgovci ili cigosi koji i ne znaju vrijednost onoga što prodaju?

Sad se setih...kod njih se kao prodaju starine...neka figura Isus razapet...i sad pita ga neko posto je...Kaze: Ovaj cikica? Pa, ne znam...100 din......Isekla sam se za cikicu....

E, Novosađani, kako stoji stvar sa starim novčićima i uopšte starinama na Najlon pijaci? Čuo sam da tamo može da se nađe dosta toga, a jesu li prodavci ozbiljni trgovci ili cigosi koji i ne znaju vrijednost onoga što prodaju?
Pa kod Cigana imaš dosta starina i oni zaista nisu svesni vrednosti robe koju prodaju. Mada ima i onih malo naduvanih, ali malo pregovora i veoma lako ih obradiš.
A gde Cigani ne prodaju starine, tu je već sve skupo i ''neprocenjivo vredno''.

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Znam za scenu sa subotičkog buvljaka - cigo prodavao novčić iz 18 veka za 200 dindži (realna vrijednost mu je bila oko 10 eura), a naiđe mušterija i napade ga u fazonu "jesi ti normalan, pa naj novčić već 200 godina nije u opticaju????". Na kraju ga je dobio za 50 dinara:lol:

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Znam za scenu sa subotičkog buvljaka - cigo prodavao novčić iz 18 veka za 200 dindži (realna vrijednost mu je bila oko 10 eura), a naiđe mušterija i napade ga u fazonu "jesi ti normalan, pa naj novčić već 200 godina nije u opticaju????". Na kraju ga je dobio za 50 dinara:lol:
:lol: :lol: :lol: Ma i ovde ti ima svega i svačega. Odlično je. Jesi li nekada bio na Nailonu?

Back