Najlepši i najbolji antivirus a BESPLATAN

Ja koristim AVG, Avast sam vidjao na par kompova, i toliko opterecuje komp, po mom misljenju i iskustvima, tako da sam se prebacio na AVG. A i interfejs mu je ok, pomalo lici na Metro UI.

Tako je, AVG daleko najmanje resursa zauzima......Namanje resursa sa najviše pokrenutih procesa, a da dodam da je sa njim i računar najsigurniji...ko god sa njim skenira računar nikada viruse ne nađe...

Avast i AVG podjednako zauzimaju memoriju i uopšte ne koče sistem...Meni je Avast lepši i ozbiljniji antivirus program.Za ovih nekoliko godina sam koristio stvarno sve antiviruse i najveće kočenje i ubijanje sistema sam imao sa kaspersky, f-secure i bit defenderom...Ostali su sasvim ok, a avast izdvajam jer jedini u grupi free programa daje najviše...Stvar je izbora..mislim da su svi programi tu i tamo isti i pouzdani..

AVG je sasvim u redu program, ne razumem se puno, ali sudeći po onome što sam čitala kao i po mišljenju stručnijih ljudi.
AVG sam uvek koristila (jedno kraće vreme NOD32) i nekako sam navikla na taj program.
Interesuje me da li neko koristi "Avira" antivirus i kakva su vam iskustva? Možda bih prešla na taj program, ali volela bih da čujem još mišljenja. Nekoliko ljudi koji ga koriste su mi rekli da su zadovoljni i da je dobar program možda čak i najbolji od besplatnih antivirus programa.

AVG je sasvim u redu program, ne razumem se puno, ali sudeći po onome što sam čitala kao i po mišljenju stručnijih ljudi.
AVG sam uvek koristila (jedno kraće vreme NOD32) i nekako sam navikla na taj program.
Interesuje me da li neko koristi "Avira" antivirus i kakva su vam iskustva? Možda bih prešla na taj program, ali volela bih da čujem još mišljenja. Nekoliko ljudi koji ga koriste su mi rekli da su zadovoljni i da je dobar program možda čak i najbolji od besplatnih antivirus programa.

Po meni trenutno najslabija zaštita, preporučujem Avast.

Po meni trenutno najslabija zaštita, preporučujem Avast.

Eto sad... :confused: A ja čula da je "Avira" najbolja.
Baš se iznerviram kad tako pročitam raznolika mišljenja. Odem na neki stručni forum pročitam podeljena mišljenja, ovde opet veliki forum i slična situacija, nigde nema da od dest ljudi osmoro napiše: " E to je to", onda je lakše odlučiti se, ovako stalno neko kolebanje i nedoumica.
Hvala na odgovoru, a hvala i ostalima, rado ću pročitati još mišljenja.

Ja instalirao avast pre izvesnog vremena po preporuci sa foruma i kao free e sad me muci to sto pise da za 5 dana istice probna verzija,sta se posle desava? Nudi mi opciju da kupim,da sam htio kupit nebi trazio free,o cemu se radi,sta ce se desiti kad istekne ova probna verzija?
Najgore od svega je to sto kad pokrenem skeniranje i kad se zavrsi pise da je ukupna kolicina skeniranih(testiranih) podataka nesto preko 50 GB,pa sta toliko ima na njemu da mi je znati i na koji nacin obrisati nesto da bih smanjio to,ustvari neznam sta se sme obrisat a sta ne i na koji nacin to odradit.
Napomenut cu da nemam nikakav film niti muzike ili bilo sta na laptopu,kupio sam ga pre pola godine i jos je pod garancijom a na njemu je windows 8.

Poslednja izmena:
Ja instalirao avast pre izvesnog vremena po preporuci sa foruma i kao free e sad me muci to sto pise da za 5 dana istice probna verzija,sta se posle desava? Nudi mi opciju da kupim,da sam htio kupit nebi trazio free,o cemu se radi,sta ce se desiti kad istekne ova probna verzija?
Najgore od svega je to sto kad pokrenem skeniranje i kad se zavrsi pise da je ukupna kolicina skeniranih(testiranih) podataka nesto preko 50 GB,pa sta toliko ima na njemu da mi je znati i na koji nacin obrisati nesto da bih smanjio to,ustvari neznam sta se sme obrisat a sta ne i na koji nacin to odradit.
Napomenut cu da nemam nikakav film niti muzike ili bilo sta na laptopu,kupio sam ga pre pola godine i jos je pod garancijom a na njemu je windows 8.

Региструј фрее верзију,имаш опцију, погледај мало боље.
http://www.avast.com/registration-free-antivirus.php

за "чишћење" CCleaner+ccenhancer, Privazer,Wise Care ..

Poslednja izmena:
Какве везе има пробна верзија (бета)-значи није коначна, са тим да ли је фрее -бесплатна ,про,премиум...
Дакле,треба да имаш фрее верзију и можеш је регистровати бесплатно ,укључујући бета или финалну верзију..

Одакле 50 Гб ? А како би то могли да знамо ми са ове стране жице.Погледаш и видиш прецизно шта,колико,где,од када и одакле.. Није ми јасно како користиш рачунар .не знајући да манипулишеш са основним фајл менаџером (виндовс експлорер) . Дао сам ти неке програме са којима ћеш уклонити непотребно.

Koristio sam ovaj ccleaner ali ne CCleaner+ccenhancer ,ja koristim racunar bez ikakvog prethodnog poducavanja znaci sve sto sam saznao o racunarima pokupio sam sa foruma i nista vise e sad vidim da je to nedovoljno zato i trazim pomoc ovde.
Na hard discu vidim da je od 680 GB ostalo free 630 znaci tih 50 GB je problem ali kad kliknem da vidim sta se sve nalazi vidim da kad se to sve sabere ima nekih 3-5 GB,pa gde se onda nalazi ono ostalo,napomenut cu da laptop nisam koristio za download filmova muzike itd.nego samo surf.laptop je kupljen pre pola godine?
Nikako da na ovom windowsu 8 nadjem putanju da bih dosao do Windows explorera(accessories-windows explorer) a sve mi je jos i na Njemackom jeziku.

Poslednja izmena:
Прво,сби смо овде научили на овај или онај начин,нисам приметио да је неко професионалац у правом смислу речи .Да је студирао информатику.Не рачунајући знање стечено кроз школу где смо углавном изучавали мајкрософт офис пакете,бејзик,паскал и основе програмирања,све остало се научи са жељом да се усавршиш ,у почетку да би себи помогли а касније када стекнеш више знања и искуства да помогнеш и другима.Све то искључиво као нека врста хобија. Нико од нас није знао све (не зна ни сада) ,већ је то стотине читања и учења по форумима,разним сајтовима који се баве рачунарима,софтвером...У питању је добра воља и жеља ,а већина жели сервис на тацни јер га мрзи сам да погледа и да се потруди себе ради...
Што се тиче виндовс 8,инсталирао сам га кратко да видим у виртуелној машини,није ми се допало и нисам се петљао много са тим.Још увек није заживео да би му придавао значај у овом моменту.
Друго,чим си видео да имаш 50 гб заузето,како кажеш,значи да си отворио експлорер,иначе не би знао.Отвори фолдер који заузима тај простор и видећеш који су ти фајлови .То је наједноставније и најбрже.
Е,сада постоје и други начини.Можеш помоћу неког програма да скенирањем утврдиш који су на пример 100 највећих фајлова,ако су непотребни можеш их обрисати. glary utilities (space disk analyzer/disk explorer) један од таквих.Са њим можеш и много више од тога да "средиш" а то сам мораш погледати, не могу ти сада сваку функцију објашњавати појединачно.Требало би ми две стране :) Подешен је тако да можеш слободно да користиш јер ће аутоматски открити "проблеме",твоје је да потврдиш и дозволиш му да одради посао место тебе.Слободно и без страха можеш их користити поуздано да побољшаш перформансе уклањајући непотребне балансе .

BFDSA_GlaryUtilities-1.jpg

Koristio sam ovaj ccleaner ali ne CCleaner+ccenhancer ,ja koristim racunar bez ikakvog prethodnog poducavanja znaci sve sto sam saznao o racunarima pokupio sam sa foruma i nista vise e sad vidim da je to nedovoljno zato i trazim pomoc ovde.
Na hard discu vidim da je od 680 GB ostalo free 630 znaci tih 50 GB je problem ali kad kliknem da vidim sta se sve nalazi vidim da kad se to sve sabere ima nekih 3-5 GB,pa gde se onda nalazi ono ostalo,napomenut cu da laptop nisam koristio za download filmova muzike itd.nego samo surf.laptop je kupljen pre pola godine?
Nikako da na ovom windowsu 8 nadjem putanju da bih dosao do Windows explorera(accessories-windows explorer) a sve mi je jos i na Njemackom jeziku.

Desni klik na Desktop >>> Personalize >>> Change desktop icons >>> Stavi kvačicu za Computer i Control Panel >>> OK
Da bi počistio nagomilano "smeće" instaliraj Temp File Cleaner 4.3.0, iznenadićeš se koliko će ti osloboditi prostora na HDD-u...

Desni klik na Desktop >>> Personalize >>> Change desktop icons >>> Stavi kvačicu za Computer i Control Panel >>> OK
Da bi počistio nagomilano "smeće" instaliraj Temp File Cleaner 4.3.0, iznenadićeš se koliko će ti osloboditi prostora na HDD-u...

ПриваЗер је најдетаљнији ,дубоко скенира цео систем.:ok:

PrivaZer_Clean.jpg

Јесам ,2-3 пута и нисам имао никаквих видљивих проблема.Више користим ццлеанер јер нема шта да бришем,ништа ново не инсталирам а бровсер ми је у сандбоксу тако да нема шта да се накупи. Прочитао сам искрено да су неки имали рекламације ,али то је била још бета верзија.. Баш због тога бекапуј систем пре употребе оваквих програма..У суштини нису за почетнике,зато сам му предложио Glary Utilities да не забрља. Сећам се да ми је ослободио око 2 гб. Можеш сваку ставку посебно да погледаш детаљније и ако ниси сигуран немој оставити чекирно,пре него потврдиш.

PrivaZer-Review
http://www.softpedia.com/reviews/windows/PrivaZer-Review-363933.shtml

Poslednja izmena:

Back