NAJLEPSI DEO BEOGRADA:))))

Delovi Krunske ulice

Šteta što smrdi. Milsim da nema usra*ije ulice u gradu.
Inače, ne znam da li si je primetio ili čak da li možda znaš (ti ili neko drugi), nešto o ovoj predivnoj oronuloj kući na uglu Krunske i Smiljanićeve (broj 66)? Stavljam slike sa gugla a ne znam kadašnje su jer kad sam je ja slikala bilo je previše zelenila a i trefilo se da je Sunce bilo na "pogrešnoj strani ulice" i nisam uspela nešto posebno da uradim.

Mene su oduševile ove stepenice koje se vide. To je prozor u Smiljanićevoj. Nije neka fotka pa sam zato odustala od postavljanja na temi Fragmenti...stepenice...

To su te stare, oronule, misteriozne kuće koje me uvek privlače...Odavno napuštene, vlasnici verovatno mrtvi ili van zemlje, postaju uotčište za ''skvatere'' i beskućnike...Na neki način odslikavaju i pad stare bogataške klase i dolazak skorojevića...Kako god bilo, uvek izgledaju kao da čuvaju mnoštvo lepih, prašnjavih tajni...

To su te stare, oronule, misteriozne kuće koje me uvek privlače...Odavno napuštene, vlasnici verovatno mrtvi ili van zemlje, postaju uotčište za ''skvatere'' i beskućnike...Na neki način odslikavaju i pad stare bogataške klase i dolazak skorojevića...Kako god bilo, uvek izgledaju kao da čuvaju mnoštvo lepih, prašnjavih tajni...

Vlasnici (ili naslednici) su vrlo verovatno živi, samo ne mogu da se dočepaju svoje imovine.
Verovatno i oni stoje ispred zgrade, ili je gledaju preko gugla, i plaču, i pljuju komunizam i njegove posledice :evil:

Pa ne znam baš koliko su živi jer je sve rađeno da se vraćanje imovine odloži dok ne izumru!!! Ili da se potpuno onemogući...Kako god i Zemun ima svoj ''share'' starih, tradicionalnih i stilskih kuća koje poseduju toplotu i gostoljubivost koje se osećaju i sa ulice i zbog kojih čovek zavidi srećnim vlasnicima...Primer...
P250916_1242.jpg
P250916_1242[01].jpg
P250916_1243.jpg

nešto o ovoj predivnoj oronuloj kući na uglu Krunske i Smiljanićeve (broj 66)?

i ja sam zaljubljena u tu kucu...pisalo jednom u novinama kako se stanari okolnih zgrada zale na smrad odatle, a to nije tacno da smrdi odatle...ima puno macaka koje ljudi hrane....cula sam da je stradala u pozaru i da se 6 naslednika tuze oko nje vec 30godina...al` ne znam ima li istine u tome.

1_134114615_3jpg-1.jpg

Poslednja izmena:
U grebo to su stare slike. Nema vise roletni,nema plava vrata. Ono je horor. Ni ja nisam osetila da tamo smrdi nesto vise nego sto generalno cela Krunska smrdi. Nisam primetila macke. Imala sam zelju ali ipak nisam smela da se usudim da udjem unutra kroz donji prozor.

Ne verujem da je bilo nekog pozara. Ne bi bilo stolarije. Ona je trula ali nije izgorela. Uz sam zid u dvoristu na strani kuce koja gleda ka Krunskoj ima divna velika betonska amfora. Treba neko sa kvalitetnim aparatom da ode tamo. Doduse pitanje koliko se moze videti od zbunja. Eto dadoh si ideju... Icicu ponovo tamo sledece nedelje. :)

Šteta što smrdi. Milsim da nema usra*ije ulice u gradu.
Inače, ne znam da li si je primetio ili čak da li možda znaš (ti ili neko drugi), nešto o ovoj predivnoj oronuloj kući na uglu Krunske i Smiljanićeve (broj 66)? Stavljam slike sa gugla a ne znam kadašnje su jer kad sam je ja slikala bilo je previše zelenila a i trefilo se da je Sunce bilo na "pogrešnoj strani ulice" i nisam uspela nešto posebno da uradim.

Mene su oduševile ove stepenice koje se vide. To je prozor u Smiljanićevoj. Nije neka fotka pa sam zato odustala od postavljanja na temi Fragmenti...stepenice...

Ulazio sam unutra pre jedno 6-7 godina i napravio dosta fotografija, isprobavao panorame u zatvorenom prostoru, ali te fotke su otisle sa crkavanjem starog harda. Tad je bila ruinirana, mada se na par zidova videlo da su skoro kreceni, plocice u kupatilu u prizemlju su bile relativno nove, gipsani frizovi na plafonu beli...i svi kablovi iz zidova su bili pocupani. Mada je najbolji bio ganci koji je ziveo unutra i pokusao da nam objasni da je kuca njegova i da nece da se slika.:mrgreen:
Ima tri naslednika koji se decenijama spore oko udela u vlasnistvu.
Slicna vila je postojala na Dorcolu, preko puta Crvenog krsta, predivna predratna kuca u kojoj su nekad odrzavali svecani balovi, dobrotvorni prijemi...bilo je inicijativa da se kuca prepise nekim kulturnim organizacijama, vlasnik se slozio i rekao da ga vila ne interesuje jer zivi u inostranstvu gde je i rodjen, samo da te organizacije plate porez na poklon, sto je njima bilo nemoguce...sa vlasnikom je izgubljen kontakt, a onda je na volseban nacin vila srusena a na njenom mestu niklo cudoviste od celika i stakla, koje se u okolinu uklapa otprilike isto kao i onaj buduci trzni centar pored Biblioteke grada.

Preključe sam bio u Batajnici i bio sam pozitivno iznenađen kako ima neke male zavučene ulice koje su skoro kao na bežanijskoj kosi, čak skoro isti tip zgrada, od cigle, malo automobila, malo buke, dosta drveća, cveća, živih ograda, praktično sa jednim ulazom, znači nema protoka saobraćaja...

zbog jedne stvari-vracar, jer se tu najvise moze sresti nasih glumaca...
malocas videh gospodju renatu ulmanski...a ne tako davno, na prozoru verovatno svog stana tanasija uzunovica...gospoda umetnici !
slavko stimac sa skvrcenim cegerom na kalenic pijaci, branko cvejic, svetlana bojkovic vuku kolica za pijac.....predrag ejdus parkirao skodu u viskoj pa na kalenicu pazari..u maksiju u njegosevoj radnice najljubaznije pozdravljaju miodraga krstovica, zika todorovic redovno obitava u njegosevoj otprilike preko puta lovca...videh u njegosevoj i bjelu sa zenom (lele kako mu izgleda zena, ko mali bog)..a videh i gromadu od coveka, nikolu koja/u...a jednom i irfana mensura i prevrnuh se ko kokoska kako covek uzivo izgleda, kako je obucen, slang i kakvo drzanje ima
uvek se odusevim kad vidim nase glumce, obozavam ih, oni su nasi umetnici:worth:

Back