Најлепше речи српског језика

Мени много лепо звучи стара реч вражда, иако ми се обичај на који се односила не свиђа.
http://www.kockicica.org/blog/zalepljeno-interesantno/antropologija/krvna-osveta-i-vrazda

image.jpg

Случај

Али не случај у значењу које срећемо у свакодневном говору, него случај у којем блиста јасно разлучива луч која освјетљава случивање – закономјерно догађање по нама непознатим (а можда и недоступним) законима.

Nije naša reč, grejlorde, nego kombinacija rumunsko-vlaškog izraza za srpski izraz svirala.
Šezdesetih godina proslog veka na radio-emisijama neko je ubacio u upotrebu, svima se dopala tudjica i zamenila je dotadašnji naziv svirale.(napr. zapisan u 14.veku)
O Srebrena, pa ti si tu:heart:

Nadjoh sinoc jednu predivnu rec Javljaju sinu u Beograd da hitne dodje jer njegova majka boluje i kopni
Da li ovo kopniti ima veze sa kopnom, zemljom, ja ne vidim tu nikakvu veze. Kad neko kopni, on se smanjuje, topi se ( kao sneg, led).

O Srebrena, pa ti si tu:heart:

Nadjoh sinoc jednu predivnu rec Javljaju sinu u Beograd da hitne dodje jer njegova majka boluje i kopni
Da li ovo kopniti ima veze sa kopnom, zemljom, ja ne vidim tu nikakvu veze. Kad neko kopni, on se smanjuje, topi se ( kao sneg, led).

Cao, Rajela, svrnem ponekad ;)
Luzicki Srbi imaju izraz KOPNIK, prvo sam mislila da se odnosi na planinu koja u proleće kopni (otapa sneg..) a onda sam shvatila da se reč odnosi (verovatno i kod nas u staro vreme) na ostrvo, malo kopno ;) Imali su Luzicki Srbi poznatu vlastelinsku porodicu Kopnik, najpoznatiji je Jaksa de Kopnick, i Nemci su snimili dokumentarac onjemu.Grad koji mu je pirpadao u srednjem veku bio je na ostrvu,utvrdjenje okruženo vodom, i zato je Jakša sa Kopnika;)

Mislim da ljudi kopne (propadaju od tuge i boli) jer su okruženi suzama, kao kopnik (ostrvo) vodom, pa ta voda stalno spira i roni obale.

Cao, Rajela, svrnem ponekad ;)
Luzicki Srbi imaju izraz KOPNIK, prvo sam mislila da se odnosi na planinu koja u proleće kopni (otapa sneg..) a onda sam shvatila da se reč odnosi (verovatno i kod nas u staro vreme) na ostrvo, malo kopno ;) Imali su Luzicki Srbi poznatu vlastelinsku porodicu Kopnik, najpoznatiji je Jaksa de Kopnick, i Nemci su snimili dokumentarac onjemu.Grad koji mu je pirpadao u srednjem veku bio je na ostrvu,utvrdjenje okruženo vodom, i zato je Jakša sa Kopnika;)

Mislim da ljudi kopne (propadaju od tuge i boli) jer su okruženi suzama, kao kopnik (ostrvo) vodom, pa ta voda stalno spira i roni obale.
Odlicno objasnjenje:)
Fala ti ko sreskoj nacelnici i nemoj da nas kuliras i izbegavas.

Back