SherriHill1
Početnik
- Poruka
- 2
Prijateljstvo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije naša reč, grejlorde, nego kombinacija rumunsko-vlaškog izraza za srpski izraz svirala.
Šezdesetih godina proslog veka na radio-emisijama neko je ubacio u upotrebu, svima se dopala tudjica i zamenila je dotadašnji naziv svirale.(napr. zapisan u 14.veku)
O Srebrena, pa ti si tuNije naša reč, grejlorde, nego kombinacija rumunsko-vlaškog izraza za srpski izraz svirala.
Šezdesetih godina proslog veka na radio-emisijama neko je ubacio u upotrebu, svima se dopala tudjica i zamenila je dotadašnji naziv svirale.(napr. zapisan u 14.veku)
O Srebrena, pa ti si tu
Nadjoh sinoc jednu predivnu rec Javljaju sinu u Beograd da hitne dodje jer njegova majka boluje i kopni
Da li ovo kopniti ima veze sa kopnom, zemljom, ja ne vidim tu nikakvu veze. Kad neko kopni, on se smanjuje, topi se ( kao sneg, led).
Odlicno objasnjenjeCao, Rajela, svrnem ponekad
Luzicki Srbi imaju izraz KOPNIK, prvo sam mislila da se odnosi na planinu koja u proleće kopni (otapa sneg..) a onda sam shvatila da se reč odnosi (verovatno i kod nas u staro vreme) na ostrvo, malo kopnoImali su Luzicki Srbi poznatu vlastelinsku porodicu Kopnik, najpoznatiji je Jaksa de Kopnick, i Nemci su snimili dokumentarac onjemu.Grad koji mu je pirpadao u srednjem veku bio je na ostrvu,utvrdjenje okruženo vodom, i zato je Jakša sa Kopnika
Mislim da ljudi kopne (propadaju od tuge i boli) jer su okruženi suzama, kao kopnik (ostrvo) vodom, pa ta voda stalno spira i roni obale.
Fina ova zadnja rec, al ja nemam pojma sta znaci, a i prva me podseca na neko mrsomudjenje.Целомудрије
Воздержаније
Послушаније
Молчаније