Najgori znak

• Začetnik teme Začetnik teme Veca1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja volim Vodolije
I one mene
Imam Sunce u 11.
I stvarno priskaču u pomoć
Doduše i vi Škorpije umete da se nađete u nevolji

Pa ovde dve osobe što skaču kada mi je potrebna i najmanja pomoć su Škorpije sa Mo u Vodoliji. z:) Divna i jako ljubazna stvorenja, jedna ima Ve na asc, a druga Ve0So. Poznajem još dve od kojih je jedna astrolog - So u Vagi, Mo u Vodoliji, i četvrta sa So u Jarcu. Izuzetno humana stvorenja i izuzetni prijatelji. I onda kažu Mo u aq hladan i bezosećajan...ma kako da ne.

Pa ovde dve osobe što skaču kada mi je potrebna i najmanja pomoć su Škorpije sa Mo u Vodoliji. z:) Divna i jako ljubazna stvorenja, jedna ima Ve na asc, a druga Ve0So. Poznajem još dve od kojih je jedna astrolog - So u Vagi, Mo u Vodoliji, i četvrta sa So u Jarcu. Izuzetno humana stvorenja i izuzetni prijatelji. I onda kažu Mo u aq hladan i bezosećajan...ma kako da ne.

Često loše iskustvo sa jednom osobom nesvesno izazove averziju prema celom znaku
Posebno kod onih koji se ne bave astrologijom
Pa i ja imam drage i omražene znakove
Ali ih to ne čini lošim
Samo meni nisu kompatibilne a i ja njima
A Vodolije su dobre al ne trpe stege
Mnogima to ne odgovara

Ne mislim da Mo u Vodoliji teže izražava emocije, nego baš naprotiv. To su ljudi koji na svakom koraku pokazuju ljubav i naklonost. Problem je jedino kada imaju posesivnog partnera koji bi sve to zadržao samo za sebe ali ne može. Mo u Vodoliji ne može da voli samo jednu osobu, on voli sve ljude. Ne plaši se emocija, plaši se hvatanja za gušu.

- - - - - - - - - -

Ja poznajem osobu sa kombinacijom koju Vi imate sto se tice Sun i Asc samo je Moon drugaciji i to je jedna jako pozrtvovana i odgovorna osoba.

Написано се поклапа са мојој личношћу.

- - - - - - - - - -

Moja kuma sa kojom sam nerazdvojna 30 godina je Jarac Rak Mesec u Vagi
Izuzetan umetnik
Ima zlatne ruke
Čak i od hrane napravi skulpture
Obe priznajemo jedna drugoj da samo ja nju i ona mene može bez frke da trpi

Пријатељ о коме говорим,а који има Сунце у Јарцу,Асцендент у Раку,и Мјесец у Раку, јесте човјек од ријечи.

Ima veze iako se meša sa generalisanjem.

Svaki znak ima svoje sedište ili idilu koju voli da radi. Škorpija nikada ne ide direktno već kruži do cilja, bilo da igra partiju šaha ili da priča sa nekim preko telefona za neku uslugu.

Vodoliji je potrebno da oseća da je ništa ne guši, a potreban joj je aktivan društveni život kako bi se osetila na svome. POnekad joj je jednostavno potreban Time-Out od svega.

Treba imati u vidu kvadratne situacije, dakle Venera koja predstavlja Zaljubljenost (da ne kažem ljubav pošto tu ima više stvari da se postavi) je vrlo česta u znaku Vodolije. Zaljubim-Odljubim princip. Zbog toga je ljudima sa Venerom u Vodoliji teže da pronađu pravog partnera, odnosno partnerku, jer Venera i Vodolija su kao parče zemlje u oblacima, nestvarni, retki i više su bajka. Ovakvoj Veneri nikada ne bi prijala strastvena ljubav, već proračunata, sa jasno definisanim emocijama i bez preteranog grljenja, ljubljenja, seksa. Štaviše, najbolje je ukoliko se ljubav bazira na putovanjima po svetu za ovakvu kombinaciju.

Mesec kao Mesec ne iskazuje sve emocije, već upravlja duševnim stanjem osobe koja prihvata informacije spoljašnjeg sveta ka sebi. Mars vlada aktivnim emocijama (naleti besa i sl), a Saturn vlada mržnjom (tamo gde nam je Saturn, često te osobe ne podnosimo ili imamo slabog uspeha sa istim).

Iz istog razloga, principijalno, Mars u Ribama nije dobra stvar.

Iako se govori samo o položaju Sunca, ponekad je i taj položaj veoma jak (pogotovo kod fiksnih znakova gde je najispoljeniji, a isto tako fiksni znaci imaju više tendencije ka egoizmu u vidu svojih postignutih životnih dela ili poznanstava).

Pozicije ostalih planeta su varijacije, ali ultimativno Sunce u natalu dolazi do izražaja kad-tad, osim ako nije baš ugušeno svim i svačim te se to ne može fino validovati sa astrološke lupe.

Iz tog razloga nije loše ponekad generalizovati, a uostalom to svako voli da radi (pa i astrolozi). Čak i to je astrološki korektno jer bez obzira koji znak bili uvek će postojati neko sa Suncem u kvadratu ko će nam jednostavno biti odbojan kao ličnost. To se ogleda u tome ko šta voli, ko kakve principe ima o životu i sl. Nekome je odbojan nečiji glasan smeh, nekome je odbojno nečije tiho pričanje, ali te stvari se mogu povezati sa Suncem u znaku. Kod nekoga pre, a kod nekoga kasnije.

Poslednja izmena:
Da, naziv teme nije adekvatan.

Saturn nije nužno mržnja, može biti prosto netrpeljivost, odbojnost. Imam Mo0Sa u 8. u nemirnom Ovnu i nisam osoba koja mrzi, ali majku teško podnosim kao i pse. Imam psa u kući ali ga ne primećujem, a majka je osoba koja mi je oličenje svega onoga što ne želim da budem. Očajavam svaki put kad u sebi osetim oblike njenog ponašanja ili kad neko drugi na to ukaže.

Apropo ovog Mo:

^ Pa i ja bih, realno. Nisam neko ko svojima okreće leđa ili im čini loše, samo mi nikada nisu bili podrška i čak su me unazadili. Morala sam sve sama. Volim ja njih kad smo daleko pa se čujemo telefonom. :)

Mozda si usvojen-a :p mora da te mnogi 'ne mirisu' zbog sopstvene sirove iskrenosti.
Heh, nisam usvojena, ja i brat smo kao blizanci, toliko upadljivo ličimo.
Da, ne mirišu me, ali nalazim ja sebi slične. Ko me ne miriše, ne mirišem ni ja njega.

Jel' jesam? :lb:

Ja uopšte ne podnosim svoju porodicu i uvek sam se pitala ko me je i zašto uvalio tu. To ne krijem, i njima sam rekla čak. Imam sco na Ic.
Мој Сатурн у Јарцу на Ic се побринуо за хармонију у породици. Функционишемо као здрава, стабилна заједница коју уједињују љубав и солидарност.

Poslednja izmena:
ˇ^^ Dakle, ume Saturn i nešto lepo da donese. :)

U prijateljima još nemam nikoga ko može da se pohvali normalnim roditeljima i porodičnom harmonijom. Uvek se iznenadim kada neko kaže da obožava svoje roditelje i da su mu najveća podrška i najbolji prijatelji. Počela sam da verujem da toga nema.

Poslednja izmena:
Mi se dobro slazemo,podrzavamo jedni druge ali smo vise kao najbolji prijatelji,takav odnos imamo.
Ali ja imam dobro postavljen stelijum u Jarcu kroz IV i V polje.
Благо теби, мој Сатурн је изрешетао асцендент (у квадратном односу је са подзнаком) у конјукцији је са Месецом, а мало је фалило да придави и мучену Венеру у Ваги.

ˇ^^ Dakle, ume Saturn i nešto lepo da donese. :)

U prijateljima još nemam nikoga ko može da se pohvali normalnim roditeljima i porodičnom harmonijom. Uvek se iznenadim kada neko kaže da obožava svoje roditelje i da su mu najveća podrška i najbolji prijatelji. Počela sam da verujem da toga nema.
Уме, ону идиличну хладноћу.
Кад се скупимо, тата, мама и ја и седнемо да причамо, осећа се нека загробно-тмурна атмосфера,
као да смо на парастосу, уопште се не чујем преко телефона када сам удаљен од њих, не осећам потребу да их назовем а и њима пукоше дипле да ми се обрате једино кад треба
нешто да се уради, онда дозивају на сав глас.

Poslednja izmena:
Pa dobro,ni moj Saturn ne cveta. Ima samo jedan aspekt a dispozitor je 6 planeta. Sa90Pl egz. Osetila sam samo jednom tranzit,kada je tranz.Sa legao na nat.Pl. Samo me he tad prodrmalo.

- - - - - - - - - -

Inace,volim ga :heart:

Мој Сатурн у Јарцу на Ic се побринуо за хармонију у породици. Функционишемо као здрава, стабилна заједница коју уједињују љубав и солидарност.

Sada već zvučiš kao Vučić :mrgreen: Tipično Saturnovski, politički rečeno.

Inače, Saturn IC mnogim mojim prijateljima donosi ogromne probleme sa dedama i babama, takođe probleme sa braćom i sestrama oko ostavinskih sporova. Ne valja nikako ako postoji razvod roditelja sa tim aspektom, pogotovo ako se dogodi u ranoj mladosti.

U Mundanoj astrologiji je takođe osnova za zemljotres, pored tranzita Urana.

Back