Najgore je biti prosečan

ја мислим да је најгоре не реализовати себе, односно свој несвесни потенцијал не учинити свесним и не реализовати га
мислим да је то најгоре и да је то пакао, остати раскомадан и некомплетан

Take a look at the word “devil.” It has both German and Greek origins and roughly translates as “diabolous,” which means “to pull apart and hurl” (dia-ballein).

ја мислим да је најгоре не реализовати себе, односно свој несвесни потенцијал не учинити свесним и не реализовати га
мислим да је то најгоре и да је то пакао, остати раскомадан и некомплетан

Take a look at the word “devil.” It has both German and Greek origins and roughly translates as “diabolous,” which means “to pull apart and hurl” (dia-ballein).

Samo spozna ko živi pakao! :sad2:

"Примјетих да се велеумни и прости сличе; њима се истина открива: велеумни је докуче умом, а прости срцем, љубављу. Средњи људи, никакви људи".

Људевит Вуличевић

"Примјетих да се велеумни и прости сличе; њима се истина открива: велеумни је докуче умом, а прости срцем, љубављу. Средњи људи, никакви људи".

Људевит Вуличевић
Dobro je što im se otkriva istina jer dobro je biti u zabludi. Znači li to da se prosečnima (70% populacije) ne otkriva nikakva istina i da nisu u zabludi?
Naravno da ne. Čija je istina onda prava? Svi imamo svoje istine i svi smo u zabludi ili ako se dogovorimo možemo reći da niko nije u zabludi.

Lako je biti duhovno iznad proseka kad imaš novca, kad si finansijski bar dostigao prosek ako ništa drugo. Ja bih sve dao da finansijski budem prosek u Srbiji, da imam za normalan kompjuter, izlazke, putovanja, lutanja, eksperimente. Ovako kad sam riba u plićaku mogu da se ložim na pustinjake i Zaratustre i Šopenahere i jedem kokice dok grejem papke ispred kompjutera.

Ne znam kako se neki ljudi ovde osećaju kad znaju da jedan bogati trinaestogodišnjak u danu prodje više nego oni za pet meseci. To su kapitalna životna pitanja. Ne možeš da odletiš iznad proseka ako si jajara u plićaku, treba imati sredstva i plivati u dubinama. Otisnuti se, kako se to već kaže.

Da bi postojao bilo kakav iskorak, prosek mora da postoji, nad prosecnost i pod prosecnost takodje mora da postoje, zajedno smo to svi mi, nekad podbacimo, a nekad prebacimo biti prosecan je mera...bas mi je drago da ima onih koji su uvek iznad proseka, sta bi i bez njih...

krecem u vojsku davne 2000te i jedan od "saveta" kojinsam dobio je bio
VIDECES PROSEK SRBIJE...a ja u tom momentu sebe smatram prosecnim covekom....baaaaam....koje otreznjenje je palo kad sam uvideo da sam iznad proseka :D
Treba da postoji prosek i nije najgore, sta vise uvek ima prostora da se izdigne covek samo ako zeli.

krecem u vojsku davne 2000te i jedan od "saveta" kojinsam dobio je bio
VIDECES PROSEK SRBIJE...a ja u tom momentu sebe smatram prosecnim covekom....baaaaam....koje otreznjenje je palo kad sam uvideo da sam iznad proseka :D
Treba da postoji prosek i nije najgore, sta vise uvek ima prostora da se izdigne covek samo ako zeli.

Бити просечан у војсци или на форуму су 2 попуно друга света и критеријума.

Da bi postojao bilo kakav iskorak, prosek mora da postoji, nad prosecnost i pod prosecnost takodje mora da postoje, zajedno smo to svi mi, nekad podbacimo, a nekad prebacimo biti prosecan je mera...bas mi je drago da ima onih koji su uvek iznad proseka, sta bi i bez njih...

То се у пол.социологији зове друштвена покретљивост.

Што је већа покретљивост - померање кроз сталеже, клер, класе...поткласе, суперкласе,...друштво је виталније, покретљивије, способније.

Учауреност, окамењеност, зацементираност привилегијама руинира, хендикепира и онеспособљава друштво више од ратова и катастрофа.

То се у пол.социологији зове друштвена покретљивост.

Што је већа покретљивост - померање кроз сталеже, клер, класе...поткласе, суперкласе,...друштво је виталније, покретљивије, способније.

Учауреност, окамењеност, зацементираност привилегијама руинира, хендикепира и онеспособљава друштво више од ратова и катастрофа.
Nemas ti pojma kako se sta zove, lupas kao svi monarhisticki nesposobni strucnjaci...postavljeni da unistavaju drzavu i maltretiraju narod pokazujuci misice....na nemocnima i sakrivanjem kada im neko podvikne.

Privilegovani mlatiša, nisam ja izmislio definiciju !

Društvena pokretljivost ili socijalna mobilnost je jedna od ključnih kategorija u sociologiji, koja označava kretanje pojedinaca i grupa među različitim pozicijama u društvu. Ona se ispoljava u tri oblika kao horizontalna, vertikalna i prostorna pokretljivost, koji se često javljaju uporedo jedan sa drugim.

Pa nisam ti ja kriv što je pokretljivost u mrtvim republikanskim strukturama skoro nulta. Bogati su sve nenormalno bogatiji, a sirotinja se proizvodi u prekarijat. Crkava vam republikanska strukura. Gotovo je.

volim lepu konstruktivnu diskusiju i kada me neko smatra manje vrednim iste.
Lako cu se ja povuci na pdf koji me se "ticu".
A moje poimanje filosofije je da nije sve u pitanjima da ima dosta istine i u odgovorima.
Obzirom da sam Ti naporan ... pozdravicu te i zelim svako dobro do sledece teme :D

p.s. samo izuzetno glupom coveku moze da se dogodi da mu bude dosadno. Dakle meni nije dosadno samo sirim vidike

Back