Najgore je biti prosečan

a otkud je adam znao da ne postoji veca sreca?
ne poznajem religije, stari zavet sam citao veoma malo, ali siguran sam da nije pojeo jabuku da bi bio nesrecan.

a da je coveku nesreca pomalo draga, to mislim.

Kad pročitaš Postanje videćeš da je Adamu nedvosmisleno naznačeno od strane Boga da mu drvo može doneti samo srannje.
u samom jedenju ploda postoji višestruka metaforičnost, mogu i temu o tome da otvorim, al ovde nije to poenta.

Osim boldovanog, ne slažem ni sa jednom jhedinom rečenicom:D...ali je analitički ( bez obzira na greške) i književni talenat neosporan.
Nešto kao pisac mračnog srca, Bukovski npr?

Nisam čitao Bukovskog i ne verujem da ću uskoro. To što se ne slažeš tvoja stvar, mišljenje je kao dupe, svako ga ima.

pa ček malo, čemu sad ova ničim izazvana digresija na gadove na samom kraju? hoćeš da kažeš da 'gadovi' nastaju od prosečnog nesrećnika kome su ambicije pretekle predispozicije pa traži lakši način da se izdigne iznad proseka ili kako?

Tekst je trebalo da bude malo duži, al' sam ga osakatio da ne bih naveo na smer kontrastiranja dobrog i lošeg već upravo orijentisanost na prosek.
Gadovi nikad ne nastaju od proseka, prosek nema kapacitet da bude gad jer je prosek.

definicija proseka ti promashena
nema neke razlike izmedju vecine idola I mediokriteta koji ih obozavaju

Jesu li isto mediokritet i prosek - u suštini ne jer prosek generalno nema negativnu konotaciju, on je statistička vrednost, mediokritet je negativan jer ukazuje na postojanje/nepostojanje nečega što se može nazvati differentia specifica mediokritetstva. Možemo i na tu stranu da poteramo.
Nisam definisao prosek nigde.

umetnost ne dolazi iz nas mi je samo kanalishemo, tama I patnja su preduslov za to

Ovo je pokazatelj da ne kapiraš umetnost nešto preterano.

- - - - - - - - - -

kad imaš 15 godina mnogo je kul verovati da si poseban, izvan prosečne gomile, zagaze tako neki u hipsteraj sve u cilju očuvanja svoje posebnosti.
a ipak, svi stremimo ga fiktivnoj srednjoj klasi, uprosečavamo se da bismo preživeli.

pitam ponovo, jel biti neposeban isto što i biti prosečan, odnosno biti poseban isto što i biti neprosečan?

svaki čovek ima neku svoju posebnost, ali niko od nas neće niti može da svakome posveti dovoljno pažnje da bi spoznao njegove posebnosti, već ga površinski posmatra. Iz takvog ugla posmatranja prosek i posebnost (iznadprosečnost) su antagonizmi, prosek je uklapanje u okvire koje sledi većina, iznadprosečnost (posebnost) spontano ili namerno izlaženje iz tih okvira. Prosek je ono što garantuje preživljavanje.

mediokritet= prosek
i ni jedno ni drugo od sinonima nema negativnu konotaciju
vecina ljudi to jesu
definicija proseka ti je u vrednovanju drushtveno istaknutih pojedinaca kao vanprosechnih pa a priori sve van toga spade u prosek i zudi za njima
britni spirs je prosek ma koliko istaknuta bila ko i gomila slichnih "idola"
a prosek uvek upravo i tezi proseku jer za bolje ne zna i nije
o umetnosti ne bi da komentarishem lol
ideja dolazi od spoljashnjih nadrazaja
misaoni process je samo konkretizacija onih sa sklonostima a umetnichko nadahnuce i kreativni potencijal koji se pretochen u delo je uvek koncentrisana patnja

smatraš li da društveno istaknut pojedinac ne može biti natprosečan
u svakom slučaju težnja proseka iz prvog posta ne nastaje zbog uviđanja proseka da je prosečan već zbog osećaja promašenosti koji doživljava živeći svoj prosečni život

eto kako ti znaš da je britni spirs prosek možda mnogo dobro radi ukrštene reči, možda je to njena natprosečna karakteristika kako kaže ova mesečeva lol

ja sam već na prvoj strani tražio da se dogovorimo kako da posmatramo šta je prosečno šta nije
jel prosek u svemu osim u jednoj stvari gde je bolji prosek ili natprosek
jel prosek u svemu osim u jednoj stvari gde je retard prosek ili ispodprosek
jel možemo posmatrati sve karakteristike kao kompleksnu strukturu koja se može vrednovati na opštoj skali

misaoni process je samo konkretizacija onih sa sklonostima a umetnichko nadahnuce i kreativni potencijal koji se pretochen u delo je uvek koncentrisana patnja

mislim da ni ti ne znaš šta si rekao ovde

ja znam sta sam rekao ne znam shta ti nije jasno
stvaranje nekog umetnichkog dela nije tehnichki postupak, on dolazi kasnije u obradi-inicijalna "kapisla" dolazi spolja a umetnik je medijum sa sklonostima da primljenu informaciju obradi.Te sklonosti su-melanholichna prroda,veca osecajnost,emotivna inteligencija, sklonost depresiji..itd.
ja ne znam za umetnika bez muka
i shta je za tebe onda prosek?ja sam prochitao samo prvi post
britni spirs je prosek jer u onome chime se bavi a zbog chega je istaknuta je prosechna
prosek ne smatra sebe promashenim...najhceshce
on uziva u svom stanju ili ga nije svestan a tezi istaknutima jer mu se tako kaze a ima slab karakter pa sve prihvata

a znam sta sam rekao ne znam shta ti nije jasno
stvaranje nekog umetnichkog dela nije tehnichki postupak, on dolazi kasnije u obradi-inicijalna "kapisla" dolazi spolja a umetnik je medijum sa sklonostima da primljenu informaciju obradi.Te sklonosti su-melanholichna prroda,veca osecajnost,emotivna inteligencija, sklonost depresiji..itd.
ja ne znam za umetnika bez muka

to što ti pričaš su i dalje "spoljašnji" pristupi, psihološki pristup običan, ne dotačinješ umetnost, unosiš pojam medijum iako ne navodiš između čega medijum uopšte.
tvoja priča je neka čudna mešavina platonizma i pozitivizma i nema veze s vezom.

i shta je za tebe onda prosek?ja sam prochitao samo prvi post
britni spirs je prosek jer u onome chime se bavi a zbog chega je istaknuta je prosechna
prosek ne smatra sebe promashenim...najhceshce
on uziva u svom stanju ili ga nije svestan a tezi istaknutima jer mu se tako kaze a ima slab karakter pa sve prihvata

evo ti ilustrativno šta je prosek

220px-Gaussian_Filter.svg.png

Ova ostala naklapanja je tvoja ideja projekcija kojoj si pridodao atribute koje smatraš adekvatnim, a ne realno stanje

Prosek je da ti odredjujes granicu prosecnosti. Interesantno da o proseku govore uvek oni koji misle da su iznad proseka, a u sustini se valjaju u proseku sa ostalim prosek(t)asima. ;)
Prosek ne postoji.

просек се мења,али под оваквим ЖИВОТНИМ ОКОЛНОСТИМА је скоро неизбежан:rtfm:

Poslednja izmena:
Ajde da I ja dodam nešto što bi moglo da doprinese boljem razumevanju kreiranja prosečnosti.

- Postoje dva najgrublja arhetipska čoveka a to su tabori ništavila i tabori dijabolika, koji se opet dele u klase I podklase. U toj staroj i drevnoj, mudroj pa i ezoterijskoj "nadnaučnoj" predstavi otpalog ljudskog roda od herojskog tipa mi koji smo involutivni naslednic i karikature iskrenog i stvarnog čoveka, ništavila su prosečnost, amorfnost, mediokretska, pa čak i "bezpolnost" sa minimumom balansirane volje i svesti. Ljudi nepokretačkog i mlitavog stave koji može da se savije, pod uslovom da ga hraniš i obezbediš mu prebivalište, je opet u globalističkoj produkcij. Ta tyv.Ništavila imaja više svojih podklasa koje su takođe (ne)ravnomerno / (ne)grupisano rasprostranjene i zastupljene su sredstvo dijabolika. (Za dijabolike je mnogo teže ovde na/o-pisati na bryinu klasifikaciju, jer su mnogo šareni i ranovrsni)

- Sobzirom na preopširnost teme i činjenica, napomenimo da je današnja globalna i svetska oligarhijska elita (velika većina) na žalost pripada mediokritetima, veoma (zabrinjavajuće) prosečene ne maštovite inteligencije, degenerisane vekovnim privilegijama. Šta im obezbeđuje da involucijom privređivanja "Goja" opstaju toliko dugo - odgovor je vrhunski i svetski dobro plaćeni inteligentni dijabolici.

---
Dakle po temi "najgore je biti prosečan" ne možemo reći da je najpravilnije sročena, jer (gore) ne odražava pravu istinu (ako je , a jeste oligarhija odvratno mentalno i fizički slaba), pa onda ako mi dozvoljavate da postavim kontra pitanje šta to održava mediokritete na samom vrhu svetske lestvice i zašto inteligentni dijabolici se ne pobune protiv kretenizovane elite?

Ne verujem da je u pitanju ogroman novac ni moć?
Ima Nešto što ne znamo zasada šta je To, što Superdijabolike drži na "dogovornoj" distanci od Superklase(Svetske elite)

--
Ja

Ajde da I ja dodam nešto što bi moglo da doprinese boljem razumevanju kreiranja prosečnosti.

- Sobzirom na preopširnost teme i činjenica, napomenimo da je današnja globalna i svetska oligarhijska elita (velika većina) na žalost pripada mediokritetima, veoma (zabrinjavajuće) prosečene ne maštovite inteligencije, degenerisane vekovnim privilegijama. Šta im obezbeđuje da involucijom privređivanja "Goja" opstaju toliko dugo - odgovor je vrhunski i svetski dobro plaćeni inteligentni dijabolici.

--
Ja

бесмислено је људе који управљају,манипулишу скоро целим човечанством називати медиокритетима
имају своје циљеве и осварују их :rtfm:
ти који се вама доимају као медиокритети нису ту СЛУЧАЈНО:hahaha:
знамо ли уопште шта значи реч"медиокритет":think:

normalno da ima ali danas je na kasichicu...a li ko smo mi da vrednujemo... sta da kazhemo za shvabe koji su dali napr. samo u muzici da ne spominjem imena, a na sta im danas lichi muzika :lol:

to je poshast u svetu koja je krenula sa prihvatanjem tzv. multikulturologije kao virusa naustrp tradicije i onda imamo prvoklasno smetje koje se drugim malim nacijama prodaje kao hepo kocka

Smeće postoji oduvek samo je razlika što je danas sve globalizovano pa možeš prodati smeće po višoj ceni.
To čuđenje nad šundom mi nikad nije bilo jasno. Postojanje šunda vidim kao najnužniju posledicu postojanja umetnosti uopšte, zapravo dimenzija u kojoj bi postojala samo dobra umetnost mi je totalno nezamisliva.

negde je kulturno da se podrigne posle ručka

a negde pa nije kulturno da se pita oš se iebemo

Ma to je forma, umesto 13m creva da imamo 33m creva , možda bi pri adekvatnoj ishrani doživljavali orgazam, a po lošoj ishrani preživljavali bolove pri urnebesnom podrigivanju

Ali to je forma,
Danas ljudi namerno podriguju, kao da imaju Alu u želucu...pa naravno da je neprirodno i odvratno, pa samim tim nekulturno,

Podrigni simpatično i spontano, možda ti neka predloži da se iebe sa tobom ...

Ma to je forma, umesto 13m creva da imamo 33m creva , možda bi pri adekvatnoj ishrani doživljavali orgazam, a po lošoj ishrani preživljavali bolove pri urnebesnom podrigivanju

Ali to je forma,
Danas ljudi namerno podriguju, kao da imaju Alu u želucu...pa naravno da je neprirodno i odvratno, pa samim tim nekulturno,

Podrigni simpatično i spontano, možda ti neka predloži da se iebe sa tobom ...

u nekoj minhenskoj kafani bi to zachinjeno josh ponekim prdezhom bilo znak visoke kulture :lol:

Back