Najbolji vic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žena dolazi kući i na vratima vidi natpis: - Prodaje se žena. Očuvana. Cijena: 5.000 kuna - Bijesna počinje vikati na muža: - Zar tako? Tako si me jeftino procijenio? - Pa zašto, ženo, cijena je realna. 60 kg žive vage po 50 kuna je 3.000, plus prsten na ruci 2.000, to ti je ukupno 5.000 kuna. - Dobro - kaže žena. Sutradan muž na vratima vidi natpis: - Prodaje se muž, drugi vlasnik, malo korišten. Cijena 5 kuna - - Tako ti meni? - bjesni muž. - Ja tebe procijenio na 5.000 a ti mene na samo 5 kuna! To je apsurdno! - Naprotiv - kaže žena. - Sve je u redu s izračunom. Dva jaja po1,5 kuna, to ti je 3 kune i 2 kune za ćevapčić!

Muji dosadno u izolaciji pa uzme telefon i nazove opštinu:
– ‘Alo, jel’ to opština?
Glas s druge strane odgovori nervozno:
– Je, šta trebate?
Mujo ispali:
– Ma ništa, dosadno mi je, ‘ajd mi ispričajte neki vic…
Službenik s druge strane poludi:
– Šta je vama, čovječe, ovo je opština, tu se radi, nema vremena za zajebanciju!
Mujo se odvali od smijeh:
– Bome, dobar, doobaar!

Ctp26uu.jpg

Odvede Mujo svoju Fatu na ručak. Stiže vruća čorba, Fata krene da srče, kad ono PLJASSS, Mujo joj opali šamar:
- ***** ti materina, seljančuro jedna, ne srči čorbu.
Sledećeg meseca, otišli oni opet na ručak, opet vruća čorba, Fata opet srče, opet PLJASSS – šamarčina:
- Pa jesam li ti rekao da ne srčeš?!
Posle mesec dana, opet sve isto i opet šamar:
- Majku ti tvoju, hoćeš li se više naučiti?
Posle toga, otišli oni opet na ručak, opet vruća čorba, Fata krene lagano da je jede bez srkanja. Mujo je gleda, pa joj opali opet šamarčinu. Pita ga ona:
- Pa što me sad udaraš, nisam srkala?
A Mujo joj odgovara:
- Kad se samo setim kako si srkala…

Izašli Mujo i Fata na spoj,pa poslije šetnje čaršijom svrate kod njega na piće.

Natočio Mujo rakijicu,popili oni,pa Mujo krene hvatati Fatu a ona mu zvizne šamarčinu:

-Budalo jedna nisam ti ja laka ženska da padam na ledja od jednog pića!

Mujo skrušeno upita:-Pa dobro šta ćemo sad?

-Fata slegnu ramenima:-Pa natoči još jednu

Policajac se iz noćne smjene vratio kući u 2 ujutro umjesto u 6. Polako se skinuo i uvukao u krevet. Žena nije spavala.
– “Dragi, imam užasnu glavobolju.”, reče: “Nisam spavala cijelu noć. Da li bi bio tako dobar da skokneš do dežurne ljekarne i doneseš mi aspirin?”
– “Naravno draga”, reče policajac i pipajući se odijene i ode po aspirin. Kada je došao u ljekarnu, ljekarnik ga čudno pogleda i upita:
– “Jeste li to vi Mujo, policajac iz susjedstva?”
– “Je, to sam ja”, odgovori Mujo.
– “Pa što ste danas u vatrogasnoj uniformi?”

Dopratio mladić Mujinu ćerku do zgrade i stali pred vrata da još malo prodivane. Stoje oni tako i mladić se nasloni na zgradu, pa reče:

• 'Ajde ga malo popu.ši, stare ti...

• Š'a ti je, jes' normalan, more neko naić' - kaže cura.

• Ma, brzo ćemo. Znam ja da i ti voliš da ga malo popušiš!

• Ma, volim. Nego, naić' će neko od komšija pa će vidit pa reć' babi. Bruka!

• Ma, jooj. Haj' stare ti, očas ću, za sekundu... - opet će on.

• Ma, nemoj! Rekla sam ti da neću sada - ne da se cura.

U tom se otvaraju vrata od zgrade i Mujina mlađa ćerka, sva raščupana, u spavaćici kaže:

• Rek'o je babo - ja l' da mu ga ti popušiš, il ja, il mater da sidje , samo nek' skine više ruku s interfona

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back