Najbolji TAXI u gradu

• Začetnik teme Začetnik teme stvt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
to je to:
Ti si potpuno u pravu. Znaš i sam koliko je ovaj naš posao napet i težak i sa čim se susrećemo, ovog ne znam lično ali sam se posle objavljene slike raspitao baš me interesovalo i kažem ti čim je okačio alfinu tablu posle dva dana su mu skinuli. Tvoj gazda je napravio lepe pare iznajmljivajući automobile taxistima koji su imali udese sa velikim havarijama možda je i ovaj imao tu muku ne znam.

Malo je tema otišla predaleko uvek je taxista na tapetu da je ovaj prevezao nekog povređenog hitno u bolnicu niko ga ne bi pljuvao, ja radim preko dana vozim auto star 3 godine i imao bi mnogo da napišem kakve se sve face voze i šta sve sebi dozvoljavaju, misle da mogu za 250 dinara da kupe nekog.
Ma mislim da nije tu nesto profitirao. Da se to isplatilo on bi i dalje to radio ali jbg pukla su kola. Kako i nece kad ih vozi i kurta i murta a i nije njihovo odrzavanje-razumes. U kom si ti udruzenju nisi rekao ? Jel si cuo da ce da puste ove sa liste cekanja ? Ja nocas cuo i nemogu da verujem. Kaze, tuzili drzavu i dobili spor. Cuo sam i da ce da se prica o nekom strajku ovih dana. Sta znas o tome ?

Imaš u današnjim novinama o tome, ja sam to znao još pre mesec-dva znam pravnika koji je drugar sa advokatom koji ih je zastupao pred V.sudom pa mi je on rekao da su dobili grad na sudu.
Ma sve je to politika mislim da od toga neće biti ništa,jer ovi su radili studiju za potrebe grada. Gradu je potrebno 4700 kola i tu bi trebalo da se završi priča, ovi su se pozivali na preduzetništvo i kako ne može država da brani građanima da otvaraju privatne firme itd...
Građani ne znaju da su to sve ljudi koji su uzeli otpremnine zadnjih par godina(privatizacija) i gde će ajde u taxi, lično mislim da nije u redu ali opet ko sam ja da se pitam.

Maxiss

sanja:
To je to i Jerotije, pa pisite slobodno, nije musterija uvek u pravu i cula sam sta vam se sve dogadja. Zasto ovde malo ne bi pisali o dogovodvstinama sa posla, ja sam cula razne, i sta se cuje i sta i ko se vidi... Sve je to zivot velegrada...

Najlakše je pisati i ogovarati nekoga nije pojenta života u tome.
Problem je u ljudima jer su mnogi zaboravili kulturu ponašanja, taxi vozilo je isto što neka prodavnica, banka pa kad uđeš kažeš svuda dobar dan i kažu ti dobar dan, od 10 vožnji bar četvoro uđe u kola i neumeju da budu kulturni a pritom hoće da ih taxista doveze najbrže, najkraće i ako može još da zapali cigaru bilo bi super.

Ima i onih koji bi da se usmrkaju [da povuku crtu u kolima]. Licno su me i to pitali ali jbg. Nocu se vozi druga struktura ljudi : pijanci, *****, kockari, narkomani.......ali ima i uglednih i normalnih musterija. Nije sve tako crno. I ja mislim da od ovoga sto su na sudu dobili nema nista. Pa i da bude, regulisace se nesto drugo. Puno njih je pooodavno zrelo za penziju, puno njih neplaca porez....itd. Dovoljno je da uz estetski pregled pocnu da traze potvrdu o izmirenom porezu i ODMAH ce otpasti cetvrtina. U to sam siguran 100 % i mislim da ce to jednom i da se iskristalise. Zasto ja da placam poreze i dazbine svakog meseca a ima onih koji nikada 1.dinar nisu dali a rade isto kao i ja. Pa to su za mene divljaci. Kad bi ovim "novim" taksistima postavili uslov da porez placaju unapred mesec za mesec jednoglasno bi prihvatili. Jel sam u pravu kolega ?

Ne znam šta da ti kažem gledao sam večeras studio B i kad vidim onog bradonju iz Žutog taxija muka mi je. Pa on i onaj Armuš primaju pare da bi kenjali po TV kao oni su za ovo ili ono, od kako on vodi žuti spali su na 150 kola. Biće svašta, opet će građani da nas pljuju od Utorka jer će grad biti blokiran. To sa porezom si u pravu mislim da će to da ide od 2008 ali ko zna, ako grad ustukne pred ovim problemom ne znam na šta će to da izađe jer su bar 1500 ljudi naterali da uzmu kredite da bi kupili bolja kola a sad će da puste još 1500 novih i to taxista koji ne znaju ništa.

Armus i Bjelic pojma nemaju. Oni imaju veze sa taksijem kao ja sa botanikom, mada ja pomalo i znam botaniku. Zuti su spali na 150 kola i imaju najjjjjgori vozni park a njihov "vodja" je predsednik sindikata :confused: Zao mi je sto ce gradjani da ispastaju u vreme dok budemo strajkovali ali nepostoji drugi nacin da sacuvamo ono od cega zivimo mi i nase porodice. Pozz

Drago mi je što vidim da se na netu pričao i ovome a još draže mi je kada vidim da taksisti koriste internet. Pročitao sam Vaše komentare o novim kolegama i želim da Vam objasnim o čemu se tu u stvari radi. Nije tačno da su svih 1500 lica stekli uslov za dobijanje taksi dozvole, već se radi o 381 licu koje je ispunilo sve uslove i ima uredno predat ZAHTEV ZA IZMENU KONAČNOG POJEDINAČNOG AKTA PO ODLUCI USTAVNOG SUDA SRBIJE ( isto kao i onih 86 koji su dobili taksi dozvole 2003 god. kada je Ustavni sud oborio C kategoriju i prebivalište na teritoriji grada ). Nevidim zašto Armuš i Bjelić prave toliku paniku pa ako ne sada, ti ljudi moraju biti kad tad upisani jer grad Beograd nemože dati nikakav drugačiji odgovor osim pozitivnog rešenja, jer ako se izda negativno rešenje taj koji ga potpiše moraće krivično da odgovara.
Armušu i Bjeliću bi bilo pametnije da se bore za veće penzije taksista koji jednoga dana odu u penziju, da se bore za taksiste koji su na bolovanju da svoja socijalna primanja dobijaju na vreme. Jedan od zahteva je bio i da se ukine odluka o euro 3 i euro 4 motoru, a do juče su ta ista gospoda zahtevala da euro 3 i euro 4 budu obavezni.
Svi ljudi koji čekaju taksi dozvolu (381) su već na ulici i rade. Šta je pamentije da plaćaju ili ne plaćaju porez?

A sto mene tj nas taksiste zanima dali oni placaju ili neplacaju porez ? To nek mozgaju oni koji su nadlezni za to. Cilj nam je da se nedozvoli izdavanje novih dozvola jer ionako treba da se skoro prepolovi i ovaj sadasnji broj. A za euro 3 ili 4 standard je isto pisana peticija da se ukine tj odlozi do 2012 god. To je van svake pameti jer, ta uredba je propisana SAMO za Beograd i nigde vise. U Pancevu recimo nije, mada svi dobro znamo da je tamo zagadjenost puta dva. To je napravljeno da bi neki prodavali svoja nova vozila taksistima [Skoda, Opel.....]

DA LI TAKSISTI MOGU DA IDU PROTIV OKRUZNOG, USTAVNOG I VRHOVNOG SUDA? PETICIJA ZA EURO 3i4 JE PISANA ALI NIJE BILA ODOBRENA OD GOSPODE ARMUSA I BJELICA JA LICNO PODRZAVAM VASU PETICIJU I PONAVLjAV DA VASU BORBU TREBA DA USMERITE NA DRUGU STRANU I DA NEDOZVOLITE DA SE DIZE PANIKA OKO 380 DOZVOLA, JER POSTOJE BITNIJE STVARI ZA KOJE TREBA DA SE BORITE A KOJE SE NE SPOMINjU U JAVNOSTI.

Panika je i za tih 380 vozila. Ako se njima dozvoli ulazak uci ce jos 1.000. Svi ce da tuze i svi ce da dobiju osim ako se nepromeni zakon. Treba da se smanji broj a ne da se povecava. A koje su to stvari za koje treba da se borimo a koje se nespominju u javnosti :confused:

njanjavlada:
Drago mi je što vidim da se na netu pričao i ovome a još draže mi je kada vidim da taksisti koriste internet.

Kako ovo da shvatim. Pohvalno ili cinično

Što se tiče poreza zašto bi se ja sekirao zbog toga ima ko prima platu za to, čak šta više trebalo bi oštrije da kontolišu, imam 4 drugara koji imaju dugovanje između 150000--350000

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back