najbolji bend ikada

Mislim da su Beatles-i najveci bend ikada, ne slusham ih, i ne volim ih neshto narochito, ali ne bi trebalo da budemo pristrasni shto se ovoga tiche (ovo se odnosi na odgovore koji pominju blind guardian, slipknot, morbid angel, acid bath, itd, itd, mislim gluposti). Iza Beatles-a bi trebalo da idu bendovi kao shto su Deep Purple, Pink Floyd, AC/DC, Queen, Led Zeppelin itd...Mislim, to su bendovi koji su stvarali istoriju muzike, i ne mogu u isti kosh sa njima da se stave "neki" Nightwish, Tool, i ostala bagra...Ipak tema ne glasi "Vash omiljeni bend"...

Mislim da su Beatles-i najveci bend ikada, ne slusham ih, i ne volim ih neshto narochito, ali ne bi trebalo da budemo pristrasni shto se ovoga tiche (ovo se odnosi na odgovore koji pominju blind guardian, slipknot, morbid angel, acid bath, itd, itd, mislim gluposti). Iza Beatles-a bi trebalo da idu bendovi kao shto su Deep Purple, Pink Floyd, AC/DC, Queen, Led Zeppelin itd...Mislim, to su bendovi koji su stvarali istoriju muzike, i ne mogu u isti kosh sa njima da se stave "neki" Nightwish, Tool, i ostala bagra...Ipak tema ne glasi "Vash omiljeni bend"...

pojma ti nemas decko... kakve veze ima stvaranje istorije sa najboljim bendom, pa sta ako su neki bendovi obelezili neko vreme, to ne znaci da ne postoji ni jedan bend mladji od 30god. koji moze da ih premasi.. najbolji bend podrazumeva savrsen spoj zvuka i texta.. tako da, nemoj da sudis necemu sto nikad nisi ni cuo...

pojma ti nemas decko... kakve veze ima stvaranje istorije sa najboljim bendom, pa sta ako su neki bendovi obelezili neko vreme, to ne znaci da ne postoji ni jedan bend mladji od 30god. koji moze da ih premasi.. najbolji bend podrazumeva savrsen spoj zvuka i texta.. tako da, nemoj da sudis necemu sto nikad nisi ni cuo...

Ti beshe napisa da je Tool najbolji?? Pa nema shta da prichamo vishe.

P.S. Chuo sam ja vishe od Tool-a nego shto ti imash...

Poslednja izmena:

Ja bi rekao da ti nemas pojma.Postoji nesto sto se zove kult,i kao takvi ti bendovi su obelezili jednu eru u razvoju muzike.Oni ce se slusati i za 100 godina,dok ce gomila danasnjih dobrih bendova samo uci i izaci kroz usi slusaocima.

A ti Vlado moras da povuces paralelu.Postoji nesto sto se zove objektivnost u muzici.Ti ako ne slusas death metal ne znaci da Morbid Angel nije dobar bend,stavise oni su u toj ekipi koja je bas u razvoju death metala bila prisutna i uticala na mnoge danasnje bendove,i na mnoge ce da utice.
Mayhem je izvrsio najveci uticaj na razvoj black metala,svaki pravac ima svog predstavnika a vidim ti se uhvatio iskljucivo za ono sto ti slusas,onda me ne cudi tvoja subjektivnost koja probija granice.

Ja bi rekao da ti nemas pojma.Postoji nesto sto se zove kult,i kao takvi ti bendovi su obelezili jednu eru u razvoju muzike.Oni ce se slusati i za 100 godina,dok ce gomila danasnjih dobrih bendova samo uci i izaci kroz usi slusaocima.

A ti Vlado moras da povuces paralelu.Postoji nesto sto se zove objektivnost u muzici.Ti ako ne slusas death metal ne znaci da Morbid Angel nije dobar bend,stavise oni su u toj ekipi koja je bas u razvoju death metala bila prisutna i uticala na mnoge danasnje bendove,i na mnoge ce da utice.
Mayhem je izvrsio najveci uticaj na razvoj black metala,svaki pravac ima svog predstavnika a vidim ti se uhvatio iskljucivo za ono sto ti slusas,onda me ne cudi tvoja subjektivnost koja probija granice.

Da li sam ja jbno rekao da je Morbid Angel losh ???!!!!!!!!!!!! Ili Tool, SOAD, Nightwish i ostali ???? Ali tema ne pita koji bend nije losh, nego koji je najbolji, i morash da se slozish da gore navedene ne mozemo da proglasimo za najbolje !!!!! Ja ne slusham ni Beatles-e, ni ACDC, ni Zeppelin, vec upravo SOAD, Tool, Nightwish (dobro Morbid Angel ne bash :) ), ali ne moram zato da ih proglasim najboljima !!!!

I da, zar ja upravo ne pokushavam da objasnim da moramo da budemo objektivni u ovakvim situacijama ?!!!

Poslednja izmena:
ponavljas isto sto i ovaj..... to bi mozda bilo tacno da se recimo radi o najuticajnijem bendu, a ne najboljem... ne postoji prostiji nacin da se objasn, al ne kapirate...

Lapsus u mom postu,ja postujem te prve hevi metal bendove iako ih ne slusam.E sad je sve stvar licnog izbora i afiniteta,SOAD je meni blacenje metala,kao i Slipknot i ostala kompanija.Opet ko voli nek izvoli,i s godinama covek spozna neke nove kvalitete u muzici...Ja eto slusam mnogo dobrih bendova ali nije to to,nije isti osecaj kao kad slusam Emperor iz devedesetih.Ne budi iste emocije.Novo je sve nekako sterilno...Moje misljenje

ponavljas isto sto i ovaj..... to bi mozda bilo tacno da se recimo radi o najuticajnijem bendu, a ne najboljem... ne postoji prostiji nacin da se objasn, al ne kapirate...

Upravo si ti onaj kome ne moze da se objasni. Jer, "najbolji" jedino i moze da se shvati kao "najuticajniji", jer otvarach ove teme drugachije nije naglasio. I kao shto sam vec rekao tema se ne zove "vash omiljeni bend" !!!!

Nisam ja ni rekao da su najbolji.Ja Mayhem organski ne podnosim jer je doslovno krs,oranje betona produkcija ali njihov uticaj ne moze da se ospori.Na to sam mislio.

pa znam da si to mislio:D ali ovde se ne radi o najuticajnijem nego o najboljem, a po meni tu ima velike razlike...

Upravo si ti onaj kome ne moze da se objasni. Jer, "najbolji" jedino i moze da se shvati kao "najuticajniji", jer otvarach ove teme drugachije nije naglasio. I kao shto sam vec rekao tema se ne zove "vash omiljeni bend" !!!!

pr. recimo Sex Pistolsi su verovatno jedan od najuticajnih punk bendova, ali ih to sigurno ne cini najboljim punk bendom...

pa znam da si to mislio:D ali ovde se ne radi o najuticajnijem nego o najboljem, a po meni tu ima velike razlike...

pr. recimo Sex Pistolsi su verovatno jedan od najuticajnih punk bendova, ali ih to sigurno ne cini najboljim punk bendom...

E sad vec govorimo argumentovano i razumno. Mada, ja govorim o uticaju na razvoj muzike, ne o uticaju na muzichku publiku (tipa, da li ce neko da seche vene zbog benda ili ne, itd). A na muzichki razvoj mogu da utichu samo najbolji bendovi.

thrash - slayer
black - hmmmm mozda dimmu al u melodic black a mayhem u old schoolu
doom-- anathema definitivno
gothic- hehe hebiete se svi Demether xD
power-Helloween
heavy -maiden ili priest
hard rock-AC/DC pa gnr
NU-Slipknot ostali su shranje a mOZda Soad xD
DEath-six feat under,cannibali,DEATH,
grincore-Napalm Death neponovljivi
punk-hehe mozda patka od stranih pennywise i dead kennedys
industrial-godflesh i rammstein

verovatno nemislim ovak al to mi sada pada na pamet

Pa Vlado oni mogu da budi osnivaci bilo cega al ipak neki bendoiv su prevazisli osnivace zanrova tako da su bolji mogu ovi da budu osnivaci koliko oce kad meni i mnogima je bojla muziak tog drugog benda...govorim uopsteno xD
dodo bi jos jedan death metal bend u moju listu.MORBID ANGEL

E sad vec govorimo argumentovano i razumno. Mada, ja govorim o uticaju na razvoj muzike, ne o uticaju na muzichku publiku (tipa, da li ce neko da seche vene zbog benda ili ne, itd). A na muzichki razvoj mogu da utichu samo najbolji bendovi.

ma kapiram ja tebe o cemu govoris i pokusavam to da ti objasnim... iako je ovo jedna izuzetno debilska tema kao i mnoge druge, naziv glasi najbolji, a meni jednostavno najbolji i najuticajniji nisu isto... u sustini i kod jednog i kod drugog ne moze da se odredi "prvi" ....da, tool mi je omiljena grupa, ali to ne znaci da sam ga naveo zbog toga, vec zato sto zaista smatram da je sklop muzike i texta idealan i bolji od vecine bendova za koje sam ikada cuo (vec stvar ukusa, koji moras da umesas da bi potpuno razumeo neku grupu i mogao da je okarakterises)... tako da, ne mogu nikako da se slozim da ucenik ne moze da premasi svog ucitelja, ako tako moze da se kaze...

Poslednja izmena:

Back