I Hrvati kažu da je ovaj bend iz Srbije najbolji u bivšoj Jugoslaviji

Ne znam koliko su Amerikanci zainteresovani za pesme o krvi koja se preliva kroz oblake od meda i slične stvari.
oprosti ali pričaš koješta
pa ako bi nešto ameri voleli to bi bio tekst pored svega ostalog
------------

Voda pada u tvoje oči boje meda
Ja sam dečak iz vode
Imam trag pod levom miškom
Na tvoje usne boje mesa
Spustiću kap svoje vode
Pustiću glas iz grla

Tvoje usne na meni
Tvoje ruke na meni
I guram nož među zube
I menjam oblik kao vidra
Nosim sablju oko bedra
Skupljam znoj sa čela
Na tvoje usne boje mesa
Spustiću kap svoje vode, vode

Ja sam dečak iz vode
Na tvoje usne boje mesa
Spustiću kap svoje vode
Pustiću glas iz grla

oprosti ali pričaš koješta
pa ako bi nešto ameri voleli to bi bio tekst pored svega ostalog
------------

Ja sam dečak iz vode
Na tvoje usne boje mesa
Spustiću kap svoje vode
Pustiću glas iz grla

Tvoje usne na meni
Tvoje ruke na meni
I guram nož među zube
I menjam oblik kao vidra
Nosim sablju oko bedra
Skupljam znoj sa čela
Na tvoje usne boje mesa
Spustiću kap svoje vode, vode

Ja sam dečak iz vode
Na tvoje usne boje mesa
Spustiću kap svoje vode
Pustiću glas iz grla

Oprosti, ali totalno si neobjektivan kao fan.

Ne zna se na koju stranu više ide tvoja neobjektivnost, da li to što misliš da bi već odavno zaglupljeni MTV Ameri 80ih bi se masovno ložili na bilo šta što liči na poeziju ili što misliš da su ovi stihovi nekakvo remek-delo.

EKV bi možda mogao Srce tamo da progura kao mali hit 80ih i to ako bi uradili pesmu više u nekom Dire Straits fazonu, Milan đuskao na bini sa trakom oko glave i seksi prataćim vokalima iza njega.

Kakve crne Oči boje meda, to jednostavno nije mejnstrim hit, ni blizu, ne znam u kakvoj iluziji ti živiš. Mogla bi dobro da prođe u Italiji ili Zapadnoj Nemačkoj, ali opet po nekim alternativnim krugovima i delimično po mejnstrim. Malo i u Engleskoj, ali oni su tamo već bili pretrpani i ničim se ovo specijalno ne izdvaja.

Pokušaj malo da razdvojiš to što si fan od realnosti. Naročito što to kod Amera 80ih ne bi bio hit, uopšte nije pljuvanje po pesmi ili bendu, često je u stvari sasvim suprotno.

evo našo sam..

dakle moja realna lista

Bora Đorđević, Riblja Čorba
Milan Mladenović EKV
Džoni Štulić, Azra
Goran Šepa Gale,Kerber
Žika Jelić, YU Grupa
Vlada Divljan, Idoli
Nele Karajlić (Zabranjeno Pušenje )
Dado Topić ( Time )
Goran Bregović ( Bijelo Dugme )
Radomir Mihailović Točak ( Smak )

a da je po mom ukusu bilo bi ovako:

Nikola Vranjković ( Blok Aut )
Čonta ( Pekinška Patka )
Golub ( Goblini )
Pop ( Ateist Rep )
Vuja ( KBO )
Skaki ( Trula Koalicija )
Boban ( Ritam Nereda )
Tusta ( Kud Idijoti )
Kosta ( Novembar )
Krsma ( Grupa JNA )

https://forum.krstarica.com/threads/10-frontmena-domace-rok-muzike-80-ih.1037923/#post-51458475

Oprosti, ali totalno si neobjektivan kao fan.

Ne zna se na koju stranu više ide tvoja neobjektivnost, da li to što misliš da bi već odavno zaglupljeni MTV Ameri 80ih bi se masovno ložili na bilo šta što liči na poeziju ili što misliš da su ovi stihovi nekakvo remek-delo.

EKV bi možda mogao Srce tamo da progura kao mali hit 80ih i to ako bi uradili pesmu više u nekom Dire Straits fazonu, Milan đuskao na bini sa trakom oko glave i seksi prataćim vokalima iza njega.

Kakve crne Oči boje meda, to jednostavno nije mejnstrim hit, ni blizu, ne znam u kakvoj iluziji ti živiš. Mogla bi dobro da prođe u Italiji ili Zapadnoj Nemačkoj, ali opet po nekim alternativnim krugovima i delimično po mejnstrim. Malo i u Engleskoj, ali oni su tamo već bili pretrpani i ničim se ovo specijalno ne izdvaja.

Pokušaj malo da razdvojiš to što si fan od realnosti. Naročito što to kod Amera 80ih ne bi bio hit, uopšte nije pljuvanje po pesmi ili bendu, često je u stvari sasvim suprotno.

stihovi i jesu remek delo

inače, smatraš da u americi samo gluposti prolaze ?

Ubacio bih tu i Billy Idola. Ne mozes ga kopirati.

Idol je dio britanskog punk pokreta a Sex Pistols su mu bili ogromna insipracija, ne samo muzicki vec i ideoloski.( meni licno jedan od najdrazih muzicara)
U ranim danima je bio dio punk zajednice i poznavao mnoge clanove britanske punk scene.

Bowiejev eksperimentalan pristup muzici , imidz i sposobnost da mijenja stilove ostavili su snazan utisak na Idola.
Idol je cesto isticao koliko mu je Bowie bio znacajan u oblikovanju njegovog umjetnickog identiteta.

Iako nije bio Punker Elvisov uticaj na Bilijev vizuelni identitet ( kozna jakna, frizura " bad boy " stav") bio je primjetan takodjer.

Da, voleli su da se drogiraju i otvaraju čakre i paralelne dimenzije u socijalističkom naniru poznavanja zapadnih trendova.
Postojala teorija zavere "da im to neko podmetnio" medjutim i drugi su se bavili muzikom a da ni alkohol nisu probali...
Problem je što su poruke pesama nihilističke....
A dobro, prije svega se radilo o jako muzicki talentovanim, jako inteligentnim ljudima, koji su bili razocarani cinjenicom da zive u jednoj vecinski primitivnoj sredini, jako im je tesko pao raspad Jugoslavije, navala nacionalizma kao alibija za kriminal, tj vidjeli su stvari koje mnogi nisu, sto su umjetnicki u jednoj mracnoj i introspektivnoj atmosferi docaravali, veliki uticaj na njih je imao Joy Divison i opet David Bowie, koji je napravio ogroman uticaj na cjelokupnu new wawe i art rock scenu.

Milan Mladenovic i Ian Curtis (pjevac JD) imali su slican, turoban lirski pristup.

Nije poenta u prodaji već u kvalitetu snimljenog. Lepa Brena bi onda ladno mogla sve da ih oduva il majkaceca
:mrgreen:
I " kvalitet" je relativna kategorija, jasno je da i danas " dzigera zavijaci, trezgarosi" zaradjuju mnogo vise od pop rock muzicara, sto naravno ne znaci da je ta muzika samim tim sto je slusa veci broj ljudi kvalitetnija od nekih drugih pravaca, i jasna je umjetnicka granica imedju prave umjetnosti i sunda.

Sa pojavom " Lepe Brene", glavnog zavijaca Sabana Saulica koji je izvrsio uticaj na mnogo kasnije zavijace, je ruralno stanovnistvo u SFRJ steklo primat, nasli su se u sredistu zbivanja,a takvi su kasnije nacionalizmom ( jer su primitivni) i razbili bivsu zajednicku drzavu.

Ali Fahreta Jahic prema svjedocenjima pokojnig Sase Popovica, kada ju je upoznao je slusala iskljucivo rock muziku, takav joj je bio i styling, nosila je koznjake, ali je Sasa sukladno vecoj zaradi preusmjerio na neke nove muzicke zanrove :D

Idol je dio britanskog punk pokreta a Sex Pistols su mu bili ogromna insipracija, ne samo muzicki vec i ideoloski.( meni licno jedan od najdrazih muzicara)
U ranim danima je bio dio punk zajednice i poznavao mnoge clanove britanske punk scene.

Bowiejev eksperimentalan pristup muzici , imidz i sposobnost da mijenja stilove ostavili su snazan utisak na Idola.
Idol je cesto isticao koliko mu je Bowie bio znacajan u oblikovanju njegovog umjetnickog identiteta.

Iako nije bio Punker Elvisov uticaj na Bilijev vizuelni identitet ( kozna jakna, frizura " bad boy " stav") bio je primjetan takodjer.
Da li bi njegove kasnije radove mogli nazvati pop rock?

A dobro, prije svega se radilo o jako muzicki talentovanim, jako inteligentnim ljudima, koji su bili razocarani cinjenicom da zive u jednoj vecinski primitivnoj sredini, jako im je tesko pao raspad Jugoslavije, navala nacionalizma kao alibija za kriminal, tj vidjeli su stvari koje mnogi nisu, sto su umjetnicki u jednoj mracnoj i introspektivnoj atmosferi docaravali, veliki uticaj na njih je imao Joy Divison i opet David Bowie, koji je napravio ogroman uticaj na cjelokupnu new wawe i art rock scenu.

Milan Mladenovic i Ian Curtis (pjevac JD) imali su slican, turoban lirski pristup.
Kakva god da je sredina tek ne treba raditi protiv sebe.
Sad ta primitivna stedina ispade pametnija.

Sviracki SMAK i Leb i Sol su najjaci bendovi .Kreativno EKV.

Za razliku od EKV svi bendovi samo kopiraju zapadnu pop rok scenu;EKV je imao svoj sopstveni stil .Zato je najveci bend svih vremena sa ovih prostora.
Bilo je na ovom kanalu puno ovakvih primera za EKV a što su ostala samo dva ne znam.
Evo primer 17 o originalnosti i sopstvenog stila EKV-a

Back