Mstislav
Legenda
- Poruka
- 74.154
Kakav bolan "Smak", pa 90% stanovnika danasnjih ex Ju prostora nisu ni culi za taj bend.
Svakako da nisu culi, ali su culi za Grand. Nije to do Smaka nego do tih sto to (ne)slusaju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kakav bolan "Smak", pa 90% stanovnika danasnjih ex Ju prostora nisu ni culi za taj bend.
Ja sam se iskreno naslusao muzike, dobre, i sam sam muzicki potkovan, apsolutni sam sluhista, Smak nije medju 20 ex Ju bandova ili individualnih izvodjaca, ni po cemu, ali svako naravno ima pravo na svoje misljenje i svoj muzicki ukus.Svakako da nisu culi, ali su culi za Grand. Nije to do Smaka nego do tih sto to (ne)slusaju.
Sasvim sigurno među prvih deseet, po nekim stvarima čak i broj jedan.EKV ima 10tak antologijskih pjesama, ali vecu paznju su budili svojim drustveno politickim stajalistima, nacinima zivota, odbijanjem da se uklope u malogradjanstinu, sirokim pogledima itd.
Po meni je EKV medju 10 najvecih jugoslovenskih bendova.
Smak je pored Leb i Sol imao najbolje svirace i pevaca, to niko ne moze da ospori.EKV je jedini bend koji moze da se ubroji kao svetska klasa po svojoj originalnosti.Svi ostali su provincijalci.Muzicari koji kopiraju .
Al u kuurcuUpitao sam GPT chat, po " njemu" koji su najslusaniji pop rock izvodjaci na ex Ju prostoru.
- Hari Mata Hari
Ti slusas " Mata Harija" unazad 10 godina, pojma nemas.Al u kuurcu
Smak jednostavno nema optimalno solidan broj " dobrih" pjesama da bi mogli da udju u izbor najboljih ex Ju bandova, sto opet ne mora da naznaci da u tom bandu nije bilo kvalitetnih muzicara, cak sta vise.Sasvim sigurno među prvih deseet, po nekim stvarima čak i broj jedan.
Jedna od stvari koje su meni zanimljive je što nisam video dobar EKV tribute band. Mislim da je od svih bendova, ako izuzmemo tehnički vanstandardni Smak pre svega zbog Točka, njihov stil je najteže "skinuti".
Drugo, nakon ovoliko godina, mogu reći da su mi više zvučali kao grandž nego kao novi val. Novi val je bio previše ritmičan za ono što je njihova muzika. Grandž sa svojim prelazima mi je mnogo bolja okolina za njihov zvuk
Mislim da Hari Mata Hari nema sta da trazi u top 50 bendova ex Yu....Ne volim ni Bijelo Dugme, ima boljih bosanskih bendova, kao sto su npr. Plavi Orkestar, Zabranjeno Pusenje, Divlje Jagode i naravno Indexi...Ti slusas " Mata Harija" unazad 10 godina, pojma nemas.
Mislim da Hari Mata Hari nema sta da trazi u top 50 bendova ex Yu....Ne volim ni Bijelo Dugme, ima boljih bosanskih bendova, kao sto su npr. Plavi Orkestar, Zabranjeno Pusenje, Divlje Jagode i naravno Indexi...
Mesas rok i pop. SMAK je rok grupa.Pa muzicki opus grupe " Hari mata Hari" i broj hitova je prije raspada Jugoslavije bio uveliko veci od Jagoda, Orkestra i Pusenja.
Nakon Indexa je doslo Dugme, nakon Dugmeta je grupa Hari Mata Hari bila najslusanija, grupa Merlin , Plavi i Orkestar, Bolero, Valentino itd su dosli poslije.
Pa naglasio sam da Smak kopira progresivni Rock Led Zeppelina, Depp Purplea, Black Sabbatha, Ekv post Punk u velikoj mjeri, mada ima pjesama koje nisu.Mesas rok i pop. SMAK je rok grupa.
Porediti Hari Mata Hari ,Plavi Orkestar i slicne sa SMAKom je smesno .To su sasvim dve razlicite vrste muzike koje sa rokom nemaju nikakve veze.Pa naglasio sam da Smak kopira progresivni Rock Led Zeppelina, Depp Purplea, Black Sabbatha, Ekv post Punk u velikoj mjeri, mada ima pjesama koje nisu.
Lepa Brena je demonstrirala neki etno pop folk zvuk, preteca danasnjeg " turbo folka", ko je nju slusao sam djecice koja pojma nema o zivotu, ja govorim o grupama i izvodjacima o kojima najveci pop rok kriticari imaju najvisa moguca misljenja.Lepa Brena je bila najslusanija ali muzicki kvalitet je nesto drugo.Ovde nije rec o najslusanijim nego o najboljim.
Oliver je bio vanserijski pjevac, daleko od toga da je bio recitator, naprotiv, mnogo izrazeniji vokal od Arsena Dedica, koji jeste imao razgovjetan bariton.Sto se zabavne muzike tice tu je medju najboljima svakako Bisera Veletanlic.
Ne bas puno popularna.
Sto se tice Olivera ,vise je recitator nego pevac.Skale su mu stereotipne.Nema iznenadjenja.
Vise se oslanjao na reci kao i Arsen Dedic .
Oliver je bio i danas je muzicka institucija...Sto se tice Olivera ,vise je recitator nego pevac.Skale su mu stereotipne.Nema iznenadjenja.
Vise se oslanjao na reci kao i Arsen Dedic .