Najbolje naselje za život u Beogradu.

MORNAR SA PUČINE

Aktivan član
Poruka
1.551
Ja sam u Mirijevu. Naselje je poprilično OK. Ima sve što je potrebno za normalno funkcionisanje. Posebno mi se sviđa, što je dobra povezanost linijama GSP, sa različitim delovima grada. Gde vi živite trenutno, a gde bi ste voleli? Šta vam trenutno smeta i ne odgovara? Mišljenja, iskustva,pa i predlozi za neka naselja...

To je subjektivno. Meni je Lion najlepse mesto na planeti, al osim sto je stvarno lep i dobro napravljen, tu sam i rodjen i odrastao, isao u jaslice, vrtic, osnovnu, gimnaziju a i dalje sam tu. Tako da ne znam da li je i objektivno, al kapiram da je jedno od boljih mesta u gradu.

Kada bih izuzeo njega, rekao bih mozda kod Kalisa u Tadeusa Koscuska (doduse sada Pjarona de Mondezira), Makedonska ili ispod malog Tasa u Ilije Garasanina. To su mi neka lepa mesta za zivot da kazemo....

Jabucki Rit, Vrbovsko, Dunavac... ili neko drugo sovhoz ex-PKB naselje.
Bus jednom na sat vremena, toliko do civilizacije, ima samo jedna prodavnica ispred koje se cuga pivo iz flase, te komarci u velikim kolicinama. Vreme kao da je stalo nekada davno.
Ja nije bih mogla u Beogradu da zivim, to skoro sigurno.
A zasto ne odabrati bar jedan fini mir daleko od buke ukoliko to mogucnosti dozvoljavaju (posao, skola..)?

Zanimljiv fenomen u Srba da zive u centru.

Jeste fenomen, jer se javni gradski transport u Beogradu los i zato svi gledaju da budu sto bilize centru.
Dok je na zapadu, gde je to daleko bolje odradjeno, obrnuto. Sirotinja i gastosi duginih boja zive u centru, u zgradama koje su neretko stare, dok oni koji su situirani zive u otmenim predgradjima gde ima daleko vise zelenila i mira.
Upravo tako.

Jeste fenomen, jer se javni gradski transport u Beogradu los i zato svi gledaju da budu sto bilize centru.
Dok je na zapadu, gde je to daleko bolje odradjeno, obrnuto. Sirotinja i gastosi duginih boja zive u centru, u zgradama koje su neretko stare, dok oni koji su situirani zive u otmenim predgradjima gde ima daleko vise zelenila i mira.
To možda prigradska naselja. Meni je prevoz odličan. Imam 27, 27E, pa 20, 46, 74, 79. Najjači su 27 i 27E. I zavisi gde ćeš, iskombinuješ linije.

Ne moras da budes mnogo dobro situiran da sebi obezbedis dom na nekoj mirnoj lokaciji (pisem o “zapadu”).
Cene nekretnina su prihvatljive (i nize od prestiznog BG na vodi i uopste u Beogradu). Gradovi su drugacije koncipirani.
Zivot funkcionise drugacije. Tako da je to sve neuporedivo.

Beograd je prenaseljen i danas prosto nemoguc za normalan zivot.

Ja sam u Mirijevu. Naselje je poprilično OK. Ima sve što je potrebno za normalno funkcionisanje. Posebno mi se sviđa, što je dobra povezanost linijama GSP, sa različitim delovima grada. Gde vi živite trenutno, a gde bi ste voleli? Šta vam trenutno smeta i ne odgovara? Mišljenja, iskustva,pa i predlozi za neka naselja...
Dobro je Mirijevo, pogotovo onaj gornji deo, oko OS Pavle Savic, tu je lepo gradjeno, planski, ima platana, parkova itd. Jedino sto me nervira sa Mirijevom je sto kad je guzva svi idu preko Mite Ruzica ili Milana Rakica, pa se napravi takav cep da ne moze da se prodje...Malo je ulaza i izlaza iz Mirijeva nekako...

Ne moras da budes mnogo dobro situiran da sebi obezbedis dom na nekoj mirnoj lokaciji (pisem o “zapadu”).
Cene nekretnina su prihvatljive (i nize od prestiznog BG na vodi i uopste u Beogradu). Gradovi su drugacije koncipirani.
Zivot funkcionise drugacije. Tako da je to sve neuporedivo.

Beograd je prenaseljen i danas prosto nemoguc za normalan zivot.

Ima i do toga da su te drzave ravnomernije regionalno razvijene, standard zivota i mogucnosti se ne razlikuju preterano, te zato i stanovnistvo provincije nema egzistencijalne potrebe da dolazi u glavni grad stalno.

Dobro je Mirijevo, pogotovo onaj gornji deo, oko OS Pavle Savic, tu je lepo gradjeno, planski, ima platana, parkova itd. Jedino sto me nervira sa Mirijevom je sto kad je guzva svi idu preko Mite Ruzica ili Milana Rakica, pa se napravi takav cep da ne moze da se prodje...Malo je ulaza i izlaza iz Mirijeva nekako...
Ja uvek idem donjim delom, preko Dragoslava Srejovića i Jovanke Radaković. I uvek je prohodno. Dok taj potez koji pominješ, u špicu je veoma haotičan. Jer bi svi iz bulevara da skrate i preko Mite Ružića, uđu u Mirijevo. A Milana Rakića je tek horor. Samo dve trake, pa se napravi duga kolona.

Back