Najbolje naselje za život u Beogradu.

Ja uvek idem donjim delom, preko Dragoslava Srejovića i Jovanke Radaković. I uvek je prohodno. Dok taj potez koji pominješ, u špicu je veoma haotičan. Jer bi svi iz bulevara da skrate i preko Mite Ružića, uđu u Mirijevo. A Milana Rakića je tek horor. Samo dve trake, pa se napravi duga kolona.
Naravno, ima i Višnjička, i Mirijevski bulevar. Ali to je kolo-naokolo.

Najružniji grad posle Tirane
A u kom si ti gradu? Ne slazem se sa tobom, meni je jedan od lepsih...a kad zadjem po drugim gradovima u Srbiji, 95% njih su sacuvaj me Boze nakaznosti, Banglades najobicniji...

kalis_20230709_194116.jpg

Ja volim više mirnija naselja i ne smeta mi ako je malo udaljeno od centra. Samo dobra povezanost gradskog prevoza. Nisam baš ni za strogi centar. Nekako je stalno buka, gužva, napeto. I svi prolaze tuda. I kurta i murta. Ali naravno, odem do centra da prošetam i vidim šta se dešava.
Код мене није бука, иако сам у центру... Зависи која улица је у питању.

А ван круга двојке сам, па је могуће наћи место за паркинг.

Код мене није бука, иако сам у центру... Зависи која улица је у питању.

А ван круга двојке сам, па је могуће наћи место за паркинг.
Pretpostavljam da si ispod Cara Dušana, ako si van kruga dvojke. Dole već ima mirnih uličica.

Da, hvata "ćošak" Mirijeva.

Brže stigneš do Trga iz Mirijeva nego iz NBG-a. Mirijevo ima manu, a to je što nema mesta za šetnje. Samo parkić i Zvezdarska šuma.
Nije baš da hvata ćošak. Prolazi Mirijevskim vencem. To je kroz centar naselja. Park, šetalište. E, tu si u pravu. Mirijevo nema, onaj pravi park, koji bi trebalo jedno veliko naselje da ima. Ima ovo neko šetalište kod škole Despot Stefan, ali se meni lično ne sviđa. Ali zelenila ima baš dosta, ako ništa. I relativno brzo se stigne do centra.

Nije baš da hvata ćošak. Prolazi Mirijevskim vencem. To je kroz centar naselja. Park, šetalište. E, tu si u pravu. Mirijevo nema, onaj pravi park, koji bi trebalo jedno veliko naselje da ima. Ima ovo neko šetalište kod škole Despot Stefan, ali se meni lično ne sviđa. Ali zelenila ima baš dosta, ako ništa. I relativno brzo se stigne do centra.
A ha, mislila sam da se penje uz VKZ ka Mite Ružića.

Taj park je kao korzo 😂

Meni se najviše sviđaju Banovo brdo,Bežanijska kosa i neki delovi Zemuna
Meni je to dobar izbor, naročito gornji delovi Banovog brda prema Košutnjaku, mada ima delova ispod Požeške koji mi se dopadaju, bliže Adi.
Bežanijska kosa je možda najprijatniji deo Novog Beograda za život. Zemun od keja preko Gardoša, Pregrevice i još nekih delova.

Bio sam jednom u Mirijevu da gledamo neki stan.. brdovito je i uske ulice.. sad ne znam koji je to tačno deo..
zato mi je Zemun super.. sve ravno i ok za vožnju... odmah pored autoputa
Mirijevo je uglavnom brdovito, ali ima i lepih delova. Matice srpske, Koste Nađa, Rableova.
Meni se na primer sviđa Golf naselje i onaj deo iznad bazena na Košutnjaku.Gde su kuće. Ono je TOP.

Back