Najbolja predstava je....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Opsada crkve Svetog Spasa"
rezija Kokan Mladenovic
Izvedba Narodno pozoriste-Sombor
remek delo, pogotovo kad procitas istoimenu knjigu Gorana Petrovica i skontas sta je Kokan uspeo da uradi. Savrseno. Predstava koja se ne odigrava na bini i u kojoj je i publika ucesnik. Gledala sam je nekoliko puta i opet bih.

"Kanjoš Macedonović" u režiji Vide Ognjenović, svojevremeno sa Žarkom Lauševićem u ulozi Kanjoša.
Gledala u Budvi, autentični događaji na autentičnim mestima (tri čina na tri mesta u Starom gradu).

i

svakako "Idiot" u režiji Steve Žigona u Narodnom pozorištu, sa Dugalićem i Žigonovom.

"Kanjoš Macedonović" u režiji Vide Ognjenović, svojevremeno sa Žarkom Lauševićem u ulozi Kanjoša.
Gledala u Budvi, autentični događaji na autentičnim mestima (tri čina na tri mesta u Starom gradu

i ja sam odusevljena tom predstavom,bila je pre dosta godina i to prvi cin u manastiru praskvica iznad svetog stefana,drugi cin(isli smo peske po mraku,put su nam obasjavali momci sa bakljama)bio je na kraljicinoj plazi u miloceru,a na treci cin koji je bio na pristanistu u starom gradu u budvi isli smo autobusom,mada su pricali da ce se ici brodom.dozivljaj koji cu pamtiti citav zivot.kasnije sam istu predstavu odgledala u srpskom narodnom,ali nije to,to.

Gledala u Budvi, autentični događaji na autentičnim mestima (tri čina na tri mesta u Starom gradu

i ja sam odusevljena tom predstavom,bila je pre dosta godina i to prvi cin u manastiru praskvica iznad svetog stefana,drugi cin(isli smo peske po mraku,put su nam obasjavali momci sa bakljama)bio je na kraljicinoj plazi u miloceru,a na treci cin koji je bio na pristanistu u starom gradu u budvi isli smo autobusom,mada su pricali da ce se ici brodom.dozivljaj koji cu pamtiti citav zivot.kasnije sam istu predstavu odgledala u srpskom narodnom,ali nije to,to.

Našla sam u Prosveti u K.Mihajlovoj knjigu "Kanjoš Macedonović", Vida Ognjenović, gde je prikazan komad. Košta oko 130 din, oduševila sam se, nasmejala, podsetila.Kao da sam ponovo gledala. :D

VELIKA DRAMA Sinise Kovacevica u Narodnom pozoristu je najbolja jer je zaista drama naseg naroda koja se ponavlja kroz istoriju.. uvek aktuelna.
Od mjuzikla to je Cigani lete u nebo i neznam da li je jos na repertoaru Ko to tamo peva u Narodnom pozoristu- muzicka predstava sa vrlo jakom muzikom Vokija Kostica i divnim scenskim pokretima.

Ja puno volim predstavu Dva mirisa ruze,pozorista na Terazijama.Jeste nesto starija ali ja je volim.

Ниси једина. :D Та представа се игра годинама, мислим једно 5 - 6 сезона и увек има своју публику, а има и оних
који су је гледали и десет пута.... Љиља и Бета су одличан тандем.

Ovo sto cu napisati je malo kontradiktorno. Preporucila bih svima da pogledaju predstavu Prometej u okovima. Predstava mi se ni malo nije dopala, ali ono sto zaista vredi videti je bravura Branislava Lecica. Po mom skromnom laickom misljenju trenutno najbolje uradjena njegova uloga, a igra cini mi se u vise od 10 predstava. Fenomenalno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back