- Poruka
- 20.280
pa u bukvalnom smislu nagoni su samo da jedeš, pijeješ, spavaš, imaš sex
ali želje i strasti postaju nagodi i nužde koje nas teraju da ih realizujemo i uživamo u njima
i primarni uzroci svog ljudskog zla
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa u bukvalnom smislu nagoni su samo da jedeš, pijeješ, spavaš, imaš sex
ali želje i strasti postaju nagodi i nužde koje nas teraju da ih realizujemo i uživamo u njima
cak i ako cu tim aktom unesreciti nekoliko drugih ljudi ..npr tvog oca tvoju majku sestru brata..decu eventualno ostaviti bez majke?
da. to niko ne računa. svako je slučaj za sebe. ti ćeš tu naći sreću u tom momentu. možda ćeš doživeti i kaznu, svetovnu ili višu ako veruješ, a možda i ne. i oni će doživeti svoju nesreću, ali i druge sreće i kompenzacije... ko zna
i primarni uzroci svog ljudskog zla
zivot je ne samo najvece nego i jedino istinsko blago koje imamo i samim tim je svetinja..
ja racunam..
sve dođe na svoje. prirodna ravnoteža. bilo bi besmisleno bez zla. da je sve prosto i bajkovito. ne i bili svesni ničega. ne bi iamli u čemu da se ogledamo
opet to ti i nije neki dokaz. Svejdno to ne objasnjava zasto zivotinje nemaju savest,a ljudi ih imaju i da li smo svi mi predatori ili ne?
da li postoji u svakom coveku mozda potisnuti nagon za ubijanjem koji bi mogao ponovo da se aktivira i da li bi svaki covek mogao to da uradi? Sta kaze psihologija o tome? Svestan sam da danas postoji religija,zakon,moral i sl gluposti ali da zamislimo da toga nema,da li bi svaka jedinka imala to u sebi bioloski? Zasto se pojavljuje savest kod ljudi?
Nagon za ubijanjem ne, ali nagon za zivotom da. Tako da bi psihicki zdrava, socijalizovana osoba ako se nadje u situaciji da joj je ugrozen zivot mogla da se i na takav nacin izbori za sopstveni opstanak.
Ubistvo je drustveno neprihvatljiv cin. Ali nije uvek bilo tako. Prica se da se i u nasim krajevima izvodilo ritualno ubistvo starih i ne produktivnih clanova zajednice tzv. lapot.
da li postoji u svakom coveku mozda potisnuti nagon za ubijanjem koji bi mogao ponovo da se aktivira i da li bi svaki covek mogao to da uradi? Sta kaze psihologija o tome? Svestan sam da danas postoji religija,zakon,moral i sl gluposti ali da zamislimo da toga nema,da li bi svaka jedinka imala to u sebi bioloski? Zasto se pojavljuje savest kod ljudi?
ali, zato su ljudi ubistvo zamenili suptilnijim nacinima uklanjanja onoga ko im smeta tj. ugrozava im opstanak na neki nacin. ne mora to biti bukvalno ugrozavanje zivota, vec npr. njihove pozicije ili uklanjanje onoga ko smeta da bi dosli do odredjene pozicije, a to je takodje neka vrsta borbe za opstanak.
znaci da ugrozavanje drugih zbog sebe nije nestalo i pored postojecih zakona, vec je preslo u visi oblik.
Nije pitanje savesti, već svesti.
savest je isto sto i svest tj komponenta svesti...Tako da ne pisi ono sto ne znas...
Opet nije isto. Savest oblikuju zakoni iz uvodnog posta, svest dobijamo rođenjem, savest ne.
Svest se ne dobija, svest se formira......Ljudska vrsta ima predispoziciju posedovanja svesti, ali takodje formira svest o necemu usled delovanja spoljasnje sredine....Kakvu svest je imao Tarzan??? Kao majmun,,,,,,Ali njegovo razlikovanje od majmuna je usled toga sto on poseduje predispoziciju da formira svest kao homo sapiens a majmuni nemaju tu mogucnost ili bar nemaju u meri u kojoj imaju ljudi....
Svest zavisi od inteligencije i jos nekih faktora...Svest se isto oblikuje kao i savest.....Savest je isto sto i svest, razlika je terminoloske prirode, tako da nema potrebe da se sad pravi nauka on necega sto vec postoji.....Savest ne moze da postoji bez svesti....Savest je deo svesti i ne treba je sad tu nesto odvojeno proucavati niti pricati o njoj a pogotovo traziti razliku izmedju savesti i svesti!
A POGOTOVO AKO JE NEKO NEOBRAZOVAN IZ TE OBLASTI, TACNIJE PSIHOLOGIJE...
AMA MENI NIJE JASNO ZASTO SVAKO NE ZNA DA ZUCNE IZ BILO KOJE NAUKE NISTA A SAMO IZ PSIHOLOGIJE SVI MISLE DA ZNAJU SVE I SVI MISLE DA SU PRESISALI SVO ZNANJE OVOG SVETA SAMO ZATO JER SU LJUDI A PSIHOLOGIJA JE NAUKA O PSIHICKOM ZIVOTU....

Znači, rođeni smo kao bezsvesna bića?
Bold 2: i ja se isto pitam...
Pa ti izgleda jesi....mada vidim i IQ ti manjka......
Ne mozes da diskutujes, argumentujes i opovrgavas sa logickim greskama......
Ne mozes da odseces ono sto ti se ne svidja a da ostavis ono sto ti se svidja i da to bude dokaz protiv mene.....
"Svest se ne dobija, svest se formira......Ljudska vrsta ima predispoziciju posedovanja svesti, ali takodje formira svest o necemu usled delovanja spoljasnje sredine..."
Ne mozes odavde nesto da podebljas a nesto da jednostavlno iseces i da iskopiras u novi post kao da sam samo ja to napisao i da iz toga izvuces retardirani zakljucak da smo rodjeni kao besvesna bica!
ZNACI OVO JE ZAKLJUCIVANJE TOTALNO POGRESNO....NEMAS POJMA O LOGICI KAO NAUCI....
Bold 2: i ja se isto pitam.
Vou, bravo sad si me kao zayebala, koristeci moju recenicu, sad kao ispalo ja ne znam nista iz psihologije....ahahhahahaha
Ne kaze se bold nego podebljano......Da si iole akademski nastrojena i da znas nesto ne bi kaljala srpsi jezik i kulturi primejujuci anglosaksonizme....Za 50 godina pricacemo neku mutagenu idiotsku verziju englesko srpskog kao Hrvati - Parti, frendica, ivent itd.....
Pod 2 - Kada se isto pitas zasto onda postujes?? Ni ja ne idem po forumima gde stomatolozi objasnjavaju kako nastaje karijes i ne petljam se dal je bela plomba ista kao i crna i ne dokazujem i ne tvrdim svoje gluposti a nikad nisam ni usao na stomatoloski fakultet ......
Ovo je moja struka i ja iz ove oblasti imam akademsku diplomu...A sta ti imas..kakvo ti uverenje imas...sta si ti postigla.......NISTA....
Znači, rođeni smo kao bezsvesna bića
Ne kaze se bezsvesna bica , kaze se besvesna bica usled gubljenja suglasnika, ili se moze reci bica bez svesti......
Eto toliko i o tvojoj gramatici sto sve potvrdjuje tvoj opsti nivo.....