Nadarenost za programiranje

• Začetnik teme Začetnik teme Nona2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li treba biti nadaren za programiranje?

• Da- moras imati talenat.

glasova: 7 43,8%
  • Ne- svako moze da nauci da programira.

glasova: 9 56,3%

• Ukupno glasova
    16
to je samo teoretski nesto na faksu pricao profa :D
Бушене картице, бушене траке... а онда они огромантни флопи дискићи од 8 инча, па 5 и 1/4, па мале тврде дискетице... (да прескочимо крчање с касетофона)... :mrgreen:

e da..sad me seti kad spomene faks...kako da zaboravim apt
na masinskom fakultetu za kretanje cnc i numericki upravljane glodalice :D
Мазутар? (тако смо зајебавали колеге са машинства) :lol:
Успут, и данас имаш самоградњи нпр. за уклесавање на споменике, набуџени плотер, ручни рад и удриииии... :mrgreen:

koga zanima da baci pogled kako APT izgleda :D

u prioncipu je jednostavan, ali psotoji caka kad glodalica ulazi u zljeb koji je istesirine kao i sama glodalica..zbog togase padalo, profa nije hteo da objasni foru :D
Је л то очекивао да НАДАРЕНИ провале фору илисте ишли на тестове којекаквих интелигенција? :mrgreen:

Бушене картице, бушене траке... а онда оне огромантни флопи дискићи од 8 инча, па 5 и 1/4, па мале тврде дискетице... (да прескочимо крчање с касетофона)... :mrgreen:
HDD je bio jezivo skup. Ko je imao PC 80ih sa HDD taj je bio bogatun i imao vezu da to uveze... ja sam imao 1986 3" disketu na CPC6128.
Brate koje je to bilo oslobodjenje u odnosu na kasete :P

HDD je bio jezivo skup. Ko je imao PC 80ih sa HDD taj je bio bogatun i imao vezu da to uveze... ja sam imao 1986 3" disketu na CPC6128.
Brate koje je to bilo oslobodjenje u odnosu na kasete :P
Мој први Атари имао је чак 1 мегабајт РАМ-а. Их, ту си мого да се башкариш, разбацујеш меморијом... :mrgreen:

Дозвољавам, али уваљивали су своје касетофоне уз рачунаре. :tongue2:
ali je zato spektrum imao prednost bas zbog tog krcanja..secam se bila je neka radio emisija o kompjuterima koju je vodio cuveni pokojni zoran modli
i na kraju emisije kazu..a sad cemo da pustimo igricu i ti pritisnes record na kasetofonu i downloadujes igricu :D
zaceci piraterije :rotf:

ali je zato spektrum imao prednost bas zbog tog krcanja..secam se bila je neka radio emisija o kompjuterima koju je vodio cuveni pokojni zoran modli
i na kraju emisije kazu..a sad cemo da pustimo igricu i ti pritisnes record na kasetofonu i downloadujes igricu :D
zaceci piraterije :rotf:
Да бре, пиратерија у етру! Слушаш како је добра игрица док је снимаш... :lol:
А Спектрум је имао још једну сјајну особину, кад нешто забрљаш, извадиш му тастер (гумени) обришеш шта си на папиру закрмачио, па га вратиш. :mrgreen:

ja sam se drzao amige 500 :D
Је л оно нека Амига изашла са 2 процесора? Ту сам видио одличан вирус који истовремено покреће оба процесора (што није предвиђено, ради или један, или други), што вуче више струје и... буууууууум... Пожар! :mrgreen:
Е, да... стара добра времена у којима су и вируси били озбиљни, а не ово данас, само досадно ко комарци...

Е, да... стара добра времена у којима су и вируси били озбиљни, а не ово данас, само досадно ко комарци...
ima onaj virus koji se aktivira nedeljom..ti ukljucis komp i pojavi ti se obavestenje..nedelja je, dan za odmor, pusti me da se odmaram i ugasi komp :rotf:
ostalim danima je normalno radio :D

Ja sam imao matricni sa paralelnim interfejsom, al nisam imao adapter za amstrad pa sam zicu na zicu lemio na amstradov interfejs :p
to su bila vremena..kad pogledam, koliko su kompjterski casopisi iz tog vremena bili ozbiljniji .. mala skola ovog..mala skola onog.. ma loodilo

sad samo rade recenzije ploca, procesora, grafickih kartica..nema nista da se nauci

amiga 500 i matricni stampac..brate... to je bilo stogod u to vreme
У ормару имам и тог Атарија и НЕЦ-ову матричну звјерину од штампача... Кроз њега је прошло километара папира више него пређу неки аутобуси... Још увијек ради. :lol:
Жао ми једино силних битмапираних фонтова које сам правио... стоје на дискетици и наравно, не служе ничему. :(

to su bila vremena..kad pogledam, koliko su kompjterski casopisi iz tog vremena bili ozbiljniji .. mala skola ovog..mala skola onog.. ma loodilo

sad samo rade recenzije ploca, procesora, grafickih kartica..nema nista da se nauci
Па бре састављала се Галаксија, еј! У оно вријеме, самоградња рачунара! Мало ли је?

Back