- Poruka
- 132.144
i iskreno..zaista pomaze.. bas puno ideja i resenja sam smislio u setnjama.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To programiranje se brate mistifikuje kao da je to tajna univerzuma koju samo pojedinci razumeju.
Pa nisu to jezici kao srpski, nemacki, engleski. Sad cu nekog sigurno iznervirati sa pogresnim objasnjenjem, ali programski jezicu si nista drugo do skup metoda i funkcija koje ili ti pises ili pozivas vec napisano iz raznih biblioteka.zaboravljas programske JEZIKE
Pa nisu to jezici kao srpski, nemacki, engleski.
ma ozbiljno ja sam bas planirala da ih "progovorim"Ништа није контра логике ако онај ко објашњава то уради како треба. Можда знак једнакости није најсретније изабран, али свакако суштина је у томе да у програмирању „=” не треба увијек читати као „једнако”, него у случајевима као наведени (i= i+1) знак „=” треба читати као „постаје”. Дакле, i= i+1 треба читати као: i ПОСТАЈЕ i+1 или, ако треба још детаљније, онда овако: НОВА вриједност i ПОСТАЈЕ стара вриједност i увећана за 1. Кад се тако објасни, све јасно и све логично.Neke stvari su kontra normalnoj logici kao npr i = i+ 1 sto ces videti cesto u programiranju.
Ima i mašinski jezik, tj asembler, gde nema prevođenja...Iza svega stoji cisto "prevodjenje" instrukcija.
U C == znaci jednako a = znaci dodeljivanje. U Pascalu := znaci dodeljivanje a = jednako.Ништа није контра логике ако онај ко објашњава то уради како треба. Можда знак једнакости није најсретније изабран, али свакако суштина је у томе да у програмирању „=” не треба увијек читати као „једнако”, него у случајевима као наведени (i= i+1) знак „=” треба читати као „постаје”. Дакле, i= i+1 треба читати као: i ПОСТАЈЕ i+1 или, ако треба још детаљније, онда овако: НОВА вриједност i ПОСТАЈЕ стара вриједност i увећана за 1. Кад се тако објасни, све јасно и све логично.

Sta znaci === ?kotlin ima i
===
i
!== sto je suprotno![]()
Наравно, многи програмски језици праве ту разлику, само хтједох рећи да i= i+1 НИЈЕ нелогично ако се правилно објасни.U C == znaci jednako a = znaci dodeljivanje. U Pascalu := znaci dodeljivanje a = jednako.
Pa dodeljivanje, ne provera dal je jednako. Prvo se nauci koncept variabli i konstanti u imperativnom jeziku.Наравно, многи програмски језици праве ту разлику, само хтједох рећи да i= i+1 НИЈЕ нелогично ако се правилно објасни.
Ah === proverava i tip mora biti isti da bi bilo jednako.
Дакле, i= i+1 треба читати као: i ПОСТАЈЕ i+1 или, ако треба још детаљније, онда овако: НОВА вриједност i ПОСТАЈЕ стара вриједност i увећана за 1. Кад се тако објасни, све јасно и све логично.

To je C uveo da bi sto vise licio na asemblera zasto jednostavno ne stavis i++?![]()

Да оном коме i= i+1 изгледа нелогично то објасним тако што ћу ставити i++? Могу пробати једном, ал онда шамар намијењен мени да преусмјерим на тебе.a zasto jednostavno ne stavis i++?![]()

Само уз фортран помени још и бушене картице...zato ja nikad nisam ucio C
ali stvarno
basic, fortran, kobol, java i sad kotlin

Busene kartice su 70e. Prvi terminal u SFRJ je dosao 1976.Само уз фортран помени још и бушене картице...![]()