Nadarenost za programiranje

• Začetnik teme Začetnik teme Nona2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li treba biti nadaren za programiranje?

• Da- moras imati talenat.

glasova: 7 43,8%
  • Ne- svako moze da nauci da programira.

glasova: 9 56,3%

• Ukupno glasova
    16
Druze, to mozete da pricate neke floskule nekom ko nema veze sta je binarni, decimalni i heksadecimalni sistem.
Nekome ko nije nikada radio sa C++, turbo c i pythonom i ko ne zna sta je asembler. Znam i da pretvaram iz jednog sistema u drugi, osi model, sabnetovanje koji je tip mreze, koliko hostova i mreza moze da ima, znam vise jezika do OOP , a poznajem i operativne sisteme klijentske i serverske i ucio sam i elektroniku (OR, exor, nor. nili, ili kola...) u srednjoj skoli tako da pustite me mistifikacije.
Mogu da kazem da posedujem odredjeni nivo znanja da imam predstavu sta je programiranje i it.

Ti pises instrukcije u visem jeziku nizem jeziku asembleru koji to posle pretvara u 0 i 1 zato manje kenjajte da ste mnogo pametni. Masinski jezici, ***** palac. Mozes misliti nauke...

zaboravljas programske JEZIKE
Pa nisu to jezici kao srpski, nemacki, engleski. Sad cu nekog sigurno iznervirati sa pogresnim objasnjenjem, ali programski jezicu si nista drugo do skup metoda i funkcija koje ili ti pises ili pozivas vec napisano iz raznih biblioteka.
Ovo sto si ucila iz html i css veze nema sa onim sto ces uciti kad dodjes do JavaScript-a. U programiranju ima dosta matematike, to ne znaci da treba da budes doktor matisha osim ako ne planiras da pravis neke programe gde se zahteva taj nivo znanja. Za vecinu stvari ce ti trebati neko znanje matematike kao sto si imala u srednjoj skoli ako si ucila gimnaziju ili neki 4 stepen u srednjoj tenickoj skoli. Hvala bogu danas svaki koncept je objasnjen na internetu.
Neke stvari su kontra normalnoj logici kao npr i = i+ 1 sto ces videti cesto u programiranju. Matrice i nizovi su takodje jako bitni koncepti u programiranju zbog raznih lista i recnika koje ces morati da koristis. Ne postoji nacin da se to izbegne u programiranju da ne ucis. onda ces videti koliko je bitna matematika.

Pa nisu to jezici kao srpski, nemacki, engleski.
:mrgreen: ma ozbiljno ja sam bas planirala da ih "progovorim"

evo ti definicija da se ne gadjas:

A programming language is any set of rules that converts strings, or graphical program elements in the case of visual programming languages, to various kinds of machine code output.Programming languages are one kind of computer language, and are used in computer programming to implement algorithms.
Most programming languages consist of instructions for computers..... Many programming languages are written in an imperative form (i.e., as a sequence of operations to perform) while other languages use the declarative form (i.e. the desired result is specified, not how to achieve it).
The description of a programming language is usually split into the two components of syntax (form) and semantics (meaning), which are usually defined by a formal language.

Iza svega stoji cisto "prevodjenje" instrukcija.
Cak i kad izvrsavas matematicke radnje to radis koristeci logiku koju koristis kad prevodis .....Kad dodajes funkcije- "prevodis"/ pises "jezikom" koji racunar razume.......

Neke stvari su kontra normalnoj logici kao npr i = i+ 1 sto ces videti cesto u programiranju.
Ништа није контра логике ако онај ко објашњава то уради како треба. Можда знак једнакости није најсретније изабран, али свакако суштина је у томе да у програмирању „=” не треба увијек читати као „једнако”, него у случајевима као наведени (i= i+1) знак „=” треба читати као „постаје”. Дакле, i= i+1 треба читати као: i ПОСТАЈЕ i+1 или, ако треба још детаљније, онда овако: НОВА вриједност i ПОСТАЈЕ стара вриједност i увећана за 1. Кад се тако објасни, све јасно и све логично.

Ништа није контра логике ако онај ко објашњава то уради како треба. Можда знак једнакости није најсретније изабран, али свакако суштина је у томе да у програмирању „=” не треба увијек читати као „једнако”, него у случајевима као наведени (i= i+1) знак „=” треба читати као „постаје”. Дакле, i= i+1 треба читати као: i ПОСТАЈЕ i+1 или, ако треба још детаљније, онда овако: НОВА вриједност i ПОСТАЈЕ стара вриједност i увећана за 1. Кад се тако објасни, све јасно и све логично.
U C == znaci jednako a = znaci dodeljivanje. U Pascalu := znaci dodeljivanje a = jednako.

Дакле, i= i+1 треба читати као: i ПОСТАЈЕ i+1 или, ако треба још детаљније, онда овако: НОВА вриједност i ПОСТАЈЕ стара вриједност i увећана за 1. Кад се тако објасни, све јасно и све логично.

a zasto jednostavno ne stavis i++? :kez:

nona kad dodje i vidi sta smo ispisali i sta sve mora da uci :D

Season 5 Fainting GIF by Living Single

Back