Nadarenost za programiranje

• Začetnik teme Začetnik teme Nona2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li treba biti nadaren za programiranje?

• Da- moras imati talenat.

glasova: 7 43,8%
  • Ne- svako moze da nauci da programira.

glasova: 9 56,3%

• Ukupno glasova
    16
Па ко жели посветиће томе одређено време и научиће.
Fora je u tome, da ljudi misle da je to lako, pa odustanu. Samo im uzimaju pare IT akademija i ini... kao 6 meseci do velike plate i slično...
a plata je oko soma i po, za sadašnje uslove nije više nešto, kad možeš i sa nekim lakšim zanimanjem da zaradiš toliko...
ponavljam nama plaćaju soma evra da nađemo nekog ko zna... gde si to video u drugim zanimanjima?

Što sam ja onda učio programiranju ove sa fakultetom i doktore nauka Čp
Зато што нису знали програмирање?

ponavljam nama plaćaju soma evra da nađemo nekog ko zna... gde si to video u drugim zanimanjima?
То није зато што сте надарени, већ зато што је програмер ново занимање и тренутно је дефицитарно.

Fora je u tome, da ljudi misle da je to lako, pa odustanu. Samo im uzimaju pare IT akademija i ini... kao 6 meseci do velike plate i slično...
a plata je oko soma i po, za sadašnje uslove nije više nešto, kad možeš i sa nekim lakšim zanimanjem da zaradiš toliko...
Ја да видим себе у томе, пре бих ишао на приватну праксу код неког налик теби, него на те академије које су превара. Боље платиш провереног програмера. Да, то сам чуо, доста људи одустане јер не може за пар месеци да се научи. Позната ми је тематика. Ако мене питаш, ок је то кинта за Србију. Ако са сома ипо евра не можеш месец да прегураш онда јбг. Немаш да се бахатиш сад не знам како, али пристојно да изгураш месец можеш.

Tek od skora možeš na faksu da naučiš programiranje, a i oni što uče ako ne uče dodatno van faksa nisu dobri...
u principu možeš da naučiš osnove, pa si bolji od nekog kursadžije, ali to je dovoljno samo za početak...

Звучи као рад и стицање искуства у свакој другој делатности.

Ја да видим себе у томе, пре бих ишао на приватну праксу код неког налик теби, него на те академије које су превара. Боље платиш провереног програмера. Да, то сам чуо, доста људи одустане јер не може за пар месеци да се научи. Позната ми је тематика. Ако мене питаш, ок је то кинта за Србију. Ако са сома ипо евра не можеш месец да прегураш онда јбг. Немаш да се бахатиш сад не знам како, али пристојно да изгураш месец можеш.
Možeš ako nemaš porodicu. Evo žena ima skoro pa minimalac, i moja plata praktično pokriva sve, uštedimo nešto malo oko 500 evra mesečno,
taman za letovanje i nenadane troškove...

То није зато што сте надарени, већ зато што је програмер ново занимање и тренутно је дефицитарно.
Nije novo zanimanje, nego nema dovoljno interesovanja... interesovanje se pojačalo tek od skora, kada su počeli
da reklamiraju u medijima... no da lako može da se nađe čovek koji zna, ne bi im padalo na pamet da za to plaćaju...

Nije novo zanimanje, nego nema dovoljno interesovanja... interesovanje se pojačalo tek od skora, kada su počeli
da reklamiraju u medijima... no da lako može da se nađe čovek koji zna, ne bi im padalo na pamet da za to plaćaju...

Наравно да је ново занимање.

Обућара, пекара, лекара и апотекара има вековима. Пилота има 100 година, војника и полицајаца вековима итд..итд... и одувек је иста потражња за обућарима пекарима, месарима, војницима, полицајцима и лекарима.

Програмирање је ново занимање, а потражња расте геометријском прогресијом.

Не знам зашто инсистираш око програмера који "знају"?

Програмерске фирме данас примају и шаком и капом и кусо и репато.

Е сад...то што има и оних који "знају" па су добри и добро плаћени, то имаш у сваком занимању, неке који знају више од остале масе у тој делатности, па су боље плаћени.

И за програмере важе исте законитости које важе за сва остала занимања.

A čuj 1993 su me jurili nepoznati ljudi da im objasnim kako da primaju podatke sa modema u backgroundu aplikacije ČP
Jedini sam tad znao to da uradim u Srbiji ČP

Јеси ли ти надарен за програмирање или имаш тридесетогодишње програмерско искуство које те издваја од осталих?

Онда имаш баш пуно програмерског искуства. čp

Колико је тада било програмера у земљи и свету, у односу на данас? čp
Nije bilo mnogo. Pre svega zato što se nije popularisalo, a profesori su bili zastareli i učilo se ono što je bilo aktuelno 70ih....

Шта вам значи то чп?
:P na američkoj tastaturi kada upališ latinicu

onda si sebi odgvorila na konstaciju
GIF by Achievement Hunter

Back