Nadarenost za programiranje

• Začetnik teme Začetnik teme Nona2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li treba biti nadaren za programiranje?

• Da- moras imati talenat.

glasova: 7 43,8%
  • Ne- svako moze da nauci da programira.

glasova: 9 56,3%

• Ukupno glasova
    16
nisu licna vredjanja.. ja ti dajem obrazloenje a ti mantas isto pitanja nadareno pa nadareno objasni
a dobila si objasnjenje koje ne razumes.
naravno da jesu vredjanja......

ovo sve sto si ti pisao je obicna inteligencija(+iskustvo) nikakva nadarenost- zato bi bilo dobro da prestanete da koristite tu rec ako niste u stanju da je definisite...

kad nesto ne umes jednostavno da objasnis onda predjes na vredjanja da te druga strana ne razume.......klasicni
ad hominem
"neko je glup da bi tebe inteligentnog razumeo"

ovo sve sto si ti pisao je obicna inteligencija(+iskustvo) nikakva nadarenost-
Šta je to obična, a šta neobična inteligencija?

Програмирање је као математика. Математика је најлакши предмет а тешка је само за оног ко не вежба. Да има талената за матиш има...
Matematika može da se buba, al za rešavanje težih problema potrebna je matematička intuicija...

Matematika može da se buba, al za rešavanje težih problema potrebna je matematička intuicija...

Ма дај бре... математика се учи вежбањем. Каква математичка интуиција? Ако мислиш на логичку интелигенгцију то је друга ствар али чак ни она није пресудна...

Ма дај бре... математика се учи вежбањем. Каква математичка интуиција? Ако мислиш на логичку интелигенгцију то је друга ствар али чак ни она није пресудна...
Nisi nikad rešavao probleme... u školi se uči šablonski, i ne očekuje se da rešavaš nepoznati problem, ali posle škole je druga priča.
Osim ako nisi imao matematičku logiku pa je bio zadatak da dokazuješ, za šta ne postoji algoritam...

Мислим да може свако да програмира. Све се може научити. Надареношћу бих можда назвао кад неко крене сам од себе да се усавршава без менторства другог. Дакле, кад сам скапираш.

Nisi nikad rešavao probleme... u školi se uči šablonski, i ne očekuje se da rešavaš nepoznati problem, ali posle škole je druga priča.
Osim ako nisi imao matematičku logiku pa je bio zadatak da dokazuješ, za šta ne postoji algoritam...

У основној школи сам решавао унапред задатке за које наставник нам није дао решење. Не знам о чему причаш? Дође човек, напише кредом задатак и каже ко зна да га реши а није предавао такав тип једначине. И шта то доказује али вама је фрка да завршите факс колико сте "паметни"... :hahaha:

Мислим да може свако да програмира. Све се може научити. Надареношћу бих можда назвао кад неко крене сам од себе да се усавршава без менторства другог. Дакле, кад сам скапираш.

Наравно да може да не може не би данас скупљали програмере са лопатом.

Malo je priglupo sto ovo pisem na srpskom jeziku i srpskom zivlju, nece to on shvatiti, , cim je tema da li treba nadarenosti ili ne.

Na jednom takmicenju iz primenjenog programiranja, znaci ne ove vase back front i kreairaj da izgleda nego konkretan problem pa nadji resenje, za strucnije bi to bilo algoritamsko programiranje rezultat je bio sledeci...

Masa programera , sada odlicno placenih su dobili vreme oko 10 dana
4ti je dobio vreme 8 dana
3ci je dobio vreme 7 dana 6h...
2gi je dobio vreme 5 dana
1vi je dobio vreme 7 min do 15 min....

Pobednikom je bio proglasen 4ti , jer je i on i tata mu iz BG.
3 i 2 su manje vise dobri trikovi logicki
A prvom je tata nocni cuvar u maloj varosi u Srbiji...

Prvi je postao programer kao i ostali , osrednje placen i nikad iskoriscen. Prvo nema menadzera, drugo covek je mag za rekurzije, a to je strah nevidjen kod programera, trece ima posebna znanja matematike a to cujem jedino Nemci ponekad znaju da prepoznaju a on je prvu ponudu za posao dobio iz Londona i tamo ostao jer on sam ne prepoznaje sansu da bude prepoznat drugacije, kao sto ga verovatno i niko drugi ne prepoznaje osim mene koji sam mu citao kod.

Njegov kod mozete razumeti samo ako ga pitate da vam objasni ideju algoritma koji koristi i onda odvojite 3 dana da razumete sta je pisac hteo da kaze....ko moze da to uradi danas u klinackoj programerskoj industriji...?

Па погледај колико се траже програмери и колико их има? Мислиш да су сви генији и надарени тамо?
Па рекао сам да може свако да научи, нисам рекао да је свако геније. Платиш курс, специјализацију за одређену врсту програмирања и то је то. Али то не значи да си надарен, већ само радиш оно што је у домету твог знања.

У основној школи сам решавао унапред задатке за које наставник нам није дао решење. Не знам о чему причаш? Дође човек, напише кредом задатак и каже ко зна да га реши а није предавао такав тип једначине. И шта то доказује али вама је фрка да завршите факс колико сте "паметни"... :hahaha:
Ne znam kakve si zadatke mogao da dobiješ u osnovnoj školi ČP
Studirao sam PMF i završio matematičku gimnaziju, ali napustio faks kada sam se zaposlio... nije bilo svrhe učiti kobol, koji sam već prošao
u srednjoj, kada sam već
znao C, koji se nije učio... no ne vidoh da znaš programiranje ovde...

Па рекао сам да може свако да научи, нисам рекао да је свако геније. Платиш курс, специјализацију за одређену врсту програмирања и то је то. Али то не значи да си надарен, већ само радиш оно што је у домету твог знања.

Програмирање је занат. Ја сам то касно схватио. Имам iQ (матеметичку интелигенцију) 147 и шта сад? :hahaha:

Ne može svako. Da zna svako ne bi bilo tolike potražnje...

Програмирање је занат. Ја сам то касно схватио. Имам iQ (матеметичку интелигенцију) 147 и шта сад? :hahaha:
Ништа, мислим да о животу појма немаш. Не дај Боже да нестане струје, ту твоја прича о IQ завршава.

Ne može svako. Da zna svako ne bi bilo tolike potražnje...
Па ко жели посветиће томе одређено време и научиће.

Ништа, мислим да о животу појма немаш. Не дај Боже да нестане струје, ту твоја прича о IQ завршава.

Види ја сам одувек волео људе које "појма немају о животу" јер су управо такви људи стремили ка томе да живот обичних људи учине бољим. Ваша ароганција иде у складу са са вашим необразовањем које је стало у средњој школи.

Види ја сам одувек волео људе које "појма немају о животу" јер су управо такви људи стремили ка томе да живот обичних људи учине бољим. Ваша ароганција иде у складу са са вашим необразовањем које је стало у средњој школи.
Što sam ja onda učio programiranju ove sa fakultetom i doktore nauka Čp

Чим ти спомињеш IQ све ми је јасно, такви по правилу немају везе са животом.

Back