Nacizam-drugo viđenje...

• Začetnik teme Začetnik teme goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stvorio je viziju Auto-puteva i legendarni automobil Volkswagen.

:lol:
Kakav bre Volkswagen, buba? Pa buba je proizvedena u minornom broju primeraka: prvi prorotip bube je bio spreman tek 1935., još tri u 1936. , a trideset primeraka u 1937. Šasija je iskorištena za ratnu proizvodnju, odnosno Kuebelwagen i Schwimmwagen (ukupno 66 000 primeraka za vojsku).Samo nekoliko desetina primeraka bube za civilstvo je proizvedeno od 1940. do 1945., i to je razgrabila naci vrhuška. Da ne govorimo da je dizajn za bubu Porsche ukrao od Tatre V570A:
V570a.jpg

Dao je njemackim radnicima proslavu praznika rada.

Čudno, stoje istorijski fakti da se prvi maj slavio u Nemačkoj još od kasnog XIX
veka.

Kroz programe KdF (Kraft durch Freude) radnici u Trecem Rajhu su imali placene odmore.

KdF ništa nije davao besplatno. Jedino su radnici imali popust od 200 RM za kupovinu Bube, koja nikad i nije proizvedena za mase. Sagrađen je poseban brod za radnička krstarenja, karte su bile jeftine, ali ne besplatne. Uostalom, to je kopija Musolinijevog "Dopolavoro" projekta.

Umjetnik, ljubitelj umjetnosti, klasicne muzike i arhitekture.

Pa da, kao što on reče, profesori na bečkoj likovnoj akademiji nisu primili to malo mazalo zbog jevrejskih mahinacija.:rotf:

Stvorio je ekoloske zakone, da bi buduce generacije naslijedile cistu zemlju, vodu i vazduh.
Hrabar i odlikovan ratnik u I svjetskom ratu

"Nacistička ekologija" je termin kontradiktoran sam po sebi. Nije njih zanimala ekologija, već stvaranje velikih poljoprivrednih površina i pejzaža popu onih koje opisuje Wagner. Mnogo seljaka je propatilo zbog toga. Treba pomenuti i antiekološki i neprirodni projekat naseljavanja "tevtnoskih" životinja u litvanske šume, što je skoro uništilo tamošnji ekosistem.

Hitler je vjerovao u prava zena, i htio je da pomogne obespravljenim i ponizenim zenama. Zbog toga je i zapoceo programe podrske majcinstvu.NSDAP, pod Hitlerovim vodjstvom, je ohrabrivala porodicne vrijednosti, majcinstvo, ocinstvo, postovanje i cast.

Hitler je žene posmatrao isključivo kao mašine za rađanje nemačkih vojnika i ništa više.

Njegova partija je bila jedna od prvih koja je zapocela borbu protiv raka.

Ovo je jedan od većih bisera. Ti naravno nemaš pojma ko je John Hunter i kad je živeo, kao ni njegov doprinos borbi protiv raka.

Moc njemacke drzave je dao u ruke Nijemaca, a ne u jevrejske ruke.
Moć je zadržao za sebe i svoju vrhušku, pa je tako debeli Gering pravio orgije, krao umetnička dela i pravio kolekciju skupih vina dok je narod ginuo pod savezničkim bombama koje je sam na sebe prizvao.

Pokrenuo je rat protiv Komunistickih hordi, kakav niko prije njega nije pokrenuo, ili bar jos uvijek nije.

Pa je u sklopu te borbe pobio 27 miliona Slovena, samo u Rusiji. Ne lupetaj.

Medicinski eksperimenti na zivotinjama su zakonom zabranjeni.

Diskutabilno. Dokaz, zakon koji to zabranjuje? Ali na ljudima nisu.

Treci Rajh je obezbijedio neogranicena sredstva za razvoj alternativnih goriva, sintetickog benzina i generatora elektricne energije.
:lol::lol::lol:

Treći Rajh je počeo da istražuje metode za dobijanje sintetičke bafte iz uglja iz očaja, TEK kad su Saveznici uništili bušotine u Rumuniji, rafinerije u Nemačkoj i onempgućile bilo kakav transport sirovina u Nemačku i kroz Nemačku.

Vidi, to što si ti poreklom švaba, i što imaš komplekse od Slovena koji su (dvaput u istom veku) razbucali "superiornu" nemačku državu i vojsku, to je tvoj privatni problem. Ne moraš da se blamiraš postovanjem ordinarnih budalaština i laži, toliko puta na ovom forumu oborenih činjenicama, dokazima i argumentima. Nacističko pseto.

Poslednja izmena od moderatora:
Vidi, to što si ti poreklom švaba, i što imaš komplekse od Slovena koji su (dvaput u istom veku) razbucali "superiornu" nemačku državu i vojsku, to je tvoj privatni problem. Ne moraš da se blamiraš postovanjem ordinarnih budalaština i laži, toliko puta na ovom forumu oborenih činjenicama, dokazima i argumentima. Nacističko pseto.

Slušaj me, ja sam tebi već jedanput rekao da moje poreklo nije tvoja stvar,niti nešto zbog čega ti treba da brineš.
Koliko je Slovena poginulo od Staljjnove ruke?To ne pominješ. I razbucali ste je kada ste je okružili,vas koliko na jednu Nemačku?
Kao što je rekao Oswald Mosley " We were less",u oba rata.

Kako sam navikao da pozdravljam razne ličnosti i narode na kraju postova,evo za braću Bure koji trpe teror kongoida
imagephp1yw.gif
u zemlji koju su izgradili.

Poslednja izmena:
@Chrommagus - замолио бих те да погледаш филм American history X, гледај пажљиво и покушај да видиш поруку... Верујем да ћеш се пронаћи у много чему... Мани се острашћених идеологија, живи живот. Ти би требао да будеш "промотер толеранције" с обзиром да су ти преци разноликог порекла, а и живиш у граду какав је Суботица. Не затварај се у митове и прошлост...

Ово ти је савет који ти неће дати родитељи или другар, мада знајући људе лакше је прихватити поклон него савет

Poslednja izmena:
@Chrommagus - замолио бих те да погледаш филм American history X, гледај пажљиво и покушај да видиш поруку... Верујем да ћеш се пронаћи у много чему... Мани се острашћених идеологија, живи живот. Ти би требао да будеш "промотер толеранције" с обзиром да су ти преци разноликог порекла, а и живиш у граду какав је Суботица. Не затварај се у митове и прошлост...

Ово ти је савет који ти неће дати родитељи или другар, мада знајући људе лакше је прихватити поклон него савет

Гледао сам Америчку Историју,и могу ти рећи да је филм,као и већина која се бави сличном тематиком,обично ђубре.
Порука филма је крајње глупа,ако се узме чињеница,да у пројекцију није пуштена пуна,већ цензурисана верзија,која је краћа за део када старији брат убија оног
imagephp1yw.gif
који је одговоран за смрт његовог брата.Зашто ли је то урађено,не знам.

Ја толеранцију и промовишем,толеранцију између европских народа,нас које спаја генетика,добрим делом и религија,култура,па и ако баш хоћеш,раса,међу нама не сме да буде мржње,поготову када смо сви заједно,угрожени,од Ислама,имиграната,и свих оних који не цене достигнућа која је Европа постигла,и оно што мени највише смета,оспоравају право на националне државе,на какве Европа треба,и мора да има право.

Са свима који живе у мом граду сам у одличним односима,са Мађарима сам ишао у основну школу,сестра ми је удата за Мађара,имао сам девојке Мађарице,мени о толеранцији и братству према ономе кога поштујем и кога сматрам себи једнаким,не мораш причати.Онај кога сматрам нерпијатељем своје културе,своје крви и порекла,не може бити вољен у мојим очима земља да се окрене.

И нисам ја неки тамо затуцани реднек,ја идем у школу,имам обавезе,уз то сам и за својих 17 година пропутовао од Амстердама,Минхена до Киева и Москве.Нажалост то што сам видео у тим градовима је заиста страшно,и дићи ћу свој глас против покушаја да се таква ситуација пренесе у Србију.

goxy - Pa pazi sve te ljude kad se vrate je trebalo zaposliti...Mada sam ipak mišljenja da je extremna desna crta bila isuviše jaka i da levičarski deo naci partije ne bi imao snage da to izgura.
A dobro prijatelju pa zašto je onda osvajao istok?

Generalplan Ost je predviđao da na nekadašnjim slovenskim prostranstvima kroz nešto više od 50. g. živi ni manje ni više nego 250 miliona Nijemaca.

Ne znam što sve argumente sa kojima se ne slažeš shvataš nekako ofanzivno...Ja te pitam koju bi po tebi varijantu ekonomskog sistema on uspotavio...Mislim da je nemačka industrija bila dirigovana nešto slično kao u socijalizmu prema određenim granama a da su neke zapuštane.

Ne znam što sve argumente sa kojima se ne slažeš shvataš nekako ofanzivno...Ja te pitam koju bi po tebi varijantu ekonomskog sistema on uspotavio...Mislim da je nemačka industrija bila dirigovana nešto slično kao u socijalizmu prema određenim granama a da su neke zapuštane.
Ma ne shvatam ofanzivno.

Sistem bi bio državni kapitalizam.

Lijevici socijalna pravda je cilj, a u fašizmu (a tu spada i nacizam) ona je u najboljem slučaju sredstvo.
Fašizam ne interesuje socijalna pravda, nego socijalni mir i to radi jedinstva i snage nacije, koja mora da se fokusira na mnogo važnije i za njezinu egzistenciju krucijalne probleme.

Za fašizam rješavanje socijalnih problema ne rješava egzistencijalne probleme nacije, nego obratno.

To možemo pre posmatrati kao Fašizam onaj Musolinijev a ne nacizam bio je sličan socijalizmu tj. komunizmu kao totalitaran režim!
Po ideologiji sasvim suprotan zapravo radio je na očuvanju aristokratije dok su u komunizmu aristokrate bile seljaci koji su se takmičili koji je iz siromašnije porodice
i takvi ljudi su postali plemići , nemam ništa protiv njih........
ali teško onima kojima oni kroje državu to smo valjda osetili svi........

Ono drugo oko ulaganja u vojnu industriju kao glavnu privrednu granu to je u dobroj meri zadržala Amerika i NATO dakle nešto kao Musolinijev fašizam.

Hitlerov nacizam je skroz seek.
Osim što je obnovio Nemačku i digao na noge sredio nezaposlenost, podigao privredu i zabeležio njen najveći rast do danas.
Hitler je naučio Nemce da rade nije im govorio da su jeli zlatnim kašikama i viljuškama nego vi ste Arijevci ali mora da radite!;)

Međutim sve je to spiskao i rastraćao za vreme WWII.
Ideologija bolesna pokradena , propagandna , neistinita tipičan primer za jednu kulturnu naciju koju zatvoriš i izoluješ posle WWI.

To je prava podloga za pojavu Hitlera , Šešelja i td.

Međutim da u Američkom parlamentu nije izgubio nemački kao službeni jezik za 3 glasa već postao službeni američki i svetski.........?

Siguran sam da Hitler ne bi bi postojao niti bi ga istorija zapamtila.
Ovako me njegov slučaj podseća na Dostojevskog "Povređeni i poniženi".

Interesantna kovanica državni kapitalizam...Misliš da je to imalo neke šanse za uspeh na duže staze?Ipak robove ne bi imali doveka.Jel to podrazmevalo državno kontrolisano tržište?
Ništa nema šanse za uspjeh na duže staze .., robove bi imali koliko bi im god to bilo potrebno, a regulacija tržišta bi sigurno postojala.

No goxy zar ti se ne čini da ovaj razgovor nema veze sa istorijom?

Гледао сам Америчку Историју,и могу ти рећи да је филм,као и већина која се бави сличном тематиком,обично ђубре.
Порука филма је крајње глупа,ако се узме чињеница,да у пројекцију није пуштена пуна,већ цензурисана верзија,која је краћа за део када старији брат убија оног
imagephp1yw.gif
који је одговоран за смрт његовог брата.Зашто ли је то урађено,не знам.

Ја толеранцију и промовишем,толеранцију између европских народа,нас које спаја генетика,добрим делом и религија,култура,па и ако баш хоћеш,раса,међу нама не сме да буде мржње,поготову када смо сви заједно,угрожени,од Ислама,имиграната,и свих оних који не цене достигнућа која је Европа постигла,и оно што мени највише смета,оспоравају право на националне државе,на какве Европа треба,и мора да има право.

Са свима који живе у мом граду сам у одличним односима,са Мађарима сам ишао у основну школу,сестра ми је удата за Мађара,имао сам девојке Мађарице,мени о толеранцији и братству према ономе кога поштујем и кога сматрам себи једнаким,не мораш причати.Онај кога сматрам нерпијатељем своје културе,своје крви и порекла,не може бити вољен у мојим очима земља да се окрене.

И нисам ја неки тамо затуцани реднек,ја идем у школу,имам обавезе,уз то сам и за својих 17 година пропутовао од Амстердама,Минхена до Киева и Москве.Нажалост то што сам видео у тим градовима је заиста страшно,и дићи ћу свој глас против покушаја да се таква ситуација пренесе у Србију.

Знам за цензуру у филму, ако то и можемо назвати тако.

Америчка историја обично ђубре, порука филма ђубре ? Мајку му, па да ли је порука да мржња води само у пропаст, да одређени људи преко идеологија искоришћавају поводљиву масу зарад својих циљева - обично ђубре ?

Нисмо на потфоруму Филмови, али ваља напоменути да је филм у топ 20 у свом жанру, по оцени већине светских критичара (питам ли се зашто).

Видим, толеришеш европске народе, а да ли можеш да толеришеш синагогу у Суботици, шта помислиш када угледаш ту грађевину ? Шта помислиш када видиш малог Цигана како проси на улици ? Слаба ти је та толеранција.

Видиш све у животу имају своје зашто и зато (неко би сада рекао да причам којешта, да се не изразим на други начин), али заправо и јесте тако. Зар ниси помислио да ли је икада тај мали просјак пожелео да живи као ти, да има своју државу, да не мора да се вуче по улици ? Улица уништава недовољно издживе људе, зато и има толико криминала међу црницима у Америци.

То што су се Турци/Арапи и компанија населили у Вијену, Ротердам и велик број европских градова није због некаквог протокола, њихове жеље да освоје Европу или нечега сличног, већ због тога што у њиховим земљама људи лоше живе и имају ограничену слободу. Е сада, на властима те земље је да ставе лимит, а није на теби мени или било коме да се путем интернета бори против таквих појава.

Не разумем, како неко може бити непријатељ твоје крви и порекла ?

Lično mi se više sviđa romper stomper od istorije i zbog rasela koga mnoogo gotivim:)
Da ti razni obojeni su došli da rade prljave poslove i žalosno je da često oni ispadnu veći ljudi u nekim situacijama nego belci...

Iako nisam stručnjak za taj "levi" ili "socijalistički" aspekt Nacional-Socijalizma,mislim da jedna onako organizovana mašinerija kakav je bilo Treće Carstvo,nije mogla u početku da funkcioniše bez krupnog kapitala,koji se nalazio u posedu preživelih Junkera,a boga mi i velikog broja kapitalista koji su u početku,zajedno sa vojnom vrhuškom podržavali Hitlera.

Ali da je rad,igrao bitnu ulogu u NS,jeste.
To potvrđuju i njegove reči upućene pred 50 000 radnika,tokom partijskog kongresa u Nirnbergu.

"Došlo je vreme,kada nijedan Nemac,koji nije prethodno radio za svoju zemlju,neće moći da pristupi zajednici našeg naroda"

Dakle,očigledno je da je to "levičarstvo" bilo prisutno,u kojoj meri u samom NDSAP,nisam siguran.

Lično mislim da je Socijalizam jedna velika Utopija i prevara.

Видим, толеришеш европске народе, а да ли можеш да толеришеш синагогу у Суботици, шта помислиш када угледаш ту грађевину ? Шта помислиш када видиш малог Цигана како проси на улици ? Слаба ти је та толеранција.

Šta pomislim ? Ne pomislim ništa. To je samo hram gde se mole oni koji su jedinog i istinskog Boga,Isusa Hrista raspeli,hram onih koji su moju zemlju bombardovali,hram onih koji su moju zemlju 2 puta gurnuli u rat,gde je izgubila preko 30% svoje populacije.I da,pomislim šta ta građevina traži tu,imaju svoju zemlju,svoja verovanja nek ispoljavaju tamo,dok uranijumskim bombama i tenkovima zatiru i ono malo Palestinaca što je ostalo. A kada vidim tog Cigana kako prosi na ulici,takođe ostajem hladnokrvan,u njemu samo vidim još jednog parazita koji će svoju decu zloupotrebljavati onako kako sada njega roditelji sada zloupotrebljavaju.Sve više mislim da je to genetski.

Видиш све у животу имају своје зашто и зато (неко би сада рекао да причам којешта, да се не изразим на други начин), али заправо и јесте тако. Зар ниси помислио да ли је икада тај мали просјак пожелео да живи као ти, да има своју државу, да не мора да се вуче по улици ? Улица уништава недовољно издживе људе, зато и има толико криминала међу црницима у Америци.

Ne nikada nisam pomislio,znam puno mojih sunarodnika koji žive i prose na ulici,svoju pomoć i solidarnost bi radije potrošio na njih nego na nekog kome je apsolutno nisam kriv što nema državu,i što se vuče po ulici.Krivi su njegovi roditelji koji su došli u zemlju koja im ne pripada,gde žive a i od nedavno se školuju na račun poreskih obveznika.Što se mene tiče ti crnci i cigani mogu da se ubijaju međusobno koliko god hoće,to im je u krvi,ali kada neko od njih siluje belu Amerikanku ili Srpkinju,ne treba to zataškavati,već jasno reći da se radi o rasnom zločinu,jer većina njih vidi belu ženu kao trofej,shodno svojoj semi-životinjskoj genetici i navikama.Možeš reći da sam pregrub ali je to zaista tako.I to svi znamo.Samo što neko to kaže,a neko se plaši da ga ne proglase rasistom.

То што су се Турци/Арапи и компанија населили у Вијену, Ротердам и велик број европских градова није због некаквог протокола, њихове жеље да освоје Европу или нечега сличног, већ због тога што у њиховим земљама људи лоше живе и имају ограничену слободу. Е сада, на властима те земље је да ставе лимит, а није на теби мени или било коме да се путем интернета бори против таквих појава.

E vidiš,pod tom parolom su i Albanci dolazili u Srbiju.Pa smo videli u šta se pretvorilo.Jel i ovo bunt protiv siromašnosti?

Jel se ovako zahvaljuju zemljama koje su ih primile?

Šta pomislim ? Ne pomislim ništa. To je samo hram gde se mole oni koji su jedinog i istinskog Boga,Isusa Hrista raspeli,hram onih koji su moju zemlju bombardovali,hram onih koji su moju zemlju 2 puta gurnuli u rat,gde je izgubila preko 30% svoje populacije.I da,pomislim šta ta građevina traži tu,imaju svoju zemlju,svoja verovanja nek ispoljavaju tamo,dok uranijumskim bombama i tenkovima zatiru i ono malo Palestinaca što je ostalo. A kada vidim tog Cigana kako prosi na ulici,takođe ostajem hladnokrvan,u njemu samo vidim još jednog parazita koji će svoju decu zloupotrebljavati onako kako sada njega roditelji sada zloupotrebljavaju.Sve više mislim da je to genetski.

Ne nikada nisam pomislio,znam puno mojih sunarodnika koji žive i prose na ulici,svoju pomoć i solidarnost bi radije potrošio na njih nego na nekog kome je apsolutno nisam kriv što nema državu,i što se vuče po ulici.Krivi su njegovi roditelji koji su došli u zemlju koja im ne pripada,gde žive a i od nedavno se školuju na račun poreskih obveznika.Što se mene tiče ti crnci i cigani mogu da se ubijaju međusobno koliko god hoće,to im je u krvi,ali kada neko od njih siluje belu Amerikanku ili Srpkinju,ne treba to zataškavati,već jasno reći da se radi o rasnom zločinu,jer većina njih vidi belu ženu kao trofej,shodno svojoj semi-životinjskoj genetici i navikama.Možeš reći da sam pregrub ali je to zaista tako.I to svi znamo.Samo što neko to kaže,a neko se plaši da ga ne proglase rasistom.

E vidiš,pod tom parolom su i Albanci dolazili u Srbiju.Pa smo videli u šta se pretvorilo.Jel i ovo bunt protiv siromašnosti?

Jevreji gurnuli Srbiju u rat dva puta? Pa ko je oba puta napao Srbiju bez ikakvog razloga, dva puta u istom veku, sem iskompleksirane germanske bagre koja sebe isključivo zbog nečega što se zove u psihološkoj nauci reaktivna formacija, sebe smatra superiornom? Ko je vešao po Mačvi i Banatu u Prvom svetskom ratu? Ko je uveo meru 100 Srba za jednog Nemca, ko je streljao decu u Kragujevcu i Kraljevu, ko je planski uništio Narodnu biblioteku, ko je krao srpsko narodno blago-knjige, ikone, zlato, je li ? Tu tvoju ideologiju rase, krvi i tla možeš da nabiješ sebi u dupe, jedino tome služi. A evo šta je čak i ludi moler sa smešnim brčićima izjavio o tvojoj germanskoj "superiornoj" rasi, komentarišući "arheološka istraživanja" onog mongoloida Himmlera: "Zar baš mora da iskopava svako germansko selo na koje natrapa? Šta hoće da dokaže s tim? Jedino što će pokazati svetu jeste da smo sedeli u kolibama od pruća i blata, okupljeni oko vatre u vreme kad je Rim gradio hramove i akvedukte".Ne znam samo odakle ti obraz da propagiraš jednu takvu bolesnu i patološku ideologiju kakva je nacizam na srpskom forumu i u Srbiji. Naravno da se dobro slažeš sa Mađarima, kad ste delili istu suludu ideologiju i bili na istom poslu kao i vaša braća ustaše: ubijanju i istrebljenju Srba. Nemoj samo nekom srpskom borcu iz ratova devedestih da poturaš te boleštine, ima da ti ih izbije iz tintare za sva vremena.I da ne znaš da nacizam i hrišćanstvo jedno drugi isključuju, da to objašnjavam zašto neću, to si trebao da naučiš u osmom osnovne. A nemoj da ti se omakne ni u Kragujevcu i Kraljevu.

Poslednja izmena od moderatora:

Као прво, преиспитај своја теолошка сазнања (подвучени текст). Даље, стоји да су Јевреји разапели Исуса Хриса, и да тиме губе "епитет изабраног народа". Јевреји увели Србе у оба светска рата ? Осећам дебео комплекс.

Познато је да је у светски рат Србе увео Черчил, а колико је свету и мени познато он није јевреј... Што ће рећи да пада и та "прича".

Јевреји увели Србе у други светски рат, Јевреји криви за нестанак Срба ? Да ли су Јевреји стрељали 100 Срба за једног њиховог убиједног ?

Да ли се након немачког успона "осилила" NDH, што завршава зверским покољом ко зна колико стотина хиљада Срба и покатоличавањем значајног дела ? Да или не ?

Да ли си ти свестан да три ствари без којих човечанство не може постоје у облику каквим их познајемо захваљујући Јеврејима, као и многе друге ствари ?

Вера - ...
Психологија/психоанализа - Фројд
Физика - Анштајн

И шта сада, да ли ти мрзиш те људе зато што су Јевреји или их поштујеш због њихових дела ? Никада ми није била јасна мржња твоје врсте према Јеврејима, да ли је то из љубоморе/завидности или ко зна чега. Верујем да постоје озбиљне студије о томе. На пример, док је Шваба седео око логорске ватре и вребао богате Римљане којима се може напити крви, Јеврејин је био свуда и имао већ и тада огромно богатство (што ће рећи да се неке ствари уче много дуже него што знамо, зато и јесу мајстори у томе) које је трошио на луксуз и шта је већ пожелео. Сваки јеврејски занатлија је могао да увезе немачког роба тада - крајње иронично, сложићеш се ?

Да сам на твом месту преиспитао бих своја веровања, али још си млад, има времена за то.

Никада ми неће бити јасно, како особа које себе сматра српским родољубом, Словен, може да има било какве симпатије према нацистичкој Немачкој ако већ зна шта су имали у плану са словенским светом и шта су све урадили нашој напаћеној отаџбини.

Да ли си ти свестан колико је невиних Срба изгубило животе због оних које ти уздижеш у небеса ? Колико је Срба дало животе у борби са истима ? Колика је материјална штета, а да не помињем на сву патњу и бол коју је народ претрпео, да не помињем на зверско уништавање културног блага народне библиотеке, да не помињем све што је однешено у неповрат ?

Срамота, национална, државна - како год.

Док ти сваљујеш кривицу на Јевреје, због своје немоћи, ја видим да су они на терену упоредо страдали са нама. Да се разумемо, нисам никакав љубитељ јеврејског рода и порода, али ни немам ништа против истих, и да - не волим лажи.

Никоме није у крви да се међусобно убија... Ово писање превазилази сваку границу трпељивости/толеранције и доброг укуса.

У Војводини имаш највише ткзв. "Цигана покућара" који живе углавном у својим деловима града, школују се, плаћају порез и рачуне као и све остало што је обавеза сваком грађанину Србије. То је чист доказ да стормфронтске бајке о теоријама "гентског кода убице" за Цигане и црнце - не стоје.

Људима треба дати шансу - нису они бирали да оду из Индије, нису они бирали да просе. Али, они сами себи морају помоћи, али им мора помоћи и држава. Злочин је злочин ма ко га починио, а у очима људи попут тебе само добија на значају ако је везан за расну припадност. Сада се ти питаш, какав сам ја то човек - хоћу да помогнем некој тамо Циганштури, а нећу некој белој, српској породици ? Е па видиш, сви су грађани Србије, али свакако да међу припадницима националне већине има више проблема, па и према томе више средстава одлази на помоћ истој. Али, то не значи да неко други треба да буде занемарен - не, никако.

shodno svojoj semi-životinjskoj genetici i navikama

Имаш озбиљних проблема... То што је тај један човек у Новом Саду радио таква недела, не значи да ће и остали поћи његовим стопама... А са друге стране колико Цигана дневно трпи увреде и нетолеранцију па и физичке напда од стране Срба и других белих људи ? Видиш то ти је као са кером (није злонамерно поређење) - ако га људи стално ударају, терају од себе - он ће почети да презире презрели свет.

Да ли теби родитељи знају шта ти пишеш овде и каква су ти уверења ? Имам сина годину дана млађег од тебе, али знам да он себи овакво нешто никада не би дозволио...

Они су посебна прича - нећу превише да ширим.

Свиђало се теби или не - и они су бели а и такође су проблем са којим ми морамо да се суочимо.

Poslednja izmena:

Back