NACIONALIZAM= PRIMITIVIZAM

da li je znak jednakosti na pravom mestu?

• Ukupno glasova
    10
  • Anketa je zatvorena .
Karlito Brigante:
Dobro,Banshee,praviš li ti razliku između muškaraca i love?Ili su ti muškarci samo potencijalna lova na dve noge?A Basa ne diraj,čovek se razočar'o,pa svira gusle!
in fact pravim jer sam dosta probirljiva po pitanju istih,ali na kraju krajeva nije ni bitno jer obrni okreni ispasce da sam sponzorusa koja jedino misli na novac ili tako neki rad,a ne da mi se da filozofiram na tu temu i ovako je previse isprazna i prezvakana....:)

Banshee:
in fact pravim jer sam dosta probirljiva po pitanju istih,ali na kraju krajeva nije ni bitno jer obrni okreni ispasce da sam sponzorusa koja jedino misli na novac ili tako neki rad,a ne da mi se da filozofiram na tu temu i ovako je previse isprazna i prezvakana....:)

OBOZAVAM SPONZORUSE !!!! :lol:
Nemoj to..."...ispasce da sam sponzorusa.."
:wink:

Banshee:
haha,joj e al seres ko foka.od jutros se nisam ovako dobro nasmejala,samo sto je jutros bilo za informaciju,a sada za glupost :lol:
nema veze,bitno da je bio uspesan dan,nego malo si kontradiktoran ovaamo kao sto vredjate one koji imaju identitet,a sada bezvredna gomila.
mislim sedi pisi knjigu,primice se dss-ovci na tu filozofiju :lol:
znaci zakon :D
Zbog chega serem?
I ako si ti potpuno "anacionalna" kako ti to daje za pravo da tupish o nacionalizmu kao nechemu loshem?
Po chemu si ti pozitivan primer pa da drugima sudish?
A ako je samo kritike radi jer si ti"iznad tih stvari"pa ja ne vidoh da se negde kritichki osvrcesh na "rezultate"na kojima je nastao grad i drzava kojima se sada kao divish:)-chitaj: 400 godina porobljavanja,pljachke i ubijanja.
Ili je uspeshnost mozda jedini kriterijujm a kako se do toga stiglo nema veze?:)

Ha-Nocri:
KAko po kojoj logici?! Nisam rekao da mora da predje u mrznju. Ima onih koji umereno vole svoju zemljiu i svoj narod, ali su to retki slucajevi.
Nje tachno da su retki sluchajevi.Vecina normalno rezonuje.Nije normalno smatrati da je normalno nemati nacionalni identitet...u sushtini to je stvar svakog pojedinca...vaspitanja,okruzenja i njegovog mentalnog sklopa-stvar solobode izbora.Ali provlachiti tezu kako je samo po sebi biti nacionalno osveshcen po nekom"zakonu"loshe je ista vrsta Shovinizma kao i tvrditi da je tvoja nacja bolja od druge...ako ne i gore jer je licemerno.

Enfroz2891.:
Nje tachno da su retki sluchajevi.Vecina normalno rezonuje.Nije normalno smatrati da je normalno nemati nacionalni identitet...u sushtini to je stvar svakog pojedinca...vaspitanja,okruzenja i njegovog mentalnog sklopa-stvar solobode izbora.Ali provlachiti tezu kako je samo po sebi biti nacionalno osveshcen po nekom"zakonu"loshe je ista vrsta Shovinizma kao i tvrditi da je tvoja nacja bolja od druge...ako ne i gore jer je licemerno.
Pa pogledaj samo koliko ljudi ovde pljuje Hrvate, Albance i Bosnjake. Ne biraju jezik. To nije nista drugo do sovinizam.

jelena.i:
pa ne vidim ni da je pravoslavna osvetlila obraz tokom zadnjih ratova!
Na koji nachin je SPC odgovrna za bio shta tokom proteklih ratova?
Jel su popovi ratovali?
Da li su se zalagali za proterivanje,ubijanje..itd?
Po chemu je CPC "kriva"?
A da imash neko elementarno poznavanje istorije mogla bi lepo da uporedish SPC i Rimo-Katolichku crkvu..pa i ako,naravno svuda ima djubreta ali kada se te dve stvari uporede vidi se koliko je glupo o tome i prichati...

Enfroz2891.:

ako je nacionalizam primarno osecanje coveka zar onda samim tim nije i primitivno?

Back