NACIONALIZAM= PRIMITIVIZAM

da li je znak jednakosti na pravom mestu?

• Ukupno glasova
    10
  • Anketa je zatvorena .
Karlito Brigante:
Mnogi drugi su počinili veće zločine,a Srebrenica je bila genocid?ne znaš šta pišeš.Osuda za Srebrenicu je komercijalne prirode,prvo etiketiraš i osudiš nekog,pa ga pljačkaš!Tako to radi kolonijalni zapad.

Kada je vec sve to tachno kao shto jeste...shta treba chiniti?
napraviti "film" Srebrenica, drugi deo ili Vukovar 2 zarad povratka izgubljenog "nacionalizma"? :-?

ili po prvi put pocheti neshto konstruktivno, sa resursima koje imamo?

jelena.i:
ko si sada ti da kazes da nije bila genocid?
Evo ti definicije genocida,i obrati pažnju da je potrebno da svi uslovi iz definicije budu ispunjeni da bi se neki zločin okvalifikovao kao genocid!
''Genocide is the deliberate and systematic extermination of an ethnic or national group.[1] While precise definition varies among genocide scholars, the most prominent definition in international law is found in the 1948 United Nations Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (CPPCG). Article 2 of the CPPCG defines genocide as "any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such: killing members of the group; causing serious bodily or mental harm to members of the group; deliberately inflicting on the group conditions of life, calculated to bring about its physical destruction in whole or in part; imposing measures intended to prevent births within the group; [and] forcibly transferring children of the group to another group."

jelena.i:
aloooo pa raspravljalo se!!!!!!! i doslo se do zakljucka!!!!

Ko je raspravljao i ko je dosao do zakljucka? MZ, Sud u Hagu? Posto, eto, mene nisu pozvali da ucestvujem u toj raspravi i donosenju zakljucaka, zadrzavam pravo da mislim drugacije.

A to sto ne mislim da je srebrenicki masakr bio genocid nikako ne znaci da relativizujem zlocin i opravdavam zlocince, jer osam hiljada ljudi vise nema. I naravno da mislim da naredbodavce i izvrsioce treba kazniti. Da ne bune zabune.

Karlito Brigante:
Vi možete da ponudite priznanja,glave i sve što hoćete onima koji to traže,i da ostavite na miru nas koji to nećemo da uradimo,iz prostog razloga što njima to nije dovoljno. 8-)

vi i mi.... :D

za zapad je ova podela raj na zemlji...ko veli vidi budale ne mogu se ni sami dogovoriti...daj malo da intervenishemo i pomognemo im u tome...kako je krenulo sveshcemo se na Beogradski pashaluk...

"Tokom rasta, desna polovina mozga pokusava da uspostavi veze sa levom polovinom.Kod decaka leva polovina nije jos spremna da prihvati te veze, tako da nervne celije koje se pruzaju sa desne strane ne mogu da nadju mesto gde da se "ukljuce".Tako da se one vracaju tamo odakle su dosle, na desnu stranu, i tu se "ukljucuju". Kao posledica toga, desna strana mozga decakaje bogatija unutrasnjim vezama, ali siromasnija je poprecnim vezama sa drugom stranom".

Yopa:
Nije to bila lazna skromnost, nego sarkazam.

A da Srbija propada zbog mene licno, a nikako zbog ljudi koji onako kosmopolitski i jevropski prosipaju kofe gowana po toj istoj Srbiji to je vec opstepoznato.

Srbija ne propada zbog tebe kao persone i tvog bitisanja u Srbiji...
vec propada zbog takvog zatucanog i potpuno nebuloznog stava...tipichan primer Egocentrizma i neznanja...

allice:
jednom recju tupish...a nemash ideju kako konstruktivno da izvadish zemlju iz vec postojecih g o v a n a u kojima se trenutno nalazi...

Ja zemlju nisam uvalio u gowna, pa valjda nije moja odgovornost ni da je iz istih vadim. Moje je bilo da glasam za one koji (valjda) to mogu, doticni su sad u vlasti, pa ako sam se zayeb'o u proceni, sledeci put glasam drugacije.

E da, predpostavljam da ti imas cunning plan preporoda zemlje. Ili i ti tupis?

jelena.i:
ko si sada ti da kazes da nije bila genocid?

a ko si ti da kazes da jeste?

genocid je po definiciji unistenje jedne nacionalne ili etnicke grupe. a kako genocid moze biti ako pustis zene da prezive i decu? osnova svakog genocida je eliminacija pre svega zena i dece , jer zene produzavaju vrstu a deca nastavljaju. Sobzirom da Srbi u Srebrenici nisu ubijali ni zene ni decu jasno je da nema ni G od genocida . Sve se u najboljem slucaju moze podvesti pod ratni zlocin i nista vise preko toga.

jelena.i:
"Tokom rasta, desna polovina mozga pokusava da uspostavi veze sa levom polovinom.Kod decaka leva polovina nije jos spremna da prihvati te veze, tako da nervne celije koje se pruzaju sa desne strane ne mogu da nadju mesto gde da se "ukljuce".Tako da se one vracaju tamo odakle su dosle, na desnu stranu, i tu se "ukljucuju". Kao posledica toga, desna strana mozga decakaje bogatija unutrasnjim vezama, ali siromasnija je poprecnim vezama sa drugom stranom".
Pa ti onda biraj za diskusiju ''dečake'' koji imaju izgrađene veze leve i desne strane,i pripazi da imaju više od 14 godina! :D :D :D

allice:
Srbija ne propada zbog tebe kao persone i tvog bitisanja u Srbiji...
vec propada zbog takvog zatucanog i potpuno nebuloznog stava...tipichan primer Egocentrizma i neznanja...

Pa ja te zamolih da me prosvetis, a ti ono bese rece da je to uzaludan trosak vremena i energije.

Nego stvarno, ti ne iznese nikakav stav, sem ako ne racunas ona sitna podyebavanja...

jelena.i:
Када си толико паметна,да би даље расправљали,ајде дај ми дефиницију национализма!

Back